Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

H Ηλέκτρα στην Επίδαυρο

H Ηλέκτρα στην Επίδαυρο
Στην παρθενική συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Ελληνικό Φεστιβάλ και στην απαρχή μιας σειράς συνεργασιών του φεστιβάλ Επιδαύρου με ξένους δημιουργούς, το κοινό έχει την ευκαιρία να θαυμάσει μια εξαίσια παράσταση με έναν από τους λαμπρότερους σκηνοθέτες της Ευρώπης, τον Peter Stein.

Το Αργολικό θέατρο υποδέχεται έναν από τους επιφανέστερους σκηνοθέτες της Ευρώπης, τον Peter Stein, στην πρώτη του συνεργασία με ελληνικό θίασο.

Μερικές δεκαετίες μετά την πλέον ιστορική Ορέστεια, ο καταξιωμένος δημιουργός θα αναμετρηθεί και πάλι με τα δεινά του οίκου των Ατρειδών, αντιμετωπίζοντας αυτή τη φορά μέσα από την Ηλέκτρα το ζήτημα της προσωπικής ευθύνης και της τραγικής επιλογής απέναντι στην επικράτεια της ανομίας.

Στις 10 και 11 Αυγούστου, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου θα υποδεχτεί το θεατρόφιλο κοινό, εκεί όπου θα φιλοξενηθεί η πιο πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη παράσταση του καλοκαιριού.

Η παράσταση είναι η πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Ελληνικό φεστιβάλ. Μια πλειάδα λαμπρών καλλιτεχνών συμπληρώνει τον θίασο: Γιάννης Φέρτης, Απόστολος Τότσικας, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Μίλτος Σωτηριάδης, Στεφανία Γουλιώτη, Κόρα Καρβούνη και 15μελής χορός.


INFO
Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Τιμές εισιτηρίων: 10 Ευρώ, 15 Ευρώ, 30 Ευρώ, 40 Ευρώ, 50 Ευρώ
Προπώληση: Εκδοτήρια του Φεστιβάλ, στο χώρο της εκδήλωσης, τηλεφωνικά: 210 3272000
www.greekfestival.gr

Σχετικές ειδήσεις
«Οιδίπους Τύραννος» από το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Βαχτάνγκοφ στο Ηρώδειο
09.09.2016 10:58
Ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, η μεγάλη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το θέατρο Βαχτάνγκοφ της Μόσχας που απέσπασε θετικές κριτικές και γοήτευσε το κοινό της Επιδαύρου, θα παρουσιαστεί για μία μόνο παράσταση στις 22 Σεπτεμβρίου κάτω από την Ακρόπολη.
Ορέστεια του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων
28.07.2016 12:17
Η παράσταση «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» του Αισχύλου, μια συμπαραγωγή της ΛΥΚΟΦΩΣ με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, παρουσιάζεται την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 στις 21.30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων.
Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
06.07.2016 11:32
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή, την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, στις 15 και 16 Ιουλίου 2016 στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.
 Όρνιθες, του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
30.06.2016 16:50
Έχετε παρατηρήσει πως, όταν σβήνουν τα φώτα στην Επίδαυρο, ακούγονται τα βήματα των ηθοποιών που πλησιάζουν την ορχήστρα και, κάπου στο βάθος, ο ήχος ενός γκιώνη; Αυτή τη φορά, θα ακούσετε και έναν τσαλαπετεινό, μια αηδόνα, έναν κούκο, ένα γεράκι, μια καρδερίνα, έναν ερωδιό… γιατί έρχονται οι Όρνιθες! Αποκλειστικά στην Επίδαυρο.
Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
30.03.2016 11:22
Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 5:30 μμ στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζονται για μία μόνο παράσταση οι «Τόποι Μνήμης – Ανοιχτή Πρόβα», στα πλαίσια του Θεματικού Φεστιβάλ που οργανώνει η Πειραματική Σκηνή για τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, από την έναρξη του οποίου συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια.