Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Τάσος Νικάκης: Η άλλη άποψη του νομίσματος

Τάσος Νικάκης: Η άλλη άποψη του νομίσματος
Η γκαλερί «Ορφέως 20» στην Παλιά Πόλη Ξάνθης παρουσιάζει έκθεση εικαστικών κατασκευών και γλυπτών του Τάσου

Νικάκη. Η ιστορικός Τέχνης, κα. Συραγώ Τσιάρα αναφέρει για τον καλλιτέχνη: «Η δουλειά του Τάσου Νικάκη  χαρακτηρίζεται από ευφάνταστη ποικιλομορφία τόσο  στην θεματογραφία, όσο και στα υλικά που χρησιμοποιεί, επεξεργάζεται και μεταπλάθει.

Ο κόσμος των αντικειμένων  και των κατασκευών του άπτεται της ορατής πραγματικότητας, γεγονός που καθιστά το έργο του προσιτό και ερμηνεύσιμο. Οι εικόνες του αιχμαλωτίζουν το μάτι του θεατή με την γήινη ζωτικότητα και την έντονη υλική και χρωματική παρουσία τους. 


Ο  Νικάκης υπηρετεί με τη δουλειά του μια από τις πρωταρχικές λειτουργίες της τέχνης: τη χρηστική, διακοσμητική παρέμβαση, που προσδίδει ιδιαίτερη και δυνατή ταυτότητα σε ένα χώρο. Έχει δώσει ενδιαφέροντα δείγματα γραφής και στις τρεις διαστάσεις, εξελίσσοντας τους πειραματισμούς του προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης του αντικειμένου».
                               

Σχετικές ειδήσεις
In Art 2017 στη γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου
20.12.2016 17:00
Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει και φέτος την έκθεση - θεσμό πλέον της γκαλερί - In Art 2017.
Η Άλλη πόλη - Μορφές: έκθεση της Ηρώς Νικοπούλου στην ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης
19.12.2016 11:29
Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 7:30 το βράδυ η γκαλερί ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ εγκαινιάζει την ατομική έκθεση της Ηρώς Νικοπούλου.
Τάσος Μαντζαβίνος - Το Κοράκι του Έντγκαρ Άλλαν Πόε: έκθεση στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ
18.11.2016 14:53
Στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, στην Αθήνα, εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στις 7.00 μμ, η έκθεση Τάσος Μαντζαβίνος - Το Κοράκι του Έντγκαρ Άλλαν Πόε.
Έκθεση της  Alina Teodorescu στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριντζή
02.06.2016 15:08
Από την Τετάρτη 8 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 η MLV ART Consultancy παρουσιάζει την έκθεση της Alina Teodorescu με τίτλο “Squirrels jump on the roofs of my eyes, and the threads of early light follow” στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριντζή, στην Κηφισιά.
Ροές: έκθεση της Άννας - Μαρίας Σαμαρά και του Κωνσταντίνου Φαζού στη γκαλερί CAN
09.05.2016 11:45
Η έκθεση στη γκαλερί CAN με τίτλο Ροές φέρνει κοντά τη δουλειά δύο εικαστικών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, εργάζονται σε διαφορετικά μέσα (το σχέδιο και τη γλυπτική) παρ’ ολ’ αυτά μοιράζονται σκέψεις, ιδέες και κυρίως το ενδιαφέρον για τα μορφοπλαστικά χαρακτηριστικά της γραμμής που στο έργο τους μέσα από την επανάληψη μετουσιώνεται σε σχήμα, σώμα, ύλη και εν τέλει δημιουργεί ενωμένη μία ενιαία οντότητα στο χώρο.