Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Η Σχεδία στην πόλη στο Free Arts Festival 2010

Η Σχεδία στην πόλη στο Free Arts  Festival 2010

Η Καλλιτεχνική παιδαγωγική ομάδα «Σχεδία στην πόλη» συμμετέχει στο free arts festival με την performance «παιχνίδια με σκιές,

 

την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου. Το free arts festival 2010 είναι ένα διήμερο φεστιβάλ σύγχρονων πειραματικών και καινοτόμων μορφών τέχνης, το οποίο θα περιλαμβάνει μουσική , εικαστικά , video art και performances στους «Κοιτώνες» του πρώην στρατοπέδου Κόδρα (Καλαμαριά) στις 13 και 14 Οκτωβρίου.

 

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει :

Αυτοσχεδιαστική jazz από γνωστούς καλλιτέχνες της πόλης αλλά και του εξωτερικού και ηλεκτρονικά ηχητικά τοπία καθώς και πειραματική ηλεκτρονική μουσική αλλά και mainstream από ευρέως γνωστούς DJs και παραγωγούς της πόλης.


Χοροθεατρικές παραστάσεις και performances από ομάδες παραστατικών τεχνών και χορού της πόλης. Εκθέσεις φωτογραφίας , video art , αλλά και ποικίλων άλλων μορφών σύγχρονης τέχνης.

Το φεστιβάλ θέλει να αποτελέσει μια γιορτή έκφρασης σε διάφορες μορφές τέχνης χωρίς περιορισμούς. Σκοπός μας είναι το αισθητικό αποτέλεσμα να προκύψει κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ από τους καλλιτέχνες αλλά και τους θεατές και όχι πριν

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχουν εκθέσεις εικαστικών σε όλο το χώρο των κοιτώνων

 

Πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 

 

Ώρα έναρξης 20:00 – «Κοιτώνες» πρώην στρατοπέδου Κόδρα / Καλαμαριά.

Γιώργος Στεφάνου (computer music)
καθώς και ένα σχήμα αυτοσχεδιαστικής jazz που διαμορφώθηκε μόνο για τις ανάγκες του φεστιβάλ αποτελούμενο από τους

Δαμιανίδη Πέτρο (κοντραμπάσο), Γερμένογλου Χρήστο (τύμπανα), Δαμιανίδη Παναγιώτη (ηλ. Κιθάρα), Daniele Martini (σαξόφωνο)

Performances
«in girum imus nocte» (kάνουμε κύκλους μέσα στη νύχτα) από το εργαστήρι παραστατικών τεχνών Alma Kalma «ρευστή ύλη» από την Ροδούλα Γουλιαμπέρη. Συμμετέχει η Επαγγελματικά Σχολή Χορού Σταυρούπολης. video art - Αλέξανδρος Αλεξιάδης παιχνίδια στη σκιά» από την καλλιτεχνική παιδαγωγική ομάδα Σχεδία στην Πόλη

Εικαστική διάδραση
deliver-eat - deliber-ate

 

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου

Ώρα έναρξης 19:00 - «Κοιτώνες» πρώην στρατοπέδου Κόδρα/Καλαμαριά.
Dj Kid Stretch (breakbeat)
The Scientifics (breakbeat)
George Delkos (minimalist/techno)
Entek (electronica/techno)
Nexon (techno)
dk_multik (deep house)

Εικαστική διάδραση.
deliver-eat - deliber-ate

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Καλαμαριάς

 

 


 

Σχετικές ειδήσεις
Athens Digital Arts Festival 2017: Παράταση Υποβολής
01.02.2017 16:47
Το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας - Athens Digital Arts Festival (ADAF), διερευνώντας το μέλλον της ψηφιακής κουλτούρας, καλεί την καλλιτεχνική κοινότητα να υποβάλει τις προτάσεις της υπό τη θεματική #PostFuture. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το ADAF 2017 παρατείνεται μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2017 λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από την καλλιτεχνική κοινότητα.
Indie Free Festival #26
07.06.2016 11:10
Το Indie Free Festival #26 επιστρέφει στο Πεδίον του Άρεως στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016.
12ο Athens Digital Arts Festival: Το πρόγραμμα
11.05.2016 16:17
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), επιστρέφει για την ετήσια διοργάνωσή του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σας προσκαλεί σε μία τετραήμερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Μαΐου, στο κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117 – 121. Παράλληλα, το ADAF 2016 θα παρουσιάσει έργα καλλιτεχνών και AV performances στον πολυχώρο six d.o.g.s.
Το 12ο Athens Digital Arts Festival - Digital Pop τον Μάιο στην Ερμού
06.04.2016 13:23
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), επιστρέφει με τη 12η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί 19 με 22 Μαΐου, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Κεντρικός χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι το Κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117-121.
Athens Digital Arts Festival: Το backstage βίντεο της καμπάνιας Digital POP
05.04.2016 16:33
Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival, εξερευνά τις διαφορετικές πτυχές του Ποπ στην ψηφιακή εποχή και μας καλεί να δούμε πως η συνεχής ενασχόληση μας με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο διαμορφώνουν καινούριες τάσεις και συνήθειες.