In[sights] είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης του Βασίλη Σπύρου η οποία αποτελείται από μία σειρά ασπρόμαυρων φωτογραφιών και

θα παρουσιάζεται από το Σάββατο 16 Οκτωβρίου στην «Ποικίλη Στοά», στην Πάτρα.

Στους δρόμους των πόλεων, τα κτίρια – σύμβολα καθοδηγούν, μιλούν, δημιουργούν ιστορίες και νέες μνήμες. Ξέρουν να αφήνουν τα ίχνη τους συνειδητά κι ασυνείδητα.

Ο φωτογράφος μέσα από το φακό του εστιάζει με ευαισθησία στα σύμβολα, στα αναπόσπαστα κομμάτια του πολιτισμού. Μία επιλογή φωτογραφιών που «γεννήθηκαν» κατά τη διάρκεια των ταξιδιών – στιγμών με τραίνο σε διάφορες πόλεις και τοπoθεσίες της Ευρώπης. Ένα ταξίδι που δεν έχει όρια και σκέψη. Εδώ τα συναισθήματα αφηγούνται τις δικές τους παράξενες διαδρομές.

Ο Βασίλης Σπύρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Έχει σπουδάσει Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος Επιχειρήσεων, ενώ σήμερα είναι τελειόφοιτος της Σχολής Ανακαίνισης και Αποκατάστασης των Κτιρίων του ΤΕΙ Πάτρας.

Την περίοδο 2004 – 2006 παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας με τη φωτογραφική ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΟΦΠΠ) και συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις, λευκώματα και παρουσιάσεις. Το 2007 επιλέχθηκε  να συμμετάσχει στην έκθεση «Family of Man, connecting cultures» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στο Λουξεμβούργο.

Το 2008 και το 2009 παρουσίασε την ατομική έκθεση «In.dust.rial» σε Πάτρα και Αθήνα αντίστοιχα. Το 2009 συμμετείχε σε φωτογραφίσεις ανά την Ευρώπη ως συνεργάτης της ολλανδικής εταιρίας «Eurail.Com», ενώ στη συνέχεια παρουσίασε φωτογραφίες του στην έκθεση «Europe on a Rail» στο Άμστερνταμ.

Έχει διακριθεί σε αρκετούς διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχει δημοσιευτεί δουλειά του σε περιοδικά, εφημερίδες, αφίσες και ιστοσελίδες. Είναι ιδρυτικό μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας «ΗΔΥΦΩΣ».