Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Τι γυρεύει ο Κλέων με τον Αντυ;

Τι γυρεύει ο Κλέων με τον Αντυ;
Το Αγνωστο Αριστούργημα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ, θα γίνει... γνωστό από τον θεατρικό οργανισμό Altra Terra σε μια εξαιρετικά ευφυή παράσταση στο Μουσείο Μπενάκη .

Το Αγνωστο Αριστούργημα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ, θα γίνει... γνωστό από τον θεατρικό οργανισμό Altra Terra σε μια εξαιρετικά ευφυή παράσταση στο Μουσείο Μπενάκη.

«Σκοπός της τέχνης δεν είναι να αντιγράφει τη φύση, αλλά να την εκφράζει».
Ιδου ορισμένα ερωτήματα για την τέχνη. Στην καλλιτεχνική φύση έχει προτεραιότητα η τέχνη ή ο έρωτας; Πόσα είναι διατεθειμένος να θυσιάσει ο καλλιτέχνης; Πως προσδιορίζεται ο καλλιτέχνης και πως το έργο τέχνης;

Οι απαντήσεις θα δίνονται έως 30 Σεπτεμβρίου στο Μουσείου Μπενάκη, από το θεατρικό οργανισμό Altra Terra. Μια πλειάδα ηθοποιών, ανάμεσά τους οι Κλέων Γεωργιάδης , Ρόζα Προδρόμου, Μάκης Μπενάκης, Βύρων Κατρίτσης και ένα επιτελείο δέκα επιπλέον καλλιτεχνών, περιηγούνται στις αίθουσες του Μουσείου όπου με σύμμαχό τους τη σύγχρονη τεχνολογία και διάφορες μορφές τέχνης-από τη λογοτεχνία μέχρι τη ζωγραφική και από τη μουσική μέχρι τον κινηματογράφο-, κάνουν μια αναδρομή στην τέχνη προσεγγίζοντας σχεδόν όλα τα καλλιτεχνικά ρεύματα.

Κινητήριος δύναμη αυτής της διαδρομής, είναι το μυθιστόρημα του Ονορε ντε Μπαλζάκ, το Αγνωστο Αριστούργημα το οποίο θίγει διαχρονικά ερωτήματα σχετικά με την τέχνη μέσα από την συνάντηση τριών ζωγράφων.

Ο μεγάλος σε ηλικία και κύριος ζωγράφος Φρενχόφερ, ο Φρανσουά Πορμπύς, νεαρότερος σε ηλικία και ο ήδη αναγνωρισμένος ζωγράφος της Αυλής και ο φτωχός νεοφώτιστος Νικολά Πουσσέν. Το Αγνωστο Μυθιστόρημα γράφτηκε το 1831 και εκθέτει τις απόψεις του Μπαλζάκ για την τέχνη και επηρέασε σημαντικά μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 19ου και 20ου αιώνα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πάμπλο Πικάσσο εγκαταστάθηκε στο μέγαρο όπου διαδραματίζεται η ιστορία και ζωγράφισε την Guernica.


INFO
Μουσείο Μπενάκη: Κουμπάρη 1, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3671000

Σχετικές ειδήσεις
Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο: Το Μουσείο Μπενάκη υποδέχεται το Εθνικό Θέατρο
17.10.2016 16:31
Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο σε μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα δράση. Κάθε Τρίτη από τις 8 Νοεμβρίου 2016 έως τις 28 Μαρτίου 2017 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος σε μια εντελώς διαφορετική μουσειακή περιήγηση.
Τελευταίες παραστάσεις για το «Περιμένοντας τον Godot» στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη
26.07.2016 14:18
H Νατάσα Τριανταφύλλη επιστρέφει στο Αίθριο του Μουσείο Μπενάκη με το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας «Περιμένοντας τον GODOT», του Σάμουελ Μπέκετ, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016.
Περιμένοντας τον Godot, του Σάμουελ Μπέκετ στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη
30.05.2016 13:54
Μετά την επιτυχία των Αδερφών Καραμάζοφ στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, η Νατάσα Τριανταφύλλη επιστρέφει στο Αίθριο του Μουσείο Μπενάκη με το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας «Περιμένοντας τον GODOT», του Σάμουελ Μπέκετ - στον ίδιο χώρο όπου παρουσίασε για πρώτη φορά την «Αντιγόνη» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το 2013.
Το Παλάτι του Τέλους από τον ΘΟΚ στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
19.04.2016 17:04
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος υποδέχεται τον Μάϊο τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου με την παράσταση «Το Παλάτι του Τέλους» της Judith Thompson, που θα φιλοξενηθεί στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, στις 11 & 12 Μαΐου 2016.
Ερωμένες στον Καμβά στο Θεατρικό Βαγόνι στο Τρένο στο Τουφ
16.11.2015 17:14
Το πρώτο θεατρικό έργο της Σοφίας Καψούρου «Ερωμένες στον Καμβά» θα σκηνοθετήσει ο πολυσχιδής καλλιτέχνης Παναγιώτης Παναγόπουλος στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.