Λόγω εξάντλησης των εισιτηρίων οι Momix θα παρουσιάσουν μία ακόμη παράσταση στο Θέατρο Παλλάς. Η νέα έκτακτη εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί  

την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στις 5.00 το απόγευμα.

Πρόκειαται για ένα εκθαμβωτικό νέο υπερθέαμα απαράμιλλης ομορφιάς, μια βοτανική θεραπεία, ένα φυσικό αφροδισιακό για την τρέχουσα

παγκόσμια οικονομική κρίση και ιδίως την υφέρπουσα πανανθρώπινη μελαγχολία. Οι Momix έρχονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Και συγκεκριμένα στο Θέατρο Παλλάς από τις 23 έως 28 Νοεμβρίου και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από την 1η έως τις 4 Δεκεμβρίου 2010.

«Σκηνικός πλούτος, φυσική τόλμη, απέριττη ομορφιά, μέγιστη έμπνευση, ύμνος στη δόξα του ανθρώπινου σώματος. Οι μυστικές δυνάμεις του σύμπαντος συνωμότησαν σε μία παράσταση συναρπαστική, που όμοιά της δεν έχει ποτέ ξανά εκκολαφθεί
LE MONDE 

Οι «Παραβάτες των φυσικών νόμων», οι «Μάγοι Χορευτές», οι «Αλχημιστές των ψευδαισθήσεών μας», οι «Ταχυδακτυλουργοί Ακροβάτες»… ξαναχτυπούν.

Αψηφώντας τη βαρύτητα, χορταίνοντας τις αισθήσεις μας, φλερτάροντας με την οφθαλμαπάτη, επιστρέφουν στην Ελλάδα με τη νέα χορογραφία, την καλύτερη παράσταση, την πλουσιότερη παραγωγή, που δημιούργησε στην καριέρα του ο καλλιτεχνικός τους διευθυντής και χορογράφος, ο δαιμόνιος Μόουζες Πέντλετον.

Ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης που από διάσημος σκιέρ και χρυσός Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε στον πλέον φημισμένο δημιουργό στο χώρο του αθλητικού και ακροβατικού χορού. Χαράζοντας νέους δρόμους, δομώντας φρέσκα δικά του πρότυπα και κώδικες, κατασκευάζοντας ένα καινούριο πολιτιστικό λεξιλόγιο, οριοθετώντας μοναδικά ένα ανατρεπτικό σκηνικό περιβάλλον.

Ένα λαμπερό και ουσιαστικό πλαίσιο όπου ο χορός συναντά τα ακροβατικά, την παντομίμα, τον αθλητισμό, την υποκριτική, τις εικαστικές τέχνες, το κουκολοθέατρο, το video art.

Με μέσο έκφρασης και όχημα επικοινωνίας τους MOMIX, αυτή την απίστευτη ομάδα «θαυματοποιών» χορευτών, που εμπεριέχουν στο DNA τους ευαισθησία, χιούμορ, εφευρετικότητα, δεξιοτεχνία, έμπνευση, γνώση και φαντασία.

Τα στοιχεία εκείνα που τους ανέδειξαν και τους καταξίωσαν ως την κορυφαία και διασημότερη ομάδα ακροβατικού χορού στον κόσμο. Που τους χάρισαν την καθολική αναγνώριση από κοινό και κριτικούς και την παγκόσμια επικυριαρχία επί τρεις ολόκληρες δεκαετίες. Οι περίφημοι MOMIX και ο Moses Pendleton λοιπόν, επιστρέφουν με μια παγκόσμια περιοδεία, για να δικαιώσουν την τεράστια επιτυχία τους, τις διθυραμβικές κριτικές, τις sold out εμφανίσεις τους, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα.

Παρουσιάζοντας το BOTANICA που ήδη έχει χαρακτηρισθεί ως η «κορυφαία των κορυφαίων δημιουργιών» του Pendleton. Μια «αριστουργηματική παράσταση», ένα «ονειρικό ταξίδι», ένα «εκθαμβωτικό και σαγηνευτικό σόου», μια «οπτικοακουστική πανδαισία»!

Εμπνευσμένο από την εξέλιξη του κόσμου και τους ρυθμούς των τεσσάρων εποχών, απ’ τις διαφοροποιήσεις στο κύλημα της μέρας και της νύχτας. Από την καθημερινότητα των ζώων, των φυτών ή των ορυκτών, τις συνήθειές τους, τις ιδιοτροπίες τους, την ερωτική τους συμπεριφορά:

Λουλούδια που φυτρώνουν, ανθίζουν, γεννάνε σπόρους και πεθαίνουν, ακούγοντας Βιβάλντι ή κελαηδίσματα πουλιών, φυτά και ζώα με ανθρώπινη μορφή ντυμένα με πολύχρωμα κοστούμια και με θαυμάσιες κινήσεις που κατοικούν στο τοπίο που συνέθεσε η πρωτότυπη, ιδιότροπη, μυθική φαντασία του Pendleton και έντυσε με τα πολύχρωμα κοστούμια του, τις προβολές, τα χρώματα και τα σκηνικά, ο διάσημος ενδυματολόγος και σκηνογράφος Michael Curry.

Μια συναρπαστική, διαδραστική, ανανεώσιμη και μαγική ενέργεια απέναντι στη χειμωνιάτικη μελαγχολία, μια ιαματική παράσταση εμποτισμένη με το υπερβατικό βιολογικό φάρμακο της ιδιοφυούς τρέλας του Moses, γιατρικό και εμβόλιο για την αντιμετώπιση της επερχόμενης εσωστρέφειας και μιζέριας.

Με συστατικά υλικά, εικόνες μαγικές, στιγμές αιωρούμενες, τροχιές και πτήσεις, σκηνικές ψευδαισθήσεις, που με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας (σπέσιαλ εφέ, λέιζερ, προβολές, ειδικοί φωτισμοί, μαριονέτες, σκιές), πλάθουν από κοινού ένα σκηνικό σουρεαλισμό, μία οπτική ποίηση.

Ένα χορευτικό υπερθέαμα που αμφισβητεί το μύθο του ακατόρθωτου, φλερτάρει επιδεικτικά με την υπέρβαση, και αψηφά με αυθάδεια τους νόμους της βαρύτητας, κινούμενο στα όρια της ευρεσιτεχνίας. «Ποιός ο καλύτερος τρόπος να συνδέεις τους ανθρώπους μεταξύ τους  από το να τονίζεις τις φυσικές συμμετρίες, τελετουργίες και συμπεριφορές;

Ο Μόσες Πέντλετον δεν συνδυάζει μόνο τα χαρακτηριστικά της Γης για να δημιουργήσει μια υπέρβαση χορού και πολυμέσων, αλλά επίσης αποκαλύπτει καρικατούρες κάποιων πτυχών του φυσικού κόσμου, παρουσιάζοντας με χιούμορ μια μοναδική προοπτική στον πλανήτη στον οποίο ζούμε. Ο Πέντλετον αφήνει ένα αποτύπωμα διαρκείας στο μυαλό του θεατή, με αυτό το απαράμιλλο βράδυ των ιδιορρυθμιών της Μητέρας Φύσης, με τρόπο μιας αλάνθαστης ιδιοφυίας με τη σωστή δόση χιούμορ» όπως τονίζει, στην κριτική της για το BOTANICA, η δημοσιογράφος Adrienne Jean Fisher  από το διεθνές site http://www.idanz.com/.

Ένα αέναο, τολμηρό και γοητευτικό παιχνίδι μεταμορφώσεων, που υπνωτίζει τον θεατή και αναδεικνύει τις απεριόριστες δυνατότητες της σπουδαίας αυτής ομάδας. Αποδεικνύοντας, πως η αυθεντική δημιουργία και η υψηλή αισθητική, μπορούν και οφείλουν να συνυπάρχουν με τη διασκέδαση και το θέαμα.  

Ο Moses Pendleton για το BOTANICA:

«Νομίζω ότι αυτό που ονομάζεται παγκόσμια οικονομική κρίση, είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Το απειλητικότερο για τη δημόσια υγεία, την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη, είναι η τρέχουσα παγκόσμια μελαγχολία! Είχα ένα όνειρο λοιπόν. Για ένα φυτικό φάρμακο, ένα φυσικό αφροδισιακό γι αυτή την επικίνδυνη ίωση. Έτσι οραματίστηκα το Botanica.

Σαν ένα εμβόλιο, ένα ελιξίριο για την επιδημία της μελαγχολίας, της απομόνωσης, της ανασφάλειας. Ένα εκθαμβωτικό νέο show, μια συναρπαστική παράσταση, μια μαγική ανανεώσιμη ενέργεια, μια επιπλέον δόση φαντασίας, με εκλεκτά ακούσματα – από κελαηδίσματα πουλιών μέχρι Βιβάλντι – και τα σώματα των Momix να μπαίνουν στο δοκιμαστικό σωλήνα, παρασκευάζοντας την αναγκαία, πολύχρωμη βοτανική θεραπεία».