Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

H Μαρία πάει στο ποτάμι & Το Μαντρόσκυλο

H Μαρία πάει στο ποτάμι & Το Μαντρόσκυλο
Το Χοροθέατρο Νταλίκα της Βάσως Γιαννακοπούλου και του Τάσου Παλαιορούτα, και η Καλλιτεχνική ομάδα …

Φora etc. της Μέντη Μέγα και του Μανώλη Ανδριωτάκη, παρουσιάζουν ένα χορευτικό double bill στις 15 Οκτωβρίου 2010. Δύο παραστάσεις με ένα εισιτήριο στον καινούργιο θεατρικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ακαδημία στην Ακαδημία Πλάτωνος .

«Η Μαρία πάει στο ποτάμι» είναι μία παράσταση - ταξίδι τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό τόπο. H πορεία της Μαρίας είναι η κάθε πορεία, η ίδια η ζωή, ή ακόμα η καθημερινότητα. Το ποτάμι είναι ένας προορισμός, ο στόχος που μπορεί να ανήκει στην σφαίρα των επιθυμιών, του καθήκοντος ή να είναι απλά μια πορεία προς το αναπόφευκτο.


Το ενδιαφέρον της παράστασης εστιάζει στην σύγχυση που βιώνουμε, τον φόβο που συχνά, σχεδόν πάντα, μας ορίζει και στην αδιάκοπη ανάγκη μας να ανακαλύψουμε την προσωπική μας αλήθεια.

H παράσταση είναι ένα χορευτικό σόλο διάρκειας 30 λεπτών και αποτελεί παραγωγή του Χοροθεάτρου Νταλίκα που επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Σύλληψη: Βάσω Γιαννακοπούλου, Τάσος Παλαιορούτας, Σίμος Πατιερίδης
Χορογραφία/δραματουργία: Βάσω Γιαννακοπούλου, Σίμος Πατιερίδης
Ερμηνεία: Βάσω Γιαννακοπούλου
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Χρύσανθος Χριστοδούλου
Βίντεο: Αλέξανδρος Μιστριώτης
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Κοστούμι: Δέσποινα Μακαρούνη
Φωτογραφίες: Χριστίνα Γεωργιάδου
Σχεδιασμός έντυπης επικοινωνίας: “Design by front”
Επικοινωνία: Prologos Αrts Marketing
Παραγωγή: Χοροθέατρο Νταλίκα 2010
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Βάσω Γιαννακοπούλου, Τάσος Παλαιορούτας
Διάρκεια: 30’

 

«To Μαντρόσκυλο. Μια αλληγορία για τα Media»

Μια χορογράφος και ένας δημοσιογράφος στοχάζονται πάνω στη φύση και τη λειτουργία των σύγχρονων Media και δημιουργούν μια παράσταση γεμάτη αλληγορικές εικόνες, ποιητικές σκηνές και υπαινικτικό χιούμορ.

Το έργο παρακολουθεί τη μεταμόρφωση ενός σκύλου σε δημοσιογράφο ή την πορεία του καθενός μας απ\' την αθωότητα στον κυνισμό. Παράλληλα διατυπώνονται κάποια επίκαιρα ερωτήματα:

Πόσες εφημερίδες χρειάζονται για να ‘καλυφθεί’ ένα γεγονός;
Τί σκιές προκαλούν τα φώτα της δημοσιότητας;
Τί γυρεύει ο σκύλος του Παβλόφ στο ειδησεογραφικό στούντιο;

H παράσταση είναι ένα χορευτικό σόλο διάρκειας 60 λεπτών και αποτελεί παραγωγή της καλλιτεχνικής ομάδας Φora etc., που επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Σύλληψη/Σκηνοθεσία: Μέντη Μέγα
Χορογραφία: Μέντη Μέγα σε συνεργασία με την Όλια Λυδάκη
Ερμηνεία: Όλια Λυδάκη
Δραματουργία: Μανώλης Ανδριωτάκης
Σκηνογραφία: Άλκης Μπούτλης
Μουσική: Μάρθα Μαυροειδή
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Κουστούμι: Άγγελος Μέντης
Βοηθός χορογράφου: Λία Χαμηλοθώρη
Φωτογραφίες: Χριστίνα Γεωργιάδου
Σχεδιασμός έντυπης επικοινωνίας: “Design by front”
Επικοινωνία: Prologos Αrts Marketing
Παραγωγή: Καλλιτεχνική Oμάδα Φora etc.
Διάρκεια: 60’

Σχετικές ειδήσεις
Τοπία, η πρώτη παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ
24.02.2017 14:00
Η πρώτη παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Κεντρική Σκηνή - Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» του ΚΠΙΣΝ, κατά την περίοδο της δοκιμαστικής λειτουργίας, είναι το σπονδυλωτό τρίπτυχο Τοπία, το οποίο επιχειρεί να ανοίξει ένα νέο δρόμο στην καλλιτεχνική ταυτότητα του Μπαλέτου της ΕΛΣ, φέρνοντας σε δημιουργικό διάλογο διαφορετικά στιλ του νεοκλασικού μπαλέτου. Η παράσταση, σε χορογραφία Μπενζαμέν Μιλπιέ, Αντώνη Φωνιαδάκη, Ντάγκλας Λη, θα παρουσιαστεί στις 31 Μαρτίου, 1, 2, 4, 5 Απριλίου & 5, 6, 10 Μαΐου 2017.
Χορευτικό αφιέρωμα στον Σούμπερτ από το Μικροσκοπικό Θέατρο
09.02.2017 13:29
Ένα χορευτικό αφιέρωμα στη μουσική του Φραντς Σούμπερτ θα παρουσιάσει το Μικροσκοπικό Θέατρο κάθε Σάββατο από τις 18 Φεβρουαρίου ως την 1 Απριλίου, υπό την αιγίδα της αυστριακής πρεσβείας.
Μία επιπλέον παράσταση για την Natalia Osipova και τον Sergei Polunin στο Θέατρο Παλλάς
18.11.2016 15:31
Μία επιπλέον παράσταση θα δώσει το μαγευτικό χορευτικό δίδυμο Natalia Osipova και Sergei Polunin στο Θέατρο Παλλάς. Αρχικά θα έδινε δύο παραστάσεις στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2016, λόγω ζήτησης όμως, αποφάσισαν να δώσουν ακομή μία παράσταση την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016.
Αυλαία στο Μικροσκοπικό Θέατρο με ένα Πρελούδιο
13.06.2016 12:07
Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, ολοκληρώνεται ο κύκλος παραστάσεων σύγχρονου χορού «είναι καιρός – δεύτερη περίοδος» στο Μικροσκοπικό Θέατρο, με την παράσταση Πρελούδιο που είναι ένα νέο χορευτικό σόλο της Αναστασίας Λύρα.
Παράσταση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
02.06.2016 13:42
Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:00, στο ανοιχτό θέατρο του Αττικού Άλσους ο Χορευτικός Τομέας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα παρουσιάσει τη χορευτική παράσταση «Συ που σέρνεις τον χορό».