Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Οι βαλίτσες στο χέρι

Οι βαλίτσες στο χέρι
Οι Βαλίτσες στο χέρι είναι η τρίτη σκηνοθετική δουλειά του Βαγγέλη Λεμπέση και παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Αργώ ...

από τις 18 Οκτωβρίου. Το έργο πραγματεύεται, τη σχέση του ανθρώπου με το χρόνο και το θάνατο, το φόβο για το καινούργιο, την ενοχή…  Και θέτει το ερώτημα: τελικά τι φθείρει περισσότερο τον άνθρωπο, η άσκοπη κίνηση ή η σκόπιμη ακινησία;

Μια παράσταση για τα τρένα που φεύγουν, τα φαντάσματα που μένουν, και το φόβο ανάμεσά τους.

Η υπόθεση

Η Ξένια προσπαθεί να φύγει. Ο Στράτος προσπαθεί να επιστρέψει. Και οι δύο μόλις έχασαν το τελευταίο τρένο από το Λαγκάδι. Απόψε όμως, εκτός από το τρένο θα φύγει και ο σταθμός.

Ένας πλασιέ βαλιτσών, μια κατά φαντασίαν (;) μάγισσα, ένας δύστροπος σταθμάρχης και ένας πολυτεχνίτης με ιδιαίτερη αγάπη στις αγελάδες διασταυρώνουν τις ζωές τους, τις επιλογές τους, τα μυστικά τους και… τις βαλίτσες τους μια νύχτα που δε θα αφήσει κανέναν ίδιο. Εκτός ίσως από τα φαντάσματα που στοιχειώνουν το σιδηροδρομικό σταθμό του Λαγκαδιού.

Παίζουν (αλφαβητικά): Σύλβια Αννουσάκη, Κωνσταντίνος Λεβαντής, Γιάννης Τριβέλλας Γιάννης Φιλίππου

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λεμπέσης, Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζάφυ Μελισσόβα, Μουσική: Γιώργος Βάβουλας, Φωτισμοί: Σήφης Καλημέρης, Σκηνογραφική επιμέλεια: Adel Sanoussi, Ενδυματολογική επιμέλεια: Βίκυ Τσούτουρα, Βίκυ Σαρρή, Μακιγιάζ: Δώρα Νάζου.

Σχετικές ειδήσεις
Μπλε: Μέρος πρώτο, της Άννας Λεμονάκη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
07.10.2016 14:58
Ένα έργο για το άγχος, τις κρίσεις πανικού και τη θάλασσα! Έντονα εμπνευσμένη από τη δουλειά της Ανχέλικα Λίντελ, η Άννα Λεμονάκη υπογράφει μια τριλογία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, εξερευνώντας το τρίπτυχο Φόβος, Αγάπη, Θάνατος. Το Μπλε, μέρος πρώτο, που έκανε την πρεμιέρα του στις 20 Ιανουαρίου στο Théâtre des Grottes στη Γενεύη, παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.
«Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», της Γεωργίας Μαυραγάνη στο Θέατρο Θησείον
13.09.2016 11:00
Η επιτυχημένη παραγωγή του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, μετά από μια σειρά παρουσιάσεων με μεγάλη αποδοχή σε Αγρίνιο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επανέρχεται στη σκηνή του θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, από τις 07 Οκτωβρίου και για λίγες παραστάσεις μόνο.
Σταματία, το γένος Αργυροπούλου: τελευταίες παραστάσεις στην Αττική
24.08.2016 13:05
Η παράσταση Σταματία, το γένος Αργυροπούλου του Κώστα Σωτηρίου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με την Ελένη Ουζουνίδου, επιστρέφει από 31 Αυγούστου στην Αττική για λίγες τελευταίες παραστάσεις.
Tο Ρολόι, για λίγες παραστάσεις στο Σχολείον
28.03.2016 12:54
Η επιτυχημένη παράσταση του περυσινού θεσμού της «Ανοιχτής πλατφόρμας» βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα», παρουσιάζεται στο θέατρο «Σχολείον», για τέσσερις παραστάσεις από τις 31 Μαρτίου 2016.
Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
29.02.2016 15:31
Το Μικρό θέατρο Αγρινίου έρχεται από 11 έως 20 Μαρτίου 2016 στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών με την παράσταση «Από πρώτο χέρι – Μια παράσταση για τα καπνά» σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη.