Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Δεν υπάρχει κανείς: Από την ομάδα Άνθρωπος στη θάλασσα

Δεν υπάρχει κανείς: Από την ομάδα Άνθρωπος στη θάλασσα
Η ομάδα άνθρωπος στη θάλασσα παρουσιάζει την performance «Δεν υπάρχει κανείς…» στο Coo Bar, στη Θεσσαλονίκη

από την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010. Πρόκειται για μια προσέγγιση του μύθου του Προμηθέα, όπως αυτός αποτυπώνεται στο έργο του Αισχύλου.


Με αφετηρία τον πρόλογο του «Προμηθέα Δεσμώτη» και τα πρόσωπα του Κράτους, της Βίας και του Ήφαιστου, η ομάδα ερευνά θέματα όπως ο έλεγχος, η καταστολή, ο κρατισμός και η πλύση εγκεφάλου, σε μια παράσταση διαμαρτυρία για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτικών κρατουμένων.


Η ομάδα

Η ομάδα «άνθρωπος στη θάλασσα» δημιουργήθηκε ως αντίδραση στον εφησυχασμό και την αποδοχή του πολιτικού γίγνεσθαι, αρνούμενη να συμμετέχει στη σιωπή σχεδόν σύσσωμου του καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου και την απουσία του από την πολιτική ζωή του τόπου.


Είναι μία από επιλογή αυτοχρηματοδοτούμενη ομάδα που αποσκοπεί στην αποσύνδεση της παραστατικής τέχνης από το εμπόριο. Για το λόγο αυτό η ομάδα έχει επιλέξει την μη ύπαρξη εισιτηρίου και χορηγών.


Η παράσταση


Σκηνοθεσία: Κλαίρη Χριστοπούλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Νάσος Χαλκίδης
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιμούρτης
Video Installation: Mariano Leotta
Sound design: Χ-Directory
Οργάνωση Παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου

Παίζουν


Κράτος: Νικόλας Νικητάκης
Βία: Πένυ Ελευθεριάδου
Ήφαιστος: Παναγιώτης Τόλιας

Προμηθέας (video): Βαγγέλης Χαλκιαδάκης
Διαφημίσεις (video): Κλαίρη Χριστοπούλου

 

Σχετικές ειδήσεις
Δεν υπάρχει κράτος, μαντάμ!, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
03.01.2017 10:20
Ο Παντελής Αμπαζής και ο Γεράσιμος Γεννατάς λένε Δεν υπάρχει κράτος, μαντάμ!, στη Βανέσσα Αδαμοπούλου από τη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου!
Ο γέρος και η θάλασσα, του Χέμινγουεϊ από την ομάδα Salao στο Faust
08.09.2016 15:15
Η ομάδα Salao παρουσιάζει από 26 Οκτωβρίου 2016 για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Faust το έργο “Ο γέρος και η θάλασσα”, μια παράσταση βασισμένη στη νουβέλα του βραβευμένου με Νόμπελ συγγραφέα Έρνεστ Μίλλερ Χέμινγουεϊ.
Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα – Climbing the sea: Δράση 2 από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
28.07.2016 10:47
"Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα - Climbing the sea", Δράση 2, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, είναι η δεύτερη παρέμβαση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016, στο χώρο της πύλης Ε12, στην προβλήτα των πλοίων κρουαζιέρας.
Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα – Climbing the sea: Πρώτη δράση από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
14.07.2016 10:47
"Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα - Climbing the sea", σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, είναι η πρώτη δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, στο χώρο της πύλης Ε11, στην προβλήτα όπου θα καταπλεύσει το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο.
Ο Ντάννυ και η απέραντη μπλε θάλασσα, του John Patrick Shanley στο Θέατρο της Οδού Κεφαλλήνιας
10.03.2016 11:47
Το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας φιλοξενεί από την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 το έργο του John Patrick Shanley, Ο Ντάννυ και η απέραντη μπλε θάλασσα.