Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Τι γυρεύει ο Κλέων με τον Αντυ;

Τι γυρεύει ο Κλέων με τον Αντυ;
Το Αγνωστο Αριστούργημα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ, θα γίνει... γνωστό από τον θεατρικό οργανισμό Altra Terra σε μια εξαιρετικά ευφυή παράσταση στο Μουσείο Μπενάκη .

Το Αγνωστο Αριστούργημα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ, θα γίνει... γνωστό από τον θεατρικό οργανισμό Altra Terra σε μια εξαιρετικά ευφυή παράσταση στο Μουσείο Μπενάκη.

«Σκοπός της τέχνης δεν είναι να αντιγράφει τη φύση, αλλά να την εκφράζει».
Ιδου ορισμένα ερωτήματα για την τέχνη. Στην καλλιτεχνική φύση έχει προτεραιότητα η τέχνη ή ο έρωτας; Πόσα είναι διατεθειμένος να θυσιάσει ο καλλιτέχνης; Πως προσδιορίζεται ο καλλιτέχνης και πως το έργο τέχνης;

Οι απαντήσεις θα δίνονται έως 30 Σεπτεμβρίου στο Μουσείου Μπενάκη, από το θεατρικό οργανισμό Altra Terra. Μια πλειάδα ηθοποιών, ανάμεσά τους οι Κλέων Γεωργιάδης , Ρόζα Προδρόμου, Μάκης Μπενάκης, Βύρων Κατρίτσης και ένα επιτελείο δέκα επιπλέον καλλιτεχνών, περιηγούνται στις αίθουσες του Μουσείου όπου με σύμμαχό τους τη σύγχρονη τεχνολογία και διάφορες μορφές τέχνης-από τη λογοτεχνία μέχρι τη ζωγραφική και από τη μουσική μέχρι τον κινηματογράφο-, κάνουν μια αναδρομή στην τέχνη προσεγγίζοντας σχεδόν όλα τα καλλιτεχνικά ρεύματα.

Κινητήριος δύναμη αυτής της διαδρομής, είναι το μυθιστόρημα του Ονορε ντε Μπαλζάκ, το Αγνωστο Αριστούργημα το οποίο θίγει διαχρονικά ερωτήματα σχετικά με την τέχνη μέσα από την συνάντηση τριών ζωγράφων.

Ο μεγάλος σε ηλικία και κύριος ζωγράφος Φρενχόφερ, ο Φρανσουά Πορμπύς, νεαρότερος σε ηλικία και ο ήδη αναγνωρισμένος ζωγράφος της Αυλής και ο φτωχός νεοφώτιστος Νικολά Πουσσέν. Το Αγνωστο Μυθιστόρημα γράφτηκε το 1831 και εκθέτει τις απόψεις του Μπαλζάκ για την τέχνη και επηρέασε σημαντικά μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 19ου και 20ου αιώνα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πάμπλο Πικάσσο εγκαταστάθηκε στο μέγαρο όπου διαδραματίζεται η ιστορία και ζωγράφισε την Guernica.


INFO
Μουσείο Μπενάκη: Κουμπάρη 1, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3671000

Σχετικές ειδήσεις
Το είπε ο γέρος, από το Εθνικό Θέατρο και το Μουσείο Μπενάκη
24.02.2017 12:20
Ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος παραστάσεων της γόνιμης συνεργασίας του Μουσείου Μπενάκη με το Εθνικό Θέατρο με τίτλο «Από τη σιωπή της προθήκης στον θεατρικό λόγο». Ως πρωταγωνιστές, τα αντικείμενα του Μουσείου αφηγούνται πτυχές της ιστορίας τους, με οδηγό τα δραματοποιημένα από τους ηθοποιούς κείμενα.
Σκόρδα κεφάλια δώδεκα, κρομμύδια δεκαπέντε, η 2η παράσταση από το Μουσείο Μπενάκη και το Εθνικό Θέατρο
08.12.2016 10:47
Το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζει τη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο σε μια πρωτοποριακή δράση για τα ελληνικά δεδομένα με τίτλο "Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο".
Νεοπτολέμου Μύησις: η πρώτη θεατρική παράσταση από το Εθνικό Θέατρο και το Μουσείο Μπενάκη
02.11.2016 10:53
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει το έργο Νεοπτολέμου Μύησις, την πρώτη θεατρική παράσταση στο Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Εθνικό Θέατρο, με τίτλο Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο.
Τελευταίες παραστάσεις για το «Περιμένοντας τον Godot» στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη
26.07.2016 14:18
H Νατάσα Τριανταφύλλη επιστρέφει στο Αίθριο του Μουσείο Μπενάκη με το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας «Περιμένοντας τον GODOT», του Σάμουελ Μπέκετ, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016.
Περιμένοντας τον Godot, του Σάμουελ Μπέκετ στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη
30.05.2016 13:54
Μετά την επιτυχία των Αδερφών Καραμάζοφ στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, η Νατάσα Τριανταφύλλη επιστρέφει στο Αίθριο του Μουσείο Μπενάκη με το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας «Περιμένοντας τον GODOT», του Σάμουελ Μπέκετ - στον ίδιο χώρο όπου παρουσίασε για πρώτη φορά την «Αντιγόνη» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το 2013.