Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Τι είδε ο Μπάτλερ του Τζο Όρτον: Τελευταίες παραστάσεις

Τι είδε ο Μπάτλερ του Τζο Όρτον: Τελευταίες παραστάσεις

Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του έργου του Τζο ΟρτονΤι είδε ο μπάτλερ” στο Θέατρο Χορν σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου ...

 

την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011.

Πρόκειται για μια παράσταση ευφυή, ιδιαίτερη, ανατρεπτική με ένα σπάνιο χιούμορ που πήρε τις καλύτερες

κριτικές και διαδόθηκε όσο λίγες από ένα ενθουσιασμένο κοινό, ανεβαίνει στο θέατρο Δημήτρης Χορν σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου με τη Λυδία Φωτοπούλου, την Άννα Καλαϊτζίδου, το Γιώργο Γλάστρα, τον Κώστα Μπερικόπουλο, τον Αλέξανδρο Αλπίδη και τον Θάνο Τοκάκη.

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο ψυχίατρος κύριος Πρέντις περνάει από «γυμνή οντισιόν» την υποψήφια αθώα γραμματέα του Τζέραλντιν. Τη θέση γραμματέως διεκδικεί και ένας εξώλης και προώλης νεαρός, ο οποίος έχει «βιάσει»  σε ένα ξενοδοχείο την νυμφομανή γυναίκα του γιατρού και την εκβιάζει με φωτογραφίες που έχει τραβήξει την ώρα της «συνεύρεσης».


Όταν φτάνουν στο ιατρείο (μοιχός κυρία και γκρουμ εξώλης και προώλης) ο νεαρός κλέβει το φόρεμα της δεσποινίδος Τζέραλντιν, νομίζοντας πως ανήκει στη σύζυγο του γιατρού. Έτσι, η μις Τζέραλντιν μένει γυμνή, ένας ψυχίατρος και ένας αστυνομικός μπαίνουν για επιθεώρηση , η σύζυγος του ψυχίατρου κυκλοφορεί αλλόφρων και στουπί βλέποντας γυμνούς άντρες…Και η συνέχεια στη σκηνή .


Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Κυπριωτάκης 
Κοστούμια: Claire Bracewell 
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Κίνηση: Μάρθα Κλουκίνα
Μετάφραση: Θωμάς Μοσχόπουλος- Τάσος Βάρβαρος

Σχετικές ειδήσεις
Ρομπέρτο Τσούκο: τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης
06.02.2017 11:23
Τελευταίες 8 παραστάσεις για το Ρομπέρτο Τσούκο του Μπερνάρ Μαρί Κολτές στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου, κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.15 και Κυριακή στις 21.30 έως τις 21 Φεβρουαρίου.
Πρωτοχρονιά  με τον Άμλετ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
28.12.2016 12:21
Τελευταίες παραστάσεις για τον Άμλετ, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο οποίος παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη στο ρόλο του Άμλετ. Οι τελευταίες παραστάσεις θα δοθούν από 1 έως 22 Ιανουαρίου 2017, με γενική είσοδο 10 ευρώ.
Ο  Αγαπητικός της βοσκοπούλας: Τελευταίες παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο
05.09.2016 13:37
Τελευταίες παραστάσεις για τον «Αγαπητικό της Βοσκοπούλας», την παράσταση του ΚΘΒΕ που αγκάλιασε, αγάπησε και καταχειροκρότησε το κοινό αυτό το καλοκαίρι. Η απόλυτη ιστορία αγάπης, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, ολοκληρώνει το "ταξίδι της" στις 9 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τώρα, 8.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τις 29 παραστάσεις του διαχρονικού έργου του Δημητρίου Κορομηλά!
Αντιγόνη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη: Τρεις τελευταίες παραστάσεις τον Σεπτέμβριο
24.08.2016 14:58
Με τρεις τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή περιοδεία για την ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή που σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης και παρουσιάστηκε για δεύτερη χρονιά. Αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τη διαχρονικότητα και τη δύναμη του Σοφόκλειου λόγου, η παράσταση είχε συγκινητική υποδοχή σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο όπου παίχτηκε κερδίζοντας θερμά επαινετικά σχόλια από κοινό.
Σταματία, το γένος Αργυροπούλου: τελευταίες παραστάσεις στην Αττική
24.08.2016 13:05
Η παράσταση Σταματία, το γένος Αργυροπούλου του Κώστα Σωτηρίου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με την Ελένη Ουζουνίδου, επιστρέφει από 31 Αυγούστου στην Αττική για λίγες τελευταίες παραστάσεις.