Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

H Dilek Koc και η Αρετή Κετιμέ σε πολυπολιτισμικές μουσικές

H Dilek Koc και η Αρετή Κετιμέ σε πολυπολιτισμικές μουσικές
Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, η Αρετή Κετιμέ ήταν το παιδί-θαύμα που έπαιζε σαντούρι και τραγουδούσε

εντυπωσιάζοντας όχι μόνο με το ταλέντο της αλλά και με τη σοβαρή ερμηνευτική της προσέγγιση σ’ αυτό που γενικά καθορίζουμε ως «παράδοση». Μια μουσικός με βαθιά γνώση και ξεχωριστή αγάπη γι’ αυτό που κάνει.


Η Dilek Koc έγινε περισσότερο γνωστή από το δημοφιλές σάουντρακ της «Πολίτικης κουζίνας» - όμως πίσω της έχει ένα βιογραφικό που αποκαλύπτει τις εξαιρετικές μουσικές της σπουδές και γνώσεις και, φυσικά, η παρουσία της δείχνει την ξεχωριστή της ποιότητα σαν τραγουδίστρια.


Η Αρετή και η Dilek θα εμφανιστούν από την Παρασκευή 22/10 έως και Πέμπτη 28/10 στο Half Note Jazz Club.


Οι δύο τους έχουν μια πορεία που συγκλίνει σε κοινά πολιτισμικά αναφορικά σημεία και έχουν σχεδόν παράλληλη εξέλιξη. Στα τέλη των nineties ήταν που η Dilek Koc ήρθε από την Αττάλεια και εγκαταστάθηκε στην Θεσσαλονίκη, αποφασισμένη να εμβαθύνει στην βυζαντινή μουσική παράδοση και την ίδια εποχή η Αρετή Κετιμέ, μαθήτρια του μεγάλου Αριστείδη Μόσχου στο σαντούρι άρχισε να εμφανίζεται.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα έρχονται φυσικά και οι δυο γυναίκες βρίσκονται στη σκηνή εκφράζοντας την ομορφιά της Μικράς Ασίας, της Πόλης, του Πόντου, της Μεσογείου, των Βαλκανίων. Τόσο απλά... 

Αρετή Κετιμέ: τραγούδι, σαντούρι
Dilek Koc: τραγούδι, κρουστά
Σταύρος Παζαρέντζης: κλαρίνο, φλογέρες, ζουρνά
Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου: κρουστά
Μιχάλης Κουμπιός: καλλιτεχνική επιμέλεια παραγωγής
Μάκης Ρουσομάνης: επιλογές τραγουδιών


Σχετικές ειδήσεις
«Απρόσμενα» στο Κορωπί: μουσικές συναντήσεις στο «Γιαπί» της ΑΚΤ-ΕΙΝ!
02.11.2016 17:17
Tο «Γιαπί» της Ακτ-Ειν στο Κορωπί μας προσκαλεί από τον Νοέμβριο σε «απρόσμενες» μουσικές συναντήσεις με αγαπημένους δημιουργούς!
Οι μουσικές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ
07.09.2016 11:53
Τα μουσικά ταξίδια συνεχίζουν τον Σεπτέμβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που μετατρέπεται σε έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης δεκάδων καλλιτεχνών με διαφορετικές μουσικές επιρροές και αισθητική.
Loutraki Festival 2016: Αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη με τους Τακίμ, Παντελή Θαλασσινό και Αρετή Κετιμέ
19.07.2016 15:07
Οι Τακίμ υποδέχονται τον Παντελή Θαλασσινό και την Αρετή Κετιμέ σε μία μουσική σύμπραξη, αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα ερμηνευτή και ερευνητή της παράδοσής μας Χρόνη Αηδονίδη, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016, στο 1ο Δημοτικό Σχολείου Λουτρακίου, στο πλαίσιο του Loutraki Festival 2016.
Μουσικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη
07.06.2016 12:58
Μία εναλλακτική πρόταση στην καλοκαιρινή διασκέδαση στην πόλη αποτελεί ο κύκλος εκδηλώσεων «Μουσικές Δευτέρες στο Λόφο του Στρέφη», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων κάθε Δευτέρα, από 13 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου.
Η Μελίνα Κανά & ο Γοής του Θησείου στο Σταυρό του Νότου Plus
30.03.2016 13:46
Η Μελίνα Κανά και ο «Γόης του Θησείου» επί σκηνής με τα αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας αλλά και μοναδικές μουσικές διασκευές! Ένα μουσικό πρόγραμμα με δυναμισμό, φαντασία, μελωδικότητα και μουσικές ανατροπές!