Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Mischa Maisky, ρεσιτάλ βιολοντσέλου

Mischa Maisky, ρεσιτάλ βιολοντσέλου
O διεθνούς ακτινοβολίας ερμηνευτής, Μίσα Μάισκι, ο μοναδικός βιολοντσελίστας στον κόσμο που είχε το προνόμιο να μαθητεύσει με τους

δύο «μύθους» του βιολοντσέλου, τον Μστισλάβ Ροστροπόβιτς και τον Γκρέγκορ Πιατιγκόρσκι, θα εμφανιστεί την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.


Ο Mischa Maisky γεννήθηκε στη Λετονία, σπούδασε στη Ρωσία και μετά τον επαναπατρισμό του στο Ισραήλ, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τα ακροατήρια στα μεγαλύτερα μουσικά κέντρα του κόσμου: Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Βιέννη, Νέα Υόρκη, Τόκυο.

Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους σολίστ όπως η Μάρτα Άργκεριχ, ο Εβγκένι Κίσσιν, ο Λανγκ Λανγκ, ο Ράντου Λούπου, ο Πέτερ Σάρκιν, ο Γιούρι Μπασμέτ, ο Τζόσουα Μπελ, η Ζανίνε Γιάνσεν, ο Γκίντον Κρέμερ, ο Τζούλιαν Ράχλιν, ο Βαντίμ Ρέπιν και ο Μαξίμ Βενγκέροφ.

Σε αυτή τη συναυλία η κόρη του Lily τον συνοδεύει στο πιάνο


«… ένα από τα εξαιρετικά ταλέντα της νέας γενιάς. Το παίξιμό του συνδυάζει ποίηση και άκρα ευαισθησία με έντονο ταμπεραμέντο και θαυμάσια τεχνική.»

Μστισλάβ Ροστροπόβιτς


Θα ακουστούν τα έργα:

Ludwig van Beethoven: Επτά Παραλλαγές πάνω στο ντουέτο “Bei Männern welche

Liebe fühlen” από τον Μαγικό Αυλό του Μότσαρτ

Robert Schumann: Fantasiestücke, έργο 73

Claude Debussy: Σονάτα σε ρε ελάσσονα

Cassado: Requibros

Έργα Ε. Granados, Ι. Albeniz, Μ. De Falla

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου στον Ιανό
07.02.2017 11:17
Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, ένας καλλιτέχνης που έχει προκαλέσει ήδη αίσθηση με την πολύπλευρη μουσική προσωπικότητα του ως ερμηνευτής, μουσικός, πιανίστας, ενορχηστρωτής και συνθέτης, ένα χρόνο μετά την παρθενική του εμφάνιση στον ΙΑΝΟ, παρουσιάζει αυτή τη φορά κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο· ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ με τα ομορφότερα κλασικά τραγούδια διαμάντια του διεθνούς και του ελληνικού ρεπερτορίου.
Ο Θοδωρής Βουτσικάκης σε ύλη Δημήτρη Μαραμή στο Beton 7
03.02.2017 16:27
Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής και ο ερμηνευτής Θοδωρής Βουτσικάκης συναντιούνται στο θεατρικό χώρο του Beton7 για ένα ρεσιτάλ ερμηνειών πάνω σε μουσικές του συνθέτη.
Ο Σωκράτης Μάλαμας στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου
12.01.2017 11:47
Ο Σωκράτης Μάλαμας είναι μία σχολή από μόνος του. Μοναδικός στην ερμηνεία. Μοναδικός στη σύνθεση. Μοναδικός  στη γραφή και οπτική του. Κάθε του συναυλία εξελίσσεται σε μία πολύωρη μυσταγωγία.
Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Fix Factory of Sound
25.11.2016 15:55
Κοινή παραδοχή. Ο Σωκράτης Μάλαμας είναι μία σχολή από μόνος του. Μοναδικός στην ερμηνεία. Μοναδικός στη σύνθεση. Μοναδικός  στη γραφή και οπτική του. Κάθε του συναυλία εξελίσσεται σε μία πολύωρη μυσταγωγία.
Amadeus: 4 ρεσιτάλ  - 22 έργα του Μότσαρτ από τον Νοέ Ινουί και τον Βασίλη Βαρβαρέσο στο Μέγαρο
06.04.2016 17:06
Τέσσερα απαιτητικά ρεσιτάλ σε δύο μόνο ημέρες, είκοσι δύο δεξιοτεχνικά έργα και δύο νεαροί υπερταλαντούχοι ερμηνευτές!