Ο χώρος τέχνης Pro-art, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής, «Επίσκεψη από το Βερολίνο» στην οποία ο επισκέπτης θα

δει έργα των Βερολινέζων ζωγράφων Ute Litzkow και Teresa Casanueva.

Στην έκθεση αυτή, οι καλλιτέχνες Μαρία Γιαννακάκη και Σωτήρης Θεριανός υποδέχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα τις ζωγράφους Ute Litzkow και Teresa Casanueva από το Βερολίνο.

Η Ute Litzkow με τα τοπία της, διερευνά δυνατότητες του χώρου και αντιπαρατίθεται συναισθηματικά με το έργο του Ιάπωνα καλλιτέχνη Hokusai, δημιουργώντας φωτεινές συνθέσεις μεταξύ σχεδίου και ζωγραφικής. Στα έργα της το χρώμα μοιάζει να έχει μία εντελώς δική του, άσχετη με τη φόρμα, υπόσταση.

Η ζωγραφική της Teresa Casanueva χαρακτηρίζεται από την κίνηση προς το βάθος και την δημιουργία υποθετικού χώρου. Η εικόνα αναπτύσσεται προς τον θεατή και εξελίσσεται σε φόντο τρισδιάστατης όρασης με την λάμψη της αρμονίας των χρωμάτων.

H Μαρία Γιαννακάκη εκθέτει έργα της με κυρίαρχο στοιχείο την ανθρώπινη μορφή και τα παιδικά πρόσωπα, μέσα σε μία ατμόσφαιρα ονείρου ή ανάμνησης. Περιοχές εκθαμβωτικού χρώματος συνυπάρχουν αρμονικά με περιοχές χειρονομιακού σχεδίου και άδειου φόντου, δημιουργώντας συνειρμικές παραστάσεις του οικείου.

Ο Σωτήρης Θεριανός, που κινείται στο χώρο της αφαίρεσης, ακροβατεί με έμπνευση και πρωτοτυπία ανάμεσα σε όχι εύκολους, γνωστούς και νέους δρόμους. Τα έργα του διατηρούν την επαφή με τον απλό πυρήνα των ανθρώπινων συναισθημάτων και αποπνέουν φρεσκάδα, αποκαλύπτοντας στον θεατή μια νέα οπτική γωνία.