Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Τάσος Νικάκης: Η άλλη άποψη του νομίσματος

Τάσος Νικάκης: Η άλλη άποψη του νομίσματος
Η γκαλερί «Ορφέως 20» στην Παλιά Πόλη Ξάνθης παρουσιάζει έκθεση εικαστικών κατασκευών και γλυπτών του Τάσου

Νικάκη. Η ιστορικός Τέχνης, κα. Συραγώ Τσιάρα αναφέρει για τον καλλιτέχνη: «Η δουλειά του Τάσου Νικάκη  χαρακτηρίζεται από ευφάνταστη ποικιλομορφία τόσο  στην θεματογραφία, όσο και στα υλικά που χρησιμοποιεί, επεξεργάζεται και μεταπλάθει.

Ο κόσμος των αντικειμένων  και των κατασκευών του άπτεται της ορατής πραγματικότητας, γεγονός που καθιστά το έργο του προσιτό και ερμηνεύσιμο. Οι εικόνες του αιχμαλωτίζουν το μάτι του θεατή με την γήινη ζωτικότητα και την έντονη υλική και χρωματική παρουσία τους. 


Ο  Νικάκης υπηρετεί με τη δουλειά του μια από τις πρωταρχικές λειτουργίες της τέχνης: τη χρηστική, διακοσμητική παρέμβαση, που προσδίδει ιδιαίτερη και δυνατή ταυτότητα σε ένα χώρο. Έχει δώσει ενδιαφέροντα δείγματα γραφής και στις τρεις διαστάσεις, εξελίσσοντας τους πειραματισμούς του προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης του αντικειμένου».
                               

Σχετικές ειδήσεις
Τάσος Μαντζαβίνος - Το Κοράκι του Έντγκαρ Άλλαν Πόε: έκθεση στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ
18.11.2016 14:53
Στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, στην Αθήνα, εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στις 7.00 μμ, η έκθεση Τάσος Μαντζαβίνος - Το Κοράκι του Έντγκαρ Άλλαν Πόε.
Ροές: έκθεση της Άννας - Μαρίας Σαμαρά και του Κωνσταντίνου Φαζού στη γκαλερί CAN
09.05.2016 11:45
Η έκθεση στη γκαλερί CAN με τίτλο Ροές φέρνει κοντά τη δουλειά δύο εικαστικών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, εργάζονται σε διαφορετικά μέσα (το σχέδιο και τη γλυπτική) παρ’ ολ’ αυτά μοιράζονται σκέψεις, ιδέες και κυρίως το ενδιαφέρον για τα μορφοπλαστικά χαρακτηριστικά της γραμμής που στο έργο τους μέσα από την επανάληψη μετουσιώνεται σε σχήμα, σώμα, ύλη και εν τέλει δημιουργεί ενωμένη μία ενιαία οντότητα στο χώρο.
Με άλλη ματιά: Έκθεση της Ειρήνης Παπαδημητρίου στην γκαλερί 7
24.12.2015 12:22
Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 η γκαλερί « 7 » παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της ζωγράφου ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ με τίτλο «Με άλλη ματιά».
SEX S.O.A.P: Έκθεση του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Αποφοίτων Σχολών Καλών Τεχνών
14.12.2015 15:29
Ο Σύλλογος Εικαστικών Καλλιτεχνών Αποφοίτων Σχολών Καλών Τεχνών παρουσιάζει από τις 14 Δεκεμβρίου 2015 στην Vlassis art gallery τη νέα του έκθεση με τίτλο SEX S.O.A.P. (Specific Object Access Protocol).
Same But Different: Ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
11.12.2015 15:44
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 την ομαδική έκθεση “Same But Different”, με τους καλλιτέχνες της γκαλερί John Bock, Jessica Dickinson, Nick Mauss, Helmut Middendorf και Arthur Ou.