Από την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου και για επτά συνεχόμενες παραστάσεις, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν το έργο

«Δεν έχει ωραίες εικόνες» της Γερτρούδης Στάιν σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου και σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, από την «Πάνδημος Ηώς», με τη Δήμητρα Χατούπη.

Δύο γυναίκες.
Θα μπορούσαν να είναι η ίδια η Γερτρούδη Στάιν και η επί σαράντα χρόνια σύντροφος της, Αλις Τόκλας. Θα μπορούσαν να είναι απλώς δύο γυναίκες που αγαπιούνται και ζουν εδώ και πολλά χρόνια μαζί. Ανάμεσά τους, ο χρόνος. Που κυλάει φθείροντας τα πάντα στο πέρασμά του. Και πρώτα και πάνω απ’ όλα τον ίδιο τον έρωτα.
 

Η Γερτρούδη Στάιν μετατρέπει την αγωνία και τον πόνο που της γεννάει το πέρασμα του χρόνου, σε θεατρική πράξη. Παίζοντας με την ίδια την έννοια του θεάτρου, προσπαθεί να ανακαλύψει αν η «ζημιά» που κάνει το πέρασμα του χρόνου έξω και μέσα μας, έχει κάποια θεραπεία…ή κάποιο νόημα…

«Ποιά είναι η απάντηση; Κι αν είναι έτσι, ποιά είναι η ερώτηση;», όπως είπε και η συγγραφέας πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Βέβαιο, στο εξαιρετικό, ακόμα και σήμερα πρωτοποριακό κείμενο της Στάιν, δεν υπάρχει απάντηση, δεν υπάρχει ερώτηση, υπάρχει μόνο παιχνίδι, ένα τρελό, μαγικό παιχνίδι με τις λέξεις και τις εικόνες.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνικά- Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική επιμέλεια: Νέστωρ Κοψιδάς
Επιμέλεια Κίνησης: Ναρίζα Τσίγκα
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος

Τον μοναδικό ρόλο ερμηνεύει η Δήμητρα Χατούπη.