Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Reunion του David Mamet

Reunion του David Mamet

Το θέατρο Τόπος Αλλού παρουσιάζει στη σκηνή ΣΤΑΘΗΣ ΣΥΡΟΣ δύο μονόπρακτα του David Mamet με τον γενικό τίτλο «Reunion», σε σκηνοθεσία

 

του νεαρού σκηνοθέτη Γρηγόρη Ρέντη (βραβευμένος για τη μικρού μήκους ταινία του «Η Δύση»). Οι επί μέρους τίτλοι των μονόπρακτων είναι «Reunion» και «Μαύρο πόνυ».

Μία Κυριακή του 1973, η εικοσιτετράχρονη Κάρολ επισκέπτεται τον πατέρα της, Μπέρνι, στο διαμέρισμά του. Έχουν να βρεθούν 20 χρόνια από τότε που ο Μπέρνι χώρισε με την μητέρα της.


Εκείνη έχει έρθει να βρει λύση στην αδιέξοδη ζωή της. Εκείνος τη δέχεται για να περισώσει ότι αξίζει από το τσαλακωμένο παρελθόν του.


Στην διάρκεια ενός απογεύματος θα προσπαθήσουν να παραδεχθούν τα λάθη τους με την ελπίδα ότι θα έχουν ένα κοινό μέλλον.

Στο ρόλο του Μπέρνι κάνει το θεατρικό του ντεμπούτο ο ηθοποιός Γιάννης Κοκιασμένος (“Στρέλλα”, “Ένα Τραγούδι δεν Φτάνει”) ενώ το ρόλο της Κάρολ ερμηνεύει η Κάτια Γκουλιώνη (πρωταγωνίστρια της καινούργιας ταινίας του Άγγελου Φραντζή, “Μέσα στο Δάσος”).

 

Σημείωμα Σκηνοθέτη


Στην Αμερική του 1973 ο πόλεμος του Βιετνάμ είχε παρατάξει τους πολίτες απέναντι στην κυβέρνησή τους. Ο Ντέιβιντ Μάμετ αντέδρασε γράφοντας το Reunion, ένα έργο για την γεφύρωση της σχέσης της εικοσιτετράχρονης Κάρολ με τον πρώην αλκοολικό πατέρα της που δεν έχει δει από όταν ήταν τεσσάρων ετών.

 Σε μια εποχή που το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο αλλού, ο Μάμετ επιλέγει να περιγράψει μια σχέση θεμελιώδη που οι ήρωες της παλαιότερα θεωρούσαν πολυτέλεια.


Σχέσεις που θεωρούμε δεδομένες κοστίζουν το περισσότερο αν χαθούν. Η Κάρολ δεν είναι πια μικρή. Ο Μπέρνι δεν έχει πια τη δικαιολογία της εύθραυστης θέλησης του. Αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία να διεκδικήσουν τη σχέση που και οι δυο έχουν τόσο ανάγκη.


Αν υπάρχει κάτι καλό σε μία δύσκολη στιγμή είναι ότι κάνει τις αποφάσεις εύκολες.

Συντελεστές
Κείμενο: Ντέιβιντ Μάμετ
Μετάφραση: Παναγιώτης Ευαγγελίδης
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Ρέντης
Δραματουργός: Αρασέλη Λαιμού
Σκηνικά: Καλλιόπη Ανδρεάδη
Κοστούμια: Αρασέλη Λαιμού
Φωτισμοί: Σοφία Αδαμοπούλου

Παίζουν
Γιάννης Κοκιασμένος, Κάτια Γκουλιώνη


Η παράσταση θα παρουσιάζεται στο θέατρο Τόπος Αλλού, από την Παρασκευή  22 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, κάθε  Παρασκευή & Σάββατο στις 23:00 και  Κυριακή στις  21:30

 

Σχετικές ειδήσεις
Ολεάννα, του Ντέιβιντ Μάμετ στο Θέατρο Olvio
23.12.2016 15:19
Η “Ολεάννα”, έργο εμβληματικό του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα Ντέιβιντ Μάμετ, παρουσιάζεται από τις 11 Φεβρουαρίου στο θέατρο OLVIO. Ο Δημήτρης Πετρόπουλος, στο ρόλο του καθηγητή Πανεπιστημίου και η Κατερίνα Παπουτσάκη στο ρόλο της φοιτήτριας, παγιδευμένοι σε ένα ανελέητο παιχνίδι εξουσίας, αναμετρώνται με σφοδρότητα στο ευαίσθητο πεδίο της εκπαίδευσης.
Η Αφροδίτη με τη γούνα, στο Θέατρο Αριστοτέλειον
19.12.2016 12:48
Η νέα παραγωγή της εταιρείας «ΘΕΑ.ΜΑ.» (Θέατρα Μακεδονίας) με τίτλο «H Αφροδίτη με Γούνα» (Venus in Fur) του Αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Άιβς (David Ives) ανεβαίνει στο Θέατρο Αριστοτέλειον.
The Curing Room, στον Πολυχώρο Vault
05.12.2016 12:08
Ο Πολυχώρος VAULT παρουσιάζει την παράσταση THE CURING ROOM, το αντιπολεμικό κοινωνικό δράμα του David Ian Lee, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά.
01.11.2016 14:55
Ο Πολυχώρος Underground παρουσιάζει τo «Delete- Διαγραφή», δυο μονόπρακτα με κοινό θέμα το bulling. To «Σοβαρό ατύχημα επιβάτη» της Βάνας Πεφάνη, βραβευμένο μονόπρακτο στο Α’ Εργαστήρι θεατρικής γραφής Εθνικού Θεάτρου, που παρουσιάστηκε πέρσι στο Εθνικό σε μορφή αναλογίου και τα «Θεριά» του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη.
Blackbird/Μαυροπούλι του David Harrower στη Β’ σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
29.09.2016 14:59
Μετά την σύντομη και επιτυχημένη πρώτη παρουσίαση του την περασμένη χρονιά, το συγκλονιστικό Blackbird/Μαυροπούλι του David Harrower, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, επιστρέφει από τις 15 Οκτωβρίου στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας.