Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Ένα Μουσείο από Μουσική

Ένα Μουσείο από Μουσική

Σε μια ξεχωριστή συναυλία , υπότροφοι του Ιδρύματος Ωνάση, εκθέτουν τη μουσική τους στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

 

την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στη μία το μεσημέρι. Εκεί η Πιανιστική Συμμαχία της Beata Pincetic και του Χρήστου Σακελλαρίδη θα παρουσιάσει έργα για τέσσερα χέρια των E.Satie και C.Debussy που αντλούν τη θεματική τους από το θέατρο και την Αρχαιότητα.

Καλλιτεχνική επιμέλεια του κύκλου \"Ένα Μουσείο από Μουσική\": Μάιρα Μηλολιδάκη, Τίτος Γουβέλης.

 

Λίγα λόγια για το Πιανιστικό Ντούο Pincetic – Σακελλαρίδης


Η Beata Pincetic και ο Χρήστος Σακελλαρίδης γνωρίστηκαν στην Βουδαπέστη το 1992, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στην Μουσική Ακαδημία «Ferenc Liszt».

Αν και παντρεμένοι, ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους στην καριέρα τους μέχρι που αποφάσισαν να συνεργαστούν ως πιανιστικό Ντούο το 2003. Από τότε αναπτύσσουν το ρεπερτόριό τους για πιάνο 4 χέρια και 2 πιάνα, το οποίο συμπεριλαμβάνει μουσική της κλασσικής, ρομαντικής περιόδου, έργα του 20ουαιώνα καθώς και πιο σύγχρονες δημιουργίες.

Έχουν δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αγγλία, Νορβηγία, Κύπρος, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία) καθώς και έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως τα Sani Classical Music Festival, “Musik der Welt” Contemporary Music Festival, Ledra International Music Chamber Music Festival κ.τ.λ. Τον Ιούλιο του 2007 διακρίθηκαν στον διαγωνισμό IBLA στην Ιταλία και τον Σεπτέμβριο του 2007 ήταν φιναλίστες στον διαγωνισμό ‘Concours Grieg de Oslo’ στην Νορβηγία όπου και πήραν ειδικό βραβείο για την ερμηνεία έργων των Mozart-Busoni.


Το 2006 σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή ερμήνευσαν το μέρος για 2 πιάνα από την όπερα «Wachsfiguren kabinett» του K.A.Hartmann. To Nτούο δεν διστάζει να ερμηνεύει έργα διαφορετικών περιόδων και μουσικού ύφους, καλωσορίζοντας τη συνεργασία με σύγχρονους συνθέτες.

Έχουν παρουσιάσει έργα σε παγκόσμια και πανελλήνια πρώτη εκτέλεση καθώς και συνθέτες όπως οι Ι. Παπαδάτος, Α. Ντάρλας, Θ. Αμπαζής, οι οποίοι έχουν γράψει και αφιερώσει έργα για το Nτούο.

Ρεσιτάλ τους έχουν ηχογραφηθεί από το Τρίτο Πρόγραμμα και μεταδοθεί στο ραδιόφωνο από την E.B.U. πανευρωπαϊκά.


Το 2008 κυκλοφόρησε πρώτη τους δισκογραφική δουλειά από την εταιρία Irida Classical,με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών του 20ου αιώνα για 2 πιάνα. Η ηχογράφηση έγινε με χορηγία του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης. Ο δίσκος αυτός έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τον μουσικό τύπο.

 

Σχετικές ειδήσεις
Μουσική για Δέκα Χορδές από την ΚΟΑ στο Νομισματικό Μουσείο
07.12.2016 17:20
Στο γοητευτικό και λίγο-πολύ ανεξερεύνητο ρεπερτόριο του συνδυασμού βιολοντσέλου-κιθάρας είναι αφιερωμένη η συναυλία «Μουσική για Δέκα Χορδές» που δίνει ο τσελίστας Αστέριος Πούφτης κι ο κιθαριστής Νίκος Ζάρκος τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 18.30, στην εμβληματική αίθουσα των Εσπερίδων του Νομισματικού Μουσείου.
Βραδιές γεμάτες μουσική στο Hard Rock Cafe Athens
15.09.2016 14:56
Το Hard Rock Cafe Athens υποδέχεται την καινούργια σεζόν με πολύ μουσική! Στεγασμένο στον εμβληματικό χώρο στην Αδριανού 52, το Hard Rock Cafe Athens παρουσιάζει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που υπόσχεται να χαρίσει στους λάτρεις της rock, μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία!
Ψήγματα αρχαίου ελληνικού ήχου: απαγγελία στη Μουσική Βιβλιοθήκη
19.02.2016 16:44
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε μια βραδιά με απαγγελίες και μουσική με τίτλο Ψήγματα αρχαίου ελληνικού ήχου.
Μουσική + Ποίηση: Η 3η βραδιά στο Τριανόν
30.12.2015 10:35
To δίκτυο δράσης Music Is, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο «Μουσική + Ποίηση» προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ της σύγχρονης μουσικής και ποιητικής δημιουργίας.
Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
18.12.2015 10:21
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται τις γιορτές σε μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά με πασίγνωστες μελωδίες του κλασικού ρεπερτορίου που θα πλημμυρίσουν την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 την Αίθουσα του Βωμού.