Πενήντα χρόνια στο θέατρο κλείνει φέτος ο Μανώλης Δεστούνης και τα γιορτάζει με το έργο «Τα ρολόγια της ζωής μου», της

Τούλας Μπούτου, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Αχουριώτη. Η παράσταση, που συνεχίζεται φέτος για δεύτερη χρονιά, θα ξεκινήσει την Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010, στις 9.15΄ μ.μ., στο θέατρο STUDIO ΚυψέληςΑίθουσα «Βίλμα Κύρου».

Πρόκειται για συρραφή δύο μονολόγων. Ο πρώτος, ομότιτλος της παράστασης, κάνει ανασκόπηση στον ψυχικό κόσμο ενός απόμαχου ναυτικού σε σχέση με τη ζωή του. Είναι μια συνομιλία με το χρόνο και με όλα αυτά που σέρνει στο πέρασμα του.

Ο δεύτερος μονόλογος, με τίτλο «Το όνειρο ενός κλόουν», είναι ένας βαθύτερος προβληματισμός σε σχέση με την αλλοπρόσαλλη εποχή μας μέσα από τη χαρούμενη, αισιόδοξη και παρήγορη παρουσία ενός κλόουν.

Ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Μιχάλης Αχουριώτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιοβάνα Πράσινου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος
Βοηθός Σκηνογράφου: Διονύσης Κατερέλος
Μουσική: Σάκης Τσιλίκης

Ακούγονται οι φωνές: Μαίρη Κομματά, Μαρουσώ Γεωργοπούλου, Γιοβάνα Πρασίνου, Κατερίνα Τσεβά

Να προσθέσουμε τέλος, πως «Η επέτειος του Ιωβηλαίου» του Μανώλη Δεστούνη θα διαρκέσει όλη τη διάρκεια της χειμερινής σαιζόν, στον ίδιο χώρο, με νέα παράσταση από μέσα Ιανουαρίου 2011 και μετά.

Βιογραφικό Μανώλη Δεστούνη

Κατάγεται από την Κεφαλλονιά. Απόφοιτος της Εμπορικής Σχολής Αθηνών, σπούδασε ανώτερες σπουδές στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Άλλες σπουδές: Δύο χρόνια στην Professional Drama School of London και έξι χρόνια κλασσικό και μοντέρνο χορό με τη Ραλλού Μάνου, Κούλα Πράτσικα, Αγάπη Ευαγγελίδη. Modern and stage dancing, Taps dance με την Καίη Χόλντεν.
 
Μουσική: Τραγούδι, παίζει κιθάρα και συνθέτει. Έχει εκδώσει τέσσερις δίσκους και δύο c.d.
Θέατρο: Έχει παίξει όλα τα είδη θεάτρου, κωμωδία, τραγωδία, κλασσικό ρεπερτόριο, μιούζικαλ, Επιθεώρηση, Ρεβύ πίστας, Καμπαρέ. Πρώτη εμφάνιση στη σκηνή με το δάσκαλό του Μίμη Φωτόπουλο, στην κωμωδία Υπουργός με το ζόρι, το 1963, ως μαθητής ακόμα της Δραματικής Σχολής, στο θέατρο ΠΟΡΕΙΑ.

Αποφοίτησε το 1965 και δούλεψε αμέσως με το ΑΡΜΑ ΘΕΑΤΡΟΥ, εταιρικό θίασο του Σ.Ε.Η. 1964 ΕΙΡΗΝΗ του Αριστοφάνη, με το ΑΡΜΑ ΘΕΑΤΡΟΥ, σε σκηνοθεσία Πέλου Κατσέλη. 1964 Όταν οι Ατρείδες, του Β. Κατσάνη, με Μυράτ-Ζουμπουλάκη. 1965-1969 βασικό στέλεχος στο θίασο Ντίνου Ηλιόπουλου σε δώδεκα έργα: Ξύπνα Βασίλη του Ψαθά, Συνέβη στο Σκορπιό του Αλέκου Σακελάριου, Κοντσέρτο για τρομπόνι, Το έκτο πάτωμα, Ψύλλοι στ’ αυτιά, Γιάννης Τζώνυ και Ιβάν κ.ά.

1968 –  Πρώτη εμφάνιση στην Επιθεώρηση, σε ντουέτο με την Άννα Καλουτά, στο νούμερο Τζων Λένον-Γιόκο Όνο. 1970 Η Αθήνα που έφυγε, η Αθήνα που ήρθε των Τραϊφόρου-Ελευθερίου, 1971-1990 Βαβυλωνία (στο ρόλο του Επτανήσιου Αστυνόμου) με το Άρμα Θέσπιδος, Ένα ζευγάρι παπούτσια, Όλα λάδι εν Ελλάδι, Σχολείο Γυναικών (Μολιέρου), Αίτηση σε γάμο, Αρκούδα (Τσέχωφ), Η μικρή μας πόλη,

Μια κυρία ατυχήσασα κ.ά. 1991-1996 Εκκλησιάζουσες Αριστοφάνη, Ο Λεπρέντης στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, Φωνάζει ο κλέφτης (Δ. Ψαθά). 1995 Δόνια Ροζίτα σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού. 1997 Το ημερολόγιο ενός τρελού (Ν. Γκόγκολ), θέατρο Αναλυτή. 1998-2000 Δον Κιχώτης, σκηνοθεσία Γιάννης Καλατζόπουλος, Μοτέλ εφτά αστέρων, σκηνοθεσία Γιάννης Κακλέας. 2001-2008 Το μπαρ των αγγέλων (Τ. Ουίλλιαμς) σκηνοθεσία Γ. Θεοδοσιάδης, Το έλα να δεις (Γ. Λαζαρίδη), Μπουλουκίου Εγκώμιον, στο Ηρώδειο, Λίγο up Όλα (Επιθεώρηση στο θέατρο Παλλάς). 2008 Ο Σωφέρ της κας Ντέιζι (ρόλος Νέγρος Σωφέρ), 2009 Λόγω Φάτσας του Γ. Διαλεγμένου στο Θεσσαλικό Θέατρο.

Κινηματογράφος: Έπαιξε σε εκατόν πενήντα ταινίες. Σταθμός στην πορεία του η συνεργασία του με το διάσημο σκηνοθέτη Όρσον Ουέλς, στην αγγλική ταινία OEDIPUS THE KING με τους Όρσον Ουέλς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Λίλη Πάλμερ, Ρίτσαρντ Τζόνσον, Σίριλ Κιούζακ, Δήμο Σταρένιο, Τάκη Εμμανουήλ, Γιώργο Διαλεγμένο κ.ά.

Άλλες ταινίες: «Τί έκανες στον πόλεμο Θανάση» – «Η κόμισσα της Κέρκυρας» – «Ναι μεν αλλά» – «Αγάπη μου παλιόγρια» – «Παραλάβατε διορισμό» (του Μ. Αχουριώτη) – «Αύριο θα ξέρουμε» – «Δυο έξυπνα κορόιδα» – «Ο δρόμος των ηρώων» (με το Μάνο Κατράκη) – «Με φόβο και πάθος» (με το Νίκο Κούρκουλο) – «Βίος και ταλαιπωρία» (σε σκηνοθεσία δική του) – «Τα παιδιά της πιάτσας» – «Μια ζωή σαν άλλη» – «Ο παραγιός μου ο ραλίστας» (με το Νίκο Σταυρίδη) κ.ά.

T.V. σήριαλς: Είσαι το ταίρι μου, Κλέων και Νέλλη, Μπόζο ο κλόουν, Έναν ελληνικό, Ταύρος με Τοξότη, Η αγάπη της Γάτας, Το κάμπινγκ, Ο Τομ παρουσιάζει, Η κοκορόμυαλη, Η γειτονιά, Το σπίτι με τον Φοίνικα, Ο παράξενος Ταξιδιώτης, Η ζωή και ο θάνατος του Καραβέλα, Τα φώτα της πόλης, Το γυμνό κορίτσι.
Ραδιόφωνο: Συμμετείχε και πρωταγωνίστησε σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές και θεατρικά έργα, με πιο γνωστή τη σειρά Τζέην Έιρ με την Έλλη Λαμπέτη (ρόλος Πάστορα). Έχει σκηνοθετήσει τέσσερις κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου μήκους. Σκηνοθέτησε θεατρικά έργα Σακελάριου, Ψαθά, Μπόγρη, Χορν, Αθερινού, Ελευθερίου, Άννινου, Ξενόπουλου, Παπαδιαμάντη, Αριστοφάνη. Επίσης: Άλμπυ, Φεντώ, Μολιέρο, Σίσγκαλ, Γκόγκολ, Τσέχωφ, Ντάριο Φο κ.ά. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Μέλος της Α.Ε.Π.Ι., Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Χαϋδάδων Κεφαλληνίας.

Τιμάει πάντα και δεν ξεχνά τους θεατρανθρώπους που τον βοήθησαν και τον τίμησαν με τη συνεργασία τους: Μίμη Φωτόπουλο – Άννα Καλουτά – Μίμη Τραϊφόρο – Νίκο Σταυρίδη – Μάνο Κατράκη – Έλλη Λαμπέτη – Κωστή Μιχαηλίδη – Κώστα Χατζηχρήστο – Ρένα Βλαχοπούλου – Τίτο Βανδή – Νίκο Τζόγια – Διονύση Παπαγιαννόπουλο – Νίκο Αθερινό – Ζακ Ιακωβίδη – Ναπολέοντα Ελευθερίου – Γιώργο Μουζάκη – Γιώργο Θεοδοσιάδη.

Έχει έτοιμο προς έκδοση το βιβλίο του «Το οδοιπορικό ενός κωμωδού».