Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

O Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Μέγαρο Μουσικής

O Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Μέγαρο Μουσικής
Ένα διαφορετικό πρόσωπο του Αλκίνοου Ιωαννίδη, «συμφωνικό» αυτή τη φορά, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην

αίθουσα Φίλων της Μουσικής. Η βραδιά με τίτλο «Στιγμές ενός προσώπου» είναι ένα μουσικό γεγονός για ορχήστρα , χορωδία και τρεις σολίστ.

Πρόκειται για ένα έργο εκτενές που αποτελείται από δύο σουίτες («Αθύρ» και «Ο χρόνος του απρόσμενου καιρού») και πέντε τραγούδια.

Στην συναυλία αποτυπώνεται η ενασχόληση του τραγουδοποιού και συνθέτη τόσο με την κυπριακή δημοτική μουσική παράδοση, όσο και με τη δυτική μουσική του Μπαρόκ, την κλασική, αλλά και αυτή του 20ού αιώνα.

Στις «Στιγμές ενός προσώπου» ο Αλκίνοος Ιωαννίδης χρησιμοποιεί εργαλεία όπως ο άχρονος ήχος των λαϊκών οργάνων, κλιμάκων και μοτίβων της Ανατολικής Μεσογείου, ο παλιός και σημερινός ήχος της Δύσης, η ποίηση της εποχής μας, αλλά και αυτή των αρχαίων ταφικών επιγραμμάτων.


Στη συναυλία εκτός από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη (τραγούδι, λαούτο, κιθάρα, κοντραμπάσο, φλάουτο, κρουστά), συμμετέχουν οι Γιώργος Καλούδης (κρητική λύρα, κρουστά) και Λίνος Ιωαννίδης (απαγγελία).

Με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, τη Χορωδία Lege Artis της Αγίας Πετρούπολης (Διδασκαλία Χορωδίας: Μπόρις Αμπαλιάν)

Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Γιώργος Κουντούρης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωσήφ Ιωσήφ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατία.


Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα βρεθεί για την ξεχωριστεί αυτή συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010.


Συμμετέχουν: Γιώργος Καλούδης- κρητική λύρα, κρουστά, Λίνος Ιωαννίδης- απαγγελία, Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, Χορωδία Lege Artis της Αγίας Πετρούπολης.

Αλκίνοος Ιωαννίδης Στιγμές ενός Προσώπου. Έργα για χορωδία και ορχήστρα


Γιώργος Καλούδης κρητική λύρα, κρουστά

Λίνος Ιωαννίδης απαγγελία

Αλκίνοος Ιωαννίδης τραγούδι, λαούτο, κιθάρα, κοντραμπάσο, φλάουτο, κρουστά

Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Χορωδία Lege Artis της Αγίας Πετρούπολης  (Διδασκαλία Χορωδίας: Μπόρις Αμπαλιάν)

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Κουντούρης

Υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σχετικές ειδήσεις
Η 9η του Μπετόβεν από την Συμφωνική Ορχήστρα και Χορδωδία Δήμου Αθηναίων στο Μέγαρο
27.12.2016 16:41
Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 στις 8.30μ.μ. η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων γιορτάζουν την καινούρια Χρονιά με την Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα “Χρήστος Λαμπράκης”, με τη συμμετοχή 200 εθελοντών χορωδών.
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Block33 στην Θεσσαλονίκη
09.11.2016 14:46
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα εμφανιστεί για δύο βραδιές στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2016 στο Block33 της Θεσσαλονίκης!
The small suitcase tour: Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης σε περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο
07.10.2016 16:52
Μετά από τη μεγάλη περιοδεία στην Ευρώπη την άνοιξη αλλά και την καλοκαιρινή περιοδεία σε Κύπρο και Ελλάδα, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι μουσικοί του συνοδοιπόροι, βγαίνουν ξανά στο δρόμο για τέσσερις συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αναβολή - Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης live στο Χάραμα Πάτρας
12.08.2016 15:25
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και οι μουσικοί του συνοδοιπόροι συνεχίζουν το ταξίδι που ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο χρόνια, και στις 24 Αυγούστου 2016 θα βρίσκονται στο Χάραμα Πάτρας. - Η συναυλία αναβάλλεται
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης για πρώτη φορά στο Κύτταρο!
02.03.2016 16:15
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης πρώτη φορά στο Κύτταρο για 4 «συλλεκτικές» εμφανίσεις τις Παρασκευές 1 και 8 και τα Σάββατα 2 και 9 Απριλίου 2016.