Οι εκδόσεις Κέδρος παρουσιάζουν μια σειρά από παιδικά και εφηβικά βιβλία, τα οποία εντάσσονται στο εκδοτικό του πρόγραμμα …

μέχρι και τον Δεκέμβριο. Πιο συγκεκριμένα:

Παντελής Σταματελόπουλος – Μαρία Ηλιοπούλου
Ο Κλέφτης του Θησαυρού του Αλή Πασά. Περιπέτεια στην Ελλάδα του 1821

Εφηβικό μυθιστόρημα, από 12 ετών, ISBN: 978-960-04-4105-5, σελ. 232, τιμή: 9€, Οκτώβριος 2010

Ο Πάνος, είναι ένας χαρισματικός νέος, που η τύχη τον φέρνει αλυσοδεμένο στα Γιάννενα του Αλή πασά.
Η Ροδιώ, είναι η πιο ταλαντούχα χορεύτρια στην Αυλή του φοβερού βεζίρη της Ηπείρου.
Οι δυο νέοι, θα «δεθούν» μεταξύ τους για πάντα με ένα χρυσό μυστικό.
Και η επανάσταση του 1821, αρχίζει…
Όμως, σε έναν αγώνα για Ελευθερία, Δικαιοσύνη και Ευημερία για όλους: Τι είναι πολύτιμο και τι ασήμαντο;
Τι είναι ηρωικό και τι ανάξιο λόγου;
Στη μέση της σύγκρουσης δυο κόσμων, ο Πάνος και η Ροδιώ, παίρνουν θέση μάχης.
Ενώ ο κρυμμένος θησαυρός του Αλή πασά, τους περιμένει…

Κίρα Σίνου – Έρικα Αθανασίου
Στο Σταυροδρόμι της Ημισέληνου.
Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου. 7 Οκτώβριου 1571
Εφηβικό μυθιστόρημα, από 12 ετών, ISBN: 978-960-04-4106-2, Οκτώβριος 2010

1571, κόλπος της Ναυπάκτου. Ο στόλος του Ιερού Συνασπισμού παρατάσσεται απέναντι στο στόλο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ονόματα όπως Θερβάντες, Ελ Γκρέκο, δον Χουάν γράφουν τη δική τους ιστορία, μαζί με Βενετσιάνους, Ισπανούς, Μαλτέζους, Οθωμανούς αλλά και χιλιάδες Έλληνες.
2008, Ναύπακτος. Ο Λέων και οι συμμαθητές του περιπλανώνται στους δρόμους της πόλης αλλά και στην ιστορία της.
2008, Πακιστάν. Ο χριστιανός Νίκος και ο μουσουλμάνος Σελίμ παλεύουν να σώσουν συνανθρώπους τους μέσα στη δίνη του πολέμου.
2008, Αθήνα. Μέσα από την οθόνη ενός υπολογιστή νέοι άνθρωποι, μουσουλμάνοι και χριστιανοί, συζητούν και αναζητούν τι τους χωρίζει και τι τους ενώνει. Τι σχέση μπορεί να έχει η Ναυμαχία της Ναυπάκτου με το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, τη ρύπανση των θαλασσών και τις καταδύσεις; Και τι θα άλλαζε, άραγε, στην ιστορία αν το 1571 υπήρχαν κάμερες και δημοσιογράφοι;

Ένα μυθιστόρημα για την αιώνια διαμάχη μεταξύ σταυρού και ημισελήνου.

Αναστασία Τσαλδάρη
Η Αριάδνη και τα ιερά κειμήλια του βυθού
Περιπέτεια, από 12 ετών, Οκτώβριος 2010

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την τελευταία φορά που η Αριάδνη βρέθηκε στην πολυτάραχη Ατλαντίδα και οι ελληνικοί μύθοι πήραν σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια της. Αυτή τη φορά ο υπέροχος και τόσο καλά κρυμμένος αρχαίος πολιτισμός την ταξιδεύει σε ακόμη πιο μαγικά μονοπάτια. Μαζί με τον Νέαθ και τους νέους της φίλους ψάχνουν για χαμένα κειμήλια και έρχονται αντιμέτωποι με επικίνδυνους εχθρούς.
Οι αγαπημένοι μας ήρωες ξαφνιάζονται με τη δύναμη της ψυχής τους, ενώ παράλληλα δείχνουν δείγματα αληθινής φιλίας, θάρρους και αυτοθυσίας.
Η Αριάδνη βάζει τη ζωή της σε κίνδυνο, για να διατηρήσει ζωντανή τη μυστική ζωή του βυθού αλλά και τα ίδια της τα ιδανικά: την ελευθερία και τη μοναδικότητα.

Πόπη Μαγουλά-Γαϊτάνου
Ένα κορίτσι εξομολογείται
Εφηβικό μυθιστόρημα, από 12 ετών, Οκτώβριος 2010

Μια αδιόρατη λεπτή γραμμή ορίζει την ξεγνοιασιά, την παιδικότητα από την εφηβεία, την πρώτη νεότητα. Η Αλίκη διασχίζει με ανάμικτα συναισθήματα αυτή την καθοριστική γραμμή. Πού θα την οδηγήσει;
Όνειρα, προσδοκίες, πρωτόγνωρες εμπειρίες. Ο πρώτος ανεκπλήρωτος έρωτας, η γεύση του πρώτου φιλιού που την σημαδεύει. Τα πρώτα καρδιοχτύπια.

Ένα βιβλίο γραμμένο με ιδιαίτερη ευαισθησία. Απευθύνεται όχι μόνο στους νέους αλλά και στους μεγαλύτερους. Στους γονείς που μεγαλώνουν παιδιά και θέλουν να τα γνωρίσουν.

Σοφία Παρασκευοπούλου
Μυστήριο στο υπόγειο αρχοντικού
(Περιπέτεια, από 12 ετών, Οκτώβριος 2010)

Η Μαργαρίτα, ο Αντώνης, η Ειρήνη και ο Λάκης μπλέκουν σε μια συναρπαστική περιπέτεια, όταν προσπαθούν να εξιχνιάσουν το έγκλημα που έγινε στο εγκαταλελειμμένο αρχοντικό των Κορδάτων. Το μυστήριο πυκνώνει καθώς οι έρευνές τους γίνονται αφορμή να ζωντανέψει το παρελθόν του αρχοντικού και να αποκαλυφθεί το καλά κρυμμένο μυστικό του ιδιοκτήτη. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα πιο πολύ όταν κάνει την εμφάνισή της μια αδίστακτη σπείρα κακοποιών που προσπαθούν να αποκτήσουν με κάθε τρόπο αυτό που κρύβεται στο αρχοντικό. Τα παιδιά βρίσκονται ολοένα και πιο μπλεγμένα σε μια πολύ επικίνδυνη υπόθεση.

Γλυκερία Καραγκούνη
Το φυλαχτό του Ποσειδώνα

Περιπέτεια, από 12 ετών, Οκτώβριος 2010

Ο Χριστόφορος είναι ένας συνηθισμένος δεκατετράχρονος – αν εξαιρέσει κανείς τη μυστηριώδη γέννησή του στον Όλυμπο που τη συνοδεύει το παράλογο μίσος του πατέρα του.
Ένας αλλόκοτος βαρκάρης θα τον μεταφέρει μια καλοκαιρινή νύχτα κάπου στο Αιγαίο, σε μια παράξενη κατασκήνωση εφήβων που ήρθαν απ’ τον πλανήτη Ίωνα. Εκεί θα ανακαλύψει πως ο ίδιος είναι μισός Ίωνας και θα μυηθεί σε έναν νέο τρόπο ζωής και σκέψης. Η κατασκήνωση όμως κινδυνεύει. Εκείνος είναι ο μόνος που μπορεί να βρει το Φυλαχτό του Ποσειδώνα, να ανοίξει τη γαλαξιακή πύλη και να σώσει τους καινούριους του φίλους, αν και κανείς δεν μπορεί να του πει πώς.
Ένα τρελό κυνηγητό στο παρόν και το παρελθόν, στους Δελφούς, τα στενά και τις σπηλιές της Σαντορίνης, την Κρήτη και τις Μυκήνες, όπου οι ήρωες θα διακινδυνεύσουν ακόμη και τη ζωή τους.
Θα καταφέρει τελικά ο Χριστόφορος με την παρέα του να νικήσει το χρόνο, να βρει το φυλαχτό και να σώσει τους Ίωνες από το θάνατο;
Μια συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη αγωνία, καταιγιστική δράση, δυνατά συναισθήματα και απρόβλεπτες καταστάσεις.

Ασπασία Μαυρομμάτη
Τεοντορ, ο Ινδοκαρυδούλης
Μυθιστόρημα για παιδιά από 8 ετών, Οκτώβριος 2010

Σ’ ένα εξωτικό νησί, στη Σρι λάνκα στον Ινδικό ωκεανό μεγαλώνει σε μια ζούγκλα μια κοκοφοινικιά με τα ινδοκάρυδά της.
Το πιο μικρό ινδοκάρυδο, ο Τέο, είναι πολύ ξεχωριστό. Είναι ένα ευαίσθητο και συνεσταλμένο ινδοκάρυδο που ζει στο δικό του φανταστικό κόσμο.
Η ζωή του Τέο του ινδοκαρυδούλη αναστατώνεται από τότε που βλέπει στον ύπνο του ένα παιδάκι και μαθαίνει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.
Ο ινδοκαρυδούλης θέλοντας να βοηθήσει το παιδάκι ζητάει τη βοήθεια της μαμάς του και των δύο φίλων του, ενός παπαγάλου, του Νταβίντ και του κουτσομπόλη Ερμή, που είναι μανιτάρι.
Με ενωμένες δυνάμεις ζώα και φυτά όλων των ειδών θα βοηθήσουν τον Τέο.
Για τον Τέο αρχίζει ένα περιπετειώδες και συναρπαστικό ταξίδι.

Ιρέν Κολάς
Πώς να γίνεις ένα υπέροχο κορίτσι

Οδηγός καλών τρόπων, από 10 ετών, Οκτώβριος 2010

Στο σπίτι μας ή στα σπίτια των άλλων, στο δρόμο, στο σχολείο ή στο εστιατόριο, καλό είναι να ξέρουμε πώς να φερθούμε για να μη νομίζει ο κόσμος πως μπήκε στη μηχανή του χρόνου και συνάντησε την κόρη του κυρίου Νεάντερνταλ!
Να λοιπόν ένας απλός οδηγός για σημερινά κορίτσια που θέλουν να ξέρουν πώς να φερθούν σε κάθε περίσταση.
Ένα διασκεδαστικό βιβλίο που θα σε βοηθήσει να νιώθεις άνετα και καλά με τον εαυτό σου, και να κατακτήσεις το σεβασμό και τη συμπάθεια των άλλων! 

Τζένι-Μάι Νουγιέν
Η πύλη των δράκων
Μετάφραση: Μίρκα Κονδάκη
Εφηβικό μυθιστόρημα, από 12 ετών, ISBN 978-960-04-1045-7, σελ. 680, τιμή: 20 €, Οκτώβριος 2010

Πόλεμος ξεσπά ανάμεσα στις φυλές των ανθρώπων, τους Μιρδανούς και τους Χαραδόνες. Οι Χαραδόνες όμως έχουν αιχμαλωτίσει αμέτρητους δράκους και έχουν σχηματίσει με αυτούς ένα αήττητο στράτευμα.
Ο νεαρός Ρέβιν μπαίνει στο στρατό των δρακοπολεμιστών της Χαραδόνιας και εκεί ανακαλύπτει ότι μπορεί να επικοινωνεί με τους δράκους. Όταν μια άγνωστη δύναμη τους παρασέρνει στον αφανισμό, ο Ρέβιν, για να τους σώσει, ενώνει τις δυνάμεις του με ένα κορίτσι από το λαό των ξωτικών, τη Γελάνα, που φαίνεται να γνωρίζει το μυστικό τους…

Η Τζένι-Μάι Νουγιέν σαγηνεύει τους αναγνώστες της με μια πολύχρωμη περιπέτεια φαντασίας γεμάτη ξωτικά, δράκους και μυστηριώδεις προφητείες,
και με μια συγκινητική ιστορία για τον αφανισμό των δράκων.
Ένα βιβλίο σαν ζωντανός θρύλος!

Λότι Λόουρι
Ο Δωρητής
Μετάφραση: Φίλιππος Χρυσόπουλος

Εφηβικό μυθιστόρημα, από 15 ετών, ISBN 978-960-04-3738-6, σελ. 224, τιμή: 12 €, Οκτώβριος 2010

Ο Τζόνας ζει σε έναν φαινομενικά ιδανικό κόσμο: έναν κόσμο δίχως συγκρούσεις, φτώχεια, ανεργία, διαζύγια, αδικία ή ανισότητα. Σε μια εποχή που οι οικογενειακές αξίες έχουν ύψιστη σημασία, η εφηβική επαναστατικότητα είναι κάτι ανήκουστο και η καλή συμπεριφορά αποτελεί τρόπο ζωής. Η αρμονία κυριαρχεί στις σχέσεις των μελών της κοινότητας και η Επιτροπή των Πρεσβύτερων ρυθμίζει κάθε πτυχή της ανθρώπινης ύπαρξης.
Στην κοινότητα ένας μόνο άνθρωπος κατέχει πραγματικά τη γνώση: ο Δωρητής. Μόνο αυτός γνωρίζει πώς ήταν ο κόσμος γενιές πριν, τότε που υπήρχαν ακόμα ζώα, που το ανθρώπινο μάτι μπορούσε ακόμα να βλέπει τα χρώματα, τότε που οι άνθρωποι ερωτεύονταν. Στα δώδεκά του χρόνια, κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής, o Tζόνας θα ενημερωθεί για τον μελλοντικό του ρόλο στην κοινότητα. Δε γνωρίζει ακόμα ότι είναι ξεχωριστός. Ο ρόλος που θα αναλάβει θα τον κάνει να αναθεωρήσει τα πάντα και θα κληθεί να δράσει ρισκάροντας τη ζωή του.

Μαγικό Ουράνιο Τόξο
Οι νεράιδες των μυθικών πλασμάτων

Δάφνη, η νεράιδα του δράκου
Ο Παγερός Τζακ αιχμαλώτισε τα εφτά μυθικά πλάσματα, όμως εκείνα κατάφεραν να δραπετεύσουν στον κόσμο των ανθρώπων. Θα μπορέσουν, άραγε, η Ρέιτσελ και η Κρίστι να βοηθήσουν τη Δάφνη να βρει το μικρό της δράκο, το Σπίθα, προτού ανακαλύψουν τα ίχνη του οι καλικάντζαροι;

Γιολάντα, η νεράιδα της μαύρης γάτας
Η μαγική μαύρη γάτα της Γιολάντας ξέφυγε από τους σκανταλιάρηδες καλικάντζαρους, όμως εκείνοι είναι αποφασισμένοι να την ξαναπιάσουν. Η Ρέιτσελ και η Κρίστι πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να βοηθήσουν τη Γιολάντα να βρει τη μικρή της γάτα πριν από τους καλικάντζαρους…

Πλουμίτσα, η νεράιδα του πουλιού της φωτιάς
Οι απαίσιοι καλικάντζαροι του Παγερού Τζακ έκλεψαν τα μυθικά πλάσματα των νεράιδων. Όμως εκείνα κατάφεραν να δραπετεύσουν και να κρυφτούν στον κόσμο των ανθρώπων. Θα μπορέσει, άραγε, η Πλουμίτσα, με τη βοήθεια της Ρέιτσελ και της Κρίστι, να βρει το πουλί της φωτιάς, το Χαχανούλη, και να τον οδηγήσει πίσω στη Νεραϊδοχώρα;

Ισμήνη, η νεράιδα του ιππόκαμπου
Ο Φυσαλίδας, ο μαγικός ιππόκαμπος της Ισμήνης, μαθαίνει να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να κάνει τη φιλία πραγματικά ξεχωριστή στη Νεραϊδοχώρα και στον κόσμο των ανθρώπων. Δυστυχώς, όμως, εξαιτίας των πονηρών καλικάντζαρων, έχει εξαφανιστεί. Μπορούν, άραγε, η Κρίστι και η Ρέιτσελ να βρουν τα ίχνη του;

Αντζελίνα, η νεράιδα της αρκούδας των πάγων
Η Κρυσταλλίτσα, η αρκούδα των πάγων, είναι το τελευταίο μυθικό πλάσμα που μένει να βρουν η Κρίστι και η Ρέιτσελ. Όμως ο Παγερός Τζακ και οι πονηροί καλικάντζαροι του είναι αποφασισμένοι να τη βρουν πρώτοι. Ένας αγώνας δρόμου ξεκινά…

Μόνικα, η νεράιδα του μονόκερου
Ο Παγερός Τζακ και οι πονηροί υπηρέτες του, οι καλικάντζαροι, έχουν κλέψει τα εφτά μυθικά πλάσματα. Οι νεράιδες πρέπει να τα βρουν προτού οι μαγικές δυνάμεις τους προκαλέσουν παντού αναστάτωση. Θα μπορέσουν, άραγε, η Ρέιτσελ και η Κρίστι να τις βοηθήσουν;

Κάτια, η νεράιδα του κύκνου του χιονιού
Η Λευκή, ο μαγικός κύκνος του χιονιού, έχει ξεφύγει από τον Παγερό Τζακ, και η Κάτια δεν ξέρει πού βρίσκεται. Ευτυχώς, η Ρέιτσελ και η Κρίστι την έχουν εντοπίσει. Μόνο που οι απαίσιοι καλικάντζαροι είναι κοντά…

Ανθούλα Αθανασιάδου
Το αγαπημένο δώρο της προγκίπισσας
Παραμύθι από 3 ετών, Νοέμβριος 2010
Υπήρχε κάποτε μια όμορφη πριγκίπισσα που έψαχνε την αληθινή αγάπη.
Ήξερε πως η αγάπη δεν μετριέται με πράγματα, όσο πολύτιμα και ακριβά κι αν είναι.
Πως όμως θα ξεχώριζε τον κατάλληλο σύζυγο, κάποιον που να μπορεί να δει την αληθινή ομορφιά και να νιώσει την αληθινή αγάπη;
Σκέφτηκε… σκέφτηκε.. και στο τέλος το βρήκε!

Μάνος και Σπύρος Βενιέρης
Αλλάζω χέρια!

Μυθιστόρημα για παιδιά από 11 ετών, Νοέμβριος 2010
Είμαι ένα πολύπαθο βιβλίο που αλλάζει συνεχώς αφεντικά-αναγνώστες και μπλέκει με πραγματικά μεταλλαγμένα τέρατα! Διάβασέ με για να γνωρίσεις τι θα πει τρόμος, περιπέτεια, γέλιο, αγωνία και προπαντός για να ενημερώσου για τη μεγάλη ανατριχίλα που απειλεί τον πλανήτη.

Χρύσα Σπυροπούλου
Το μυστήριο της Αίγινας

Αστυνομικό μυθιστόρημα, από 12 ετών, Νοέμβριος 2010
Η Λίζα, ο Άρης και ο σκύλος τους, η Ήρα, πηγαίνουν διακοπές στην Αίγινα. Η ανεμελιά των διακοπών τους, όμως, διακόπτεται όταν κοντά στο ξενοδοχείο που μένουν, ανακαλύπτουν το πτώμα ενός άγνωστου άνδρα. Χωρίς να το καταλάβουν εμπλέκονται σε μια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας με πολλά απρόοπτα. Ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη Μαρίνα και την Κλειώ, βρίσκουν στοιχεία για την αποκάλυψη της αλήθειας και συνεργάζονται με την υπαστυνόμο Γεωργίου για την εξιχνίαση του μυστηρίου.

Έρη Ρίτσου
Η μικρή καμηλοπάρδαλη που δεν έτρωγε το φαγητό σας

Παραμύθι από 3 ετών, Νοέμβριος 2010
Ξέρετε εσείς κανένα παιδάκι που να μην τρώει το φαγητό του;
Εγώ ξέρω.
Καμηλοπαρδαλάκι όμως ξέρετε;
Ε, λοιπόν, αυτή είναι η Νεφέλη.
Μια μικρούλα καμηλοπάρδαλη που δεν μπορεί να κατεβάσει μπουκιά απ’ τα δροσερά, τρυφερά φυλλαράκια που με τόση φροντίδα εξασφαλίζει η μαμά της.
Πόσο στεναχωριέται αυτή η καημένη μαμά, πόσο ανησυχεί! Αλλά η Νεφέλη το βιολί της.
Ώσπου μια μέρα ένας μεγάλος κίνδυνος θα κάνει τη Νεφέλη να καταλάβει πολλά πράγματα και ν’ αλλάξει …βιολί.