Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Mischa Maisky, ρεσιτάλ βιολοντσέλου

Mischa Maisky, ρεσιτάλ βιολοντσέλου
O διεθνούς ακτινοβολίας ερμηνευτής, Μίσα Μάισκι, ο μοναδικός βιολοντσελίστας στον κόσμο που είχε το προνόμιο να μαθητεύσει με τους

δύο «μύθους» του βιολοντσέλου, τον Μστισλάβ Ροστροπόβιτς και τον Γκρέγκορ Πιατιγκόρσκι, θα εμφανιστεί την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.


Ο Mischa Maisky γεννήθηκε στη Λετονία, σπούδασε στη Ρωσία και μετά τον επαναπατρισμό του στο Ισραήλ, έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τα ακροατήρια στα μεγαλύτερα μουσικά κέντρα του κόσμου: Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Βιέννη, Νέα Υόρκη, Τόκυο.

Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους σολίστ όπως η Μάρτα Άργκεριχ, ο Εβγκένι Κίσσιν, ο Λανγκ Λανγκ, ο Ράντου Λούπου, ο Πέτερ Σάρκιν, ο Γιούρι Μπασμέτ, ο Τζόσουα Μπελ, η Ζανίνε Γιάνσεν, ο Γκίντον Κρέμερ, ο Τζούλιαν Ράχλιν, ο Βαντίμ Ρέπιν και ο Μαξίμ Βενγκέροφ.

Σε αυτή τη συναυλία η κόρη του Lily τον συνοδεύει στο πιάνο


«… ένα από τα εξαιρετικά ταλέντα της νέας γενιάς. Το παίξιμό του συνδυάζει ποίηση και άκρα ευαισθησία με έντονο ταμπεραμέντο και θαυμάσια τεχνική.»

Μστισλάβ Ροστροπόβιτς


Θα ακουστούν τα έργα:

Ludwig van Beethoven: Επτά Παραλλαγές πάνω στο ντουέτο “Bei Männern welche

Liebe fühlen” από τον Μαγικό Αυλό του Μότσαρτ

Robert Schumann: Fantasiestücke, έργο 73

Claude Debussy: Σονάτα σε ρε ελάσσονα

Cassado: Requibros

Έργα Ε. Granados, Ι. Albeniz, Μ. De Falla

Σχετικές ειδήσεις
Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Fix Factory of Sound
25.11.2016 15:55
Κοινή παραδοχή. Ο Σωκράτης Μάλαμας είναι μία σχολή από μόνος του. Μοναδικός στην ερμηνεία. Μοναδικός στη σύνθεση. Μοναδικός  στη γραφή και οπτική του. Κάθε του συναυλία εξελίσσεται σε μία πολύωρη μυσταγωγία.
Sette Donne Dell' Opera: Ρεσιτάλ όπερας στη Μουσική Βιβλιοθήκη
13.05.2016 12:37
Στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ όπερας από τη σοπράνο Χριστίνα Τσιμπρή και τον πιανίστα Γιάννη Τσανακαλιώτη.
Ένα Ρεσιτάλ - Ανώνυμος πιανίστας από το Στέφανο Θεοδωρίδη στο Θέατρο Πόρτα
20.04.2016 12:12
Ο Στέφανος Θεοδωρίδης θα εμφανιστεί στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο του κύκλου Τρίτες Παράλληλες, για μία συναυλία με τίτλο Ένα Ρεσιτάλ - Ανώνυμος πιανίστας.
Amadeus: 4 ρεσιτάλ  - 22 έργα του Μότσαρτ από τον Νοέ Ινουί και τον Βασίλη Βαρβαρέσο στο Μέγαρο
06.04.2016 17:06
Τέσσερα απαιτητικά ρεσιτάλ σε δύο μόνο ημέρες, είκοσι δύο δεξιοτεχνικά έργα και δύο νεαροί υπερταλαντούχοι ερμηνευτές!
Μουσικές χωρίς σύνορα: Ο Μιχάλης Χόιπελ και ο Mario Häring στο Ωδείο Αθηνών
31.03.2016 15:05
Στην ιστορική αίθουσα «Άρης Γαρουφαλλής» του Ωδείου Αθηνών του αρχαιότερου εκπαιδευτικού Ιδρύματος της χώρας, οι νέοι, καταξιωμένοι μουσικοί, ο βιολοντσελίστας Μιχάλης Χόιπελ και ο πιανίστας Mario Häring, θα ερμηνεύσουν την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, ένα αξιόλογο και σπάνιο πρόγραμμα μουσικής δωματίου.