Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Εφαρμογές Ατμομηχανής

Εφαρμογές Ατμομηχανής
Οι Εφαρμογές Ατμομηχανής στηρίζονται σε ένα κείμενο του Στυλιανού Τζιρίτα και πρωτοπαρουσιάστηκαν στο Μικρό Μουσικό Θέατρο τον Απρίλη

του 2007. Μια παράσταση που μετά από 3 χρόνια καταλήγει, ως έπρεπε ένεκα του ονόματος της, από εκεί όπου και ξεκίνησε. Στο μεσοδιάστημα κατάφερε να εμφανίσει τους δύο συντελεστές της σε μέρη όπως η Σύρος, η Τρίπολη, τα Χανιά εκτός των έτσι κι αλλιώς τακτικών εμφανίσεων της Ατμομηχανής στην Αθήνα.
 
Ο Στυλιανός Τζιρίτας έχει σπουδάσει performance, αρθρογραφεί, παίζει κλαρινέτο, συγγράφει και είναι παραγωγός ραδιοφώνου. Οι «Εφαρμογές Ατμομηχανής» είναι το 8ο έργο που παρουσιάζει και το 2ο μαζί με τον Παντελή Παντελόπουλο.

Δισκογραφεί σχετικά τακτικά είτε με μπάντες είτε με προσωπικά σχήματα, ενώ στην παρούσα φάση έχει σχηματίσει τους Στυλιανός Τζιρίτας UNIT. Έχει συγγράψει μία νουβέλα, 2 μουσικές πραγματείες ενώ αυτή την εποχή ετοιμάζει ένα βιβλίο για το Γιώργο Νταλάρα και ένα για το μουσικό οικογενειακό δέντρο των Deep Purple/Rainbow/Whitesnake.

 

Η διαδρομή του Κωνσταντίνου Σερπεκίδη, βιβλιοθηκάριου στο επάγγελμα, μέσω μίας μελλοντικής Ελλάδας και ενός εμφυλίου πολέμου που την σπαράζει προς την αυτοεξέταση την τρέλα και την κάθαρση.


Τροχιές, βόμβες, λεπροκομεία, τραβέρσες και ναοί στήνουν ένα αδυσώπητο σκηνικό όπου ο ήρωας εντέλει πλησιάζει την αγάπη, την πραγματικότητα και το αναπότρεπτο της φθοράς.  

Ο Παντελής Παντελόπουλος γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε γραφικές τέχνες, χαρακτική και μεταξοτυπία. Δραστηριοποιείται έξω από τον κατεστημένο κόσμο της σύγχρονης τέχνης με εγκαταστάσεις, προβολές, οπτική δράση, εικονογραφήσεις, μεταξοτυπίες και ζωγραφική.


H παράσταση θα παρουσιαστεί στη Knot Gallery, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010.


Κείμενο/Κίνηση: Στυλιανός Τζιρίτας
Προβολές και Μοντάζ σε πραγματικό χρόνο: Παντελής Παντελόπουλος
Προηχογραφήσεις: Κώστας Μπαγιώργος/Γιώργος Μπαλούμης

Σχετικές ειδήσεις
Τα 5 Στοιχεία, με την Άννα Μπουρμά στο θέατρο Αλκμήνη
07.10.2016 10:06
Η μουσικοθεαματική παράσταση «Τα 5 στοιχεία» μετά τα συνεχόμενα sold out την Άνοιξη αλλά και το καλοκαίρι 2016, ξεκινά το νέο κύκλο εμφανίσεων της στο θέατρο «Αλκμήνη» στο Γκάζι, από 12 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη.
Λυσιστράτη: Διαβάστε ελεύθερα το κείμενο την ώρα της παράστασης!
04.08.2016 17:13
Ο Δημήτρης Δημητριάδης και οι Εκδόσεις Νεφέλη, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2016, προσφέρουν ελεύθερη πρόσβαση στο μεταφρασμένο κείμενο της Λυσιστράτης, για ανάγνωση σε κινητά, tablet ή υπολογιστές μέσω του βιβλιομάτ, κατά τη διάρκεια της παράστασης στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (Παρασκευή και Σάββατο, από τις 19:00 μέχρι τις 24:00).
Γυναικών... συνύπαρξη τον χειμώνα που έρχεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο!
26.07.2016 13:00
Τρεις κυρίες με διαφορετικές καταβολές, αλλά παράλληλες κι αξιόλογες πορείες στο χώρο της μουσικής και του θεάτρου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Αναστασία Μουτσάτσου και Μυρτώ Αλικάκη, τον χειμώνα που έρχεται θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, σε μια παράσταση - έκπληξη που θα συζητηθεί. Την παράσταση σκηνοθετεί η Ελένη Γκασούκα, πάνω σε ιδέα και κείμενο της Αναστασίας Μουτσάτσου.
Θέατρα του Οlivier Py από την Violet Louise στο ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
23.11.2015 16:01
Μία ξεχωριστή παράσταση επανέρχεται από τις 14 Δεκεμβρίου 2015 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης. Η Violet Louise (Λουΐζα Κωστούλα) παρουσιάζει την οπτικοακουστική παράσταση "Θέατρα", σε κείμενο του Olivier Py.
Η ώρα του διαβόλου, του Fernando Pessoa στο Θέατρο Αριστοτέλειον
12.11.2015 12:51
Λίγο πριν το τέλος του 2015, η ανατρεπτική ομάδα της Dada – Art και ο εκκεντρικός σκηνοθέτης Γρηγόρης Αποστολόπουλος μεταφέρουν στο θέατρο ακόμη ένα τολμηρό κείμενο σε μία παράσταση γεμάτη εντάσεις και ανατροπές.