Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Σύγχρονος χορός για όλους!

Σύγχρονος χορός για όλους!
Τα μαθήματα σύγχρονου χορού από την Πέρσα Σταματοπούλου (χορογράφο, χορεύτρια και δασκάλα χορού) απευθύνονται σε όλους όσους ...

ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν, να διευρύνουν και να εξερευνήσουν τις σωματικές τους δυνατότητες, ανεξαρτήτως επιπέδου (τεχνική κατάρτιση του αντικειμένου), φύλου και ηλικίας.

Με στοιχεία και επιρροές από συστήματα τεχνικής Limmon, Release & Stretching, σκοπός των μαθημάτων είναι εκτός από την εκγύμναση και την ευαισθητοποίηση του μυϊκού συστήματος, η ταυτόχρονη ανακάλυψη και απελευθέρωση εκφραστικών δυνατοτήτων που διοχετεύονται μέσω της σωματικότητας, η συλλογική συνύπαρξη μέσα από ομαδικές διαδικασίες και η απόλαυση της χορευτικής κίνησης ως βιωματική εμπειρία.

Τα μαθήματα θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Πέμπτη 12.00-13.30 π.μ., είναι ανοιχτά σε επαγγελματίες και μη ...και γενικά σε όλους όσους αντιστέκονται, σκέπτονται και κινούνται χωρίς φόβο, αλλά με πάθος!

Σχετικές ειδήσεις
Μετατόπιση - Ο δρόμος: Περφόρμανς Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πέρσας Σταματοπούλου στο ΕΜΣΤ
08.12.2016 16:37
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ολοκληρώνει το Πρόγραμμα ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ με την παρουσίαση της Περφόρμανς Μετατόπιση - Ο δρόμος της Ομάδας Σύγχρονου Χορού της Πέρσας Σταματοπούλου, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 19.00 και την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.
Τέσσερις εποχές: Σύγχρονος χορός στο Μικροσκοπικό Θέατρο
04.11.2016 15:16
Στις «Τέσσερις Εποχές» του Μικροσκοπικού Θεάτρου, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, η Αναστασία Λύρα ιχνογραφεί τις κινήσεις του χορού πάνω σε τέσσερα κομμάτια μουσικής για πιάνο του Κλωντ Ντεμπυσσύ.
1η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου χορού στο Θέατρο ΠΚ
05.07.2016 14:49
Το Θέατρο ΠΚ ανοίγει τις πόρτες του σε νέους καλλιτέχνες και διοργανώνει την 1η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού. Με στόχο η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού να γίνει θεσμός, ο χώρος του θεάτρου ΠΚ θα φιλοξενήσει νέους χορευτές δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά και τις ιδέες τους προάγοντας την τέχνη του χορού.
6 & 7 από το Tao Dance Theater στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
21.03.2016 14:36

«Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις!» Μινιμαλισμός στα όρια της ανθρώπινης κίνησης, σε δύο παραστάσεις σύγχρονου χορού από έναν Κινέζο χορογράφο με διεθνή αναγνώριση.
óMNIRA και VORTEX: Δύο παραστάσεις χορού στο Σύγχρονο Θέατρο
29.02.2016 10:52
Δύο έργα σύγχρονου χορού απο τις νέες χορογράφους Μαριάννα Βαρβιάνη και Στέλλα Σπύρου συναντιούνται στην σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου για να πραγματευτούν τις έννοιες του εγκλωβισμού και της υπέρβασης.