Η πρώτη πρεμιέρα της Θεατρικής Εστίας πραγματοποιείται με τη «Μαύρη Κωμωδία» του Πήτερ Σάφερ στο θέατρο Μουσούρη, όπου και

θα παρουσιάζεται τον φετινό χειμώνα. Η «Μαύρη Κωμωδία» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, μια ευφυής κωμωδία, που εξελίσσεται κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος, παρουσιάζεται σε καινούργια μετάφραση-διασκευή που υπογράφεται από τους Πέτρο Φιλιππίδη και Χρήστο Σιμαρδάνη και με πρωταγωνιστές τους:

Τάσο Χαλκιά, Ζέτα Δούκα, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Χριστίνα Τσάφου, Χρήστο Σιμαρδάνη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Θανάση Τσαλταμπάση και Χρήστο Συριώτη.

Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά και τα κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ. Τους φωτισμούς έχει αναλάβει η Κατερίνα Μαραγκουδάκη και τη μουσική επιμέλεια ο Ιάκωβος Δρόσος.

Υπόθεση έργου

Ευφυής και πολύ φημισμένη κωμωδία, όπου το φως είναι σκοτάδι και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται! Μια ξεκαρδιστική κωμωδία, με ενδιαφέρον κείμενο και υποκριτική δυσκολία.

Το έργο εξελίσσεται κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος και οι ηθοποιοί καλούνται να υποκριθούν ότι κινούνται στο απόλυτο σκοτάδι, την ώρα που βρίσκονταν σε μια πλήρως φωτισμένη σκηνή και ο θεατής βλέπει τα πάντα!

Η απουσία του φωτός δημιουργεί ανατροπές και ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Στο \”φως του μπλακ-άουτ\” οι χαρακτήρες του έργου, έχοντας την ψευδαίσθηση της κάλυψης του “σκοταδιού”, ξεγυμνώνονται, σατιρίζονται και σαρκάζονται, ανατρέποντας την αρχικά αναμενόμενη “καθώς πρέπει” συμπεριφορά.

Η πρωτοτυπία του έργου βασίζεται αφενός στο κείμενο και αφετέρου στην ερμηνεία των ηθοποιών, οι οποίοι υποκρίνονται ότι κινούνται στο απόλυτο σκοτάδι με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ οι θεατές βλέπουν τα πάντα.

Η Μαύρη Κωμωδία θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010.