Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Οι βαλίτσες στο χέρι

Οι βαλίτσες στο χέρι
Οι Βαλίτσες στο χέρι είναι η τρίτη σκηνοθετική δουλειά του Βαγγέλη Λεμπέση και παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Αργώ ...

από τις 18 Οκτωβρίου. Το έργο πραγματεύεται, τη σχέση του ανθρώπου με το χρόνο και το θάνατο, το φόβο για το καινούργιο, την ενοχή…  Και θέτει το ερώτημα: τελικά τι φθείρει περισσότερο τον άνθρωπο, η άσκοπη κίνηση ή η σκόπιμη ακινησία;

Μια παράσταση για τα τρένα που φεύγουν, τα φαντάσματα που μένουν, και το φόβο ανάμεσά τους.

Η υπόθεση

Η Ξένια προσπαθεί να φύγει. Ο Στράτος προσπαθεί να επιστρέψει. Και οι δύο μόλις έχασαν το τελευταίο τρένο από το Λαγκάδι. Απόψε όμως, εκτός από το τρένο θα φύγει και ο σταθμός.

Ένας πλασιέ βαλιτσών, μια κατά φαντασίαν (;) μάγισσα, ένας δύστροπος σταθμάρχης και ένας πολυτεχνίτης με ιδιαίτερη αγάπη στις αγελάδες διασταυρώνουν τις ζωές τους, τις επιλογές τους, τα μυστικά τους και… τις βαλίτσες τους μια νύχτα που δε θα αφήσει κανέναν ίδιο. Εκτός ίσως από τα φαντάσματα που στοιχειώνουν το σιδηροδρομικό σταθμό του Λαγκαδιού.

Παίζουν (αλφαβητικά): Σύλβια Αννουσάκη, Κωνσταντίνος Λεβαντής, Γιάννης Τριβέλλας Γιάννης Φιλίππου

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λεμπέσης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζάφυ Μελισσόβα, Μουσική: Γιώργος Βάβουλας, Φωτισμοί: Σήφης Καλημέρης, Σκηνογραφική επιμέλεια: Adel Sanoussi, Ενδυματολογική επιμέλεια: Βίκυ Τσούτουρα, Βίκυ Σαρρή, Μακιγιάζ: Δώρα Νάζου.

Σχετικές ειδήσεις
Φανταστικότητα, στο Θέατρο Πόλη
06.02.2017 12:16
Η παράσταση "Φανταστικότητα", του Βαγγέλη Λεμπέση, παρουσιάζεται στο Θέατρο Πόλη από 15 Φεβρουαρίου.
«Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά»: Δεύτερη παράταση στο Θησείον
10.01.2017 14:28
Μετά τη θετική ανταπόκριση του κοινού, η επιτυχημένη παραγωγή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, παρατείνεται για δεύτερη φορά έως τις 11 Φεβρουαρίου 2017 προσθέτοντας 10 ακόμα παραστάσεις στη σκηνή του θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ.
Αναφορά σε μια Ακαδημία: τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Σημείο
01.12.2016 12:10
Το διήγημα του Φραντς Κάφκα «Αναφορά σε μια Ακαδημία» επέλεξε για την πρώτη της σκηνοθετική δουλειά η Ελένη Παργινού προκειμένου να πειραματιστεί με σωματικά και αφηγηματικά εργαλεία, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το στίγμα του καλλιτεχνικού της προσανατολισμού.
Αναφορά σε μια Ακαδημία, του Franz Kafka στο Θέατρο Σημείο
24.10.2016 13:36
Το διήγημα του Φραντς Κάφκα «Αναφορά σε μια Ακαδημία» επέλεξε για την πρώτη της σκηνοθετική δουλειά η Ελένη Παργινού προκειμένου να πειραματιστεί με σωματικά και αφηγηματικά εργαλεία, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το στίγμα του καλλιτεχνικού της προσανατολισμού.
«Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», της Γεωργίας Μαυραγάνη στο Θέατρο Θησείον
13.09.2016 11:00
Η επιτυχημένη παραγωγή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, μετά από μια σειρά παρουσιάσεων με μεγάλη αποδοχή σε Αγρίνιο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επανέρχεται στη σκηνή του θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, από τις 07 Οκτωβρίου και για λίγες παραστάσεις μόνο.