Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας

Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας
Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, οργανώνεται (25 Σεπτεμβρίου-10 Οκτωβρίου) στο Δήμο Kιλκίς υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού το μοναδικό για την Ελλάδα Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας.

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, οργανώνεται (25 Σεπτεμβρίου-10 Οκτωβρίου) στο Δήμο Kιλκίς υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού το μοναδικό για την Ελλάδα Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας.

Για 15 ημέρες, 23 θίασοι από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία και συνολικά 13 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Αργεντινή, Ουγγαρία, Καναδάς, Ινδία, Συρία, Γαλλία, Βραζιλία, Καζακστάν, Μεγάλη Βρετανία) θα δώσουν 82 παραστάσεις.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν 4 σεμινάρια , 10 εργαστήρια στα σχολεία, μία έκθεση μαριονέτας και ποικίλα δρώμενα, σε συνεργασία με φορείς και Ινστιτούτα από όλο τον κόσμο.

Οι χώροι διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα είναι το Δημοτικό θέατρο του Δήμου Κιλκίς, η Δημοτική βιβλιοθήκη , δρόμοι και πλατείες της πόλης καθώς και επιλεγμένα μπαράκια του Κιλκίς, όπου θα δοθούν μεταμεσονύχτιες παραστάσεις για ενήλικο κοινό.

Φέτος το Φεστιβάλ επεκτείνει τη δραστηριότητά του και στη Θεσσαλονίκη. Από την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, έως την Τρίτη 9 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς \"Μελίνα Μερκούρη\" θα παρουσιαστούν οκτώ παραστάσεις του καλλιτεχνικού προγράμματος Παντομίμας.

Επίσης στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Δήμου Κιλκίς με το Δήμο Λατσιών Κύπρου, οργανώνεται φέτος για πρώτη φορά Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στα Λατσιά, μικρότερου σε διάρκεια (6 ημέρες), το οποίο θα υποστηρίζεται παράλληλα με εργαστήρια, σεμινάρια και εκθέσεις.

INFO
Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς
Τηλ. 2341039107, 52165
Fax: 2341039159
http://www.kilkis-festival.gr

Σχετικές ειδήσεις
Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη στο 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα
27.07.2016 12:06
Η παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη που ανεβάζει ο Θεατρικός ‘Ομιλος Ερμιονίδας στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, εντάσσεται ως προφεστιβαλική του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου Ερμηνείες στην Ερμιονίδα.
Σχεδόν σαράντα του Γιώργου Χατζηπαύλου στο 2ο Avaton International Comedy Festival
06.06.2016 14:30
Η παράσταση "Σχεδόν σαράντα" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σαν work in progress στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας του θεάτρου Άβατον. Σκέψεις, ιδέες, κείμενα μπήκαν σε σειρά τον Ιούνιο του 2015. Ένα χρόνο μετά επιστρέφει ολοκληρωμένο στο 2ο Φεστιβάλ κωμωδίας την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.
Δύο νέες παραγωγές από το Urbn Theatr σε Λονδίνο και Φεστιβάλ Εδιμβούργου
31.05.2016 12:20
Το Urbn Theatr ανακοινώνει την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, σε διεθνές περιβάλλον με τις 2 νέες του παραγωγές, στο Λονδίνο και το Φεστιβάλ Εδιμβούργου αντίστοιχα.
Η Ιλιάδα σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού ταξιδεύει στη Βουδαπέστη
07.04.2016 15:40
Η Ιλιάδα σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, συμμετέχει στο 3ο διεθνές φεστιβάλ Madách International Theatre Meeting (MITEM) στην Βουδαπέστη.
Η Αποστολή, του Χάινερ Μύλλερ από την ομάδα Σημείο Μηδέν στο 3ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων
05.04.2016 10:50
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν συμμετέχει και φέτος στο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Εταιρικών Θιάσων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Ο.Ε.Θ.-Σ.Ε.Η.), υπό τη αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, παρουσιάζοντας για μία παράσταση, την νέα παραγωγή της, που είναι "Η Αποστολή" του Χάινερ Μύλλερ.