Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Samuel Beckett, Ευτυχισμένες μέρες

Samuel Beckett, Ευτυχισμένες μέρες
Με την παράσταση αυτή από Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας που απέσπασε διθυραμβικά σχόλια, ολοκληρώνονται στις 24 και 25 Αυγούστου, οι θεατρικές παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών,στην Επίδαυρο.

Με την παράσταση αυτή από Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας, που απέσπασε διθυραμβικά σχόλια, ολοκληρώνονται στις 24 και 25 Αυγούστου, οι θεατρικές παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών,στην Επίδαυρο.

Μετά την πρεμιέρα της παράστασης στο Lyttelton Theatre στο Λονδίνο στις 24 Ιανουαρίου 2007, ο Τύπος έγραψε ύμνους.

\"Mια επική παραγωγή. Εξαιρετική παράσταση\", έγραψε ο Οbserver.\" Yπέροχο\", το χαρακτήρισε ο Guardian. \" Μια αξέχαστη παράσταση\" σχολίασαν οι Times.Οι κριτικές επικεντρώθηκαν στην ευρηματική και ευφυέστατη σκηνοθεσία της Ντέμπορα Γουόρνερ και στην εκπληκτική ερμηνεία της Φιόνα Σω.

Η παράσταση συνδυάζει το αυθόρμητο γέλιο με τα δραματικά αδιέξοδα μιας ζωής που κινείται μέσα στην αποξένωση και τη συγκατάβαση.

Ο Μπέκετ έγραψε το περίφημο αυτό έργο το 1960-61, περιγράφοντας με λεπτότητα, τρυφερότητα και χιούμορ το αίσθημα της μοναξιάς που αναδύεται μέσα από τις κατακερματισμένες ανθρώπινες σχέσεις και το υπαρξιακό κενό.

Η σκηνοθέτης της παράστασης, θεωρείται από τις κορυφαίες της Ευρώπης και έχει επανειλημμένως τιμηθεί με διεθνή βραβεία για τη δουλειά της στο θέατρο, στην όπερα και στον κινηματογράφο.

Πολυβραβευμένη για τις θεατρικές της ερμηνείες είναι και η έξοχη πρωταγωνίστρια Φιόνα Σω, που την έχουμε απολαύσει και σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, όπως \"Η Μαύρη Ντάλια\", η σειρά ταινιών του Χάρι Πόττερ, \"Το αριστερό μου πόδι\". Μαζί της επι σκηνής ο, επίσης εξαιρετικός, Tim Potter στο ρόλο του Γουίλι.

Οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης είναι: Σκηνικά: Τom Pye, φωτισμοί: Jean Kalman, ήχος: Mel Mercier, ηχητικός σχεδιασμός: Christoper Shutt, και κοστούμια: Luca Costigliolo

ΙΝFO
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου / 24 & 25 Αυγούστου, 21:00, προπώληση εισιτηρίων από τις 3 Αυγούστου, πληροφορίες κρατήσεις: www.greekfestival.gr

Σχετικές ειδήσεις
Ευτυχισμένες Μέρες με την Όλια Λαζαρίδου ξανά στο Bios
09.01.2017 11:20
Το «θεατρικό ποίημα» του Σάμουελ Μπέκετ, Ευτυχισμένες Μέρες, με την Όλια Λαζαρίδου σε σκηνοθεσία Σύλβιας Λιούλιου, επιστρέφει στο Bios από 3 Φεβρουαρίου, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Ευτυχισμένες Μέρες του Σ. Μπέκετ, στο Bios
31.10.2016 16:48
Η Σύλβια Λιούλιου και το Bios παρουσιάζουν το έργο του Σ. Μπέκετ, Ευτυχισμένες Μέρες, για λίγες παραστάσεις από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016.
Ευτυχισμένες μέρες, του Σ. Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Σύλβιας Λιούλιου στο Bios
24.08.2016 15:58
Η Σύλβια Λιούλιου σκηνοθετεί το έργο του Σ. Μπέκετ, Ευτυχισμένες μέρες, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στο Bios στις 18 Νοεμβρίου 2016, ενώ θα προηγηθεί ένα εργαστήριο για τη διαδικασία ανεβάσματος της παράστασης, το οποίο θα ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου 2016.
Μήδεια-Lust, από το εργαστήριο AlmaKalma στο ΦΙΞ in art
17.06.2016 14:00
Το Διεθνές Εργαστήριο Έρευνας Παραστατικών Τεχνών AlmaKalma παρουσιάζει στο ΦΙΞ in art την εργασία του πάνω στον μύθο της Μήδειας, μια ριζοσπαστική performance βασισμένη στο έργο του Heiner Müller Μήδειας Υλικό, σε συμπλοκή με το ποίημα Cascando του Samuel Beckett.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!