Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Z213: EXIT

Z213: EXIT

Το Πολιτιστικό Κέντρου Δήμου Ιλίου παρουσιάζει τη μουσική παράσταση Z213: EXIT, για  βιολί , βιολοντσέλο, σε μουσική σύνθεση των Μαρία Αλούπη & Ανδρέα Δικτυόπουλου ...

και σκηνική απόδοση Δημήτρη Λιγνάδη. Δύο συνθέτες συνεργάζονται για να γράψουν ένα μουσικό έργο . Δύο συνθέτες συνθέτουν το ίδιο μουσικό έργο όπως αντίστοιχα αφηγούνται στο Z213: ΈΞΟΔΟΣ οι δύο διαφορετικοί αφηγητές.

Πρόκειται για πρωτότυπη σύνθεση για βιολί, βιολοντσέλο και αφηγητή που βασίζεται στο λογοτεχνικό έργο Z213: ΈΞΟΔΟΣ από την ποιητική τριλογία Poena Damni του Δημήτρη Λυάκου. Εμπνευσμένο από την θεματολογία του Z213: ΈΞΟΔΟΣ, το μουσικό έργο υιοθετεί δομικά στοιχεία από την μορφή και την διάρθρωση του ποιητικού έργου. Την αφήγηση που συνδιαλέγεται με τη μουσική έτσι ώστε να τονίσει τον αφηγηματικό χαρακτήρα του ποιητικού έργου του Δημήτρη Λυάκου, έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρη Λιγνάδης .

Λίγα λόγια για το Ζ213: ΕΞΟΔΟΣ του Δημήτρη Λυάκου
Το Ζ213: ΕΞΟΔΟΣ είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας Poena Damni του Δημήτρη Λυάκου. Η τριλογία γράφτηκε σε μια περίοδο δεκαεπτά χρόνων, αντίστροφα όμως – το τελευταίο ως προς την αφηγηματική του θέση βιβλίο (Ο πρώτος Θάνατος) γράφτηκε και κυκλοφόρησε πρώτο (1996), ακολουθούμενο από την Νυκτιβόη (2001) και ολοκληρώνεται με το Ζ213: ΕΞΟΔΟΣ. Το Poena Damni κινείται μεταξύ, και στα όρια, των λογοτεχνικών ειδών – από την ιδιότυπα ημερολογιακή πρόζα του Ζ213: ΕΞΟΔΟΣ, στους ελλειπτικούς μονολόγους της θεατρικής Νυκτιβόης, στην αυστηρή συμπύκνωση του ποιητικού ιδιώματος του Πρώτου Θανάτου.

Το Ζ213: ΕΞΟΔΟΣ συνιστά τον βασικό άξονα της αφήγησης: από αυτήν εδώ την καταγραφή της φυγής σε έναν ανοίκιο και παραμορφωμένο, αλλά όχι λιγότερο πραγματικό κόσμο θα προκύψει η λούμπεν τελετουργία των ψυχών στη Νυκτιβόη και ο αγώνας του ακρωτηριασμένου ήρωα στο νησί του Πρώτου Θανάτου.

Das Neue Ensemble
Το μουσικό σύνολο Das Neue Ensemble που εδρεύει στο Αννόβερο της Γερμανίας είναι αφοσιωμένο στην σύγχρονη μουσική. Νέα έργα έχουν γραφτεί ειδικά για αυτό, εκ των οποίων αρκετά έχουν δισκογραφηθεί και παρουσιαστεί σε πολλές Ευρωπαικές πόλεις. Οι συναυλίες που διοργανώνονται από το ensemble εξερευνούν ιδιαίτερες θεματικές και νέα μουσικά προγράμματα.

Συμπαραγωγή του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ιλίου Μελίνα Μερκούρη και του Κέντρου Μουσικής Σύνθεσης & Ερμηνείας.

Σχετικές ειδήσεις
Δημήτρης Λάππας, Κώστας Γεράκης και Σεμέλη Παπαβασιλείου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
05.12.2016 11:17
"3 Μαύρα Πρόβατα δεν μπαίνουν στο μαντρί!" είναι ο τίτλος του μουσικού προγράμματος του Δημήτρη Λάππα, του Κώστα Γεράκη και της Σεμέλης Παπαβασιλείου, που ξεκινά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016.
No Exit: Νέο άλμπουμ της Marianne Faithfull
04.10.2016 11:17
"No Exit" ένας τίτλος και μια φράση που χαρακτηρίζει απόλυτα την καριέρα της Marianne Faithfull.
Ο Ερωτικός Λόγος από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στη Στέγη
03.10.2016 10:58
Ο «Ερωτικός Λόγος» του Γιώργου Σεφέρη γίνεται σημείο αναφοράς για το νέο συμφωνικό έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου αποκαλύπτοντας έναν ποιητικό μουσικό κόσμο μέσα από τη δημιουργική φαντασία του.
Μουσική για το νέο κόσμο από το ARTéfacts Ensemble και τους Όχι Παίζουμε στη Στέγη
04.04.2016 16:40
Ένα καινούριο μουσικό πείραμα γεννιέται στη φιλόξενη γειτονιά της Στέγης με ξεχωριστό ρυθμό από το μουσικό σύνολο ARTéfacts, την ομάδα παραστατικών τεχνών Όχι Παίζουμε και αληθινά βιώματα.
Ο Δημήτρης Μυστακίδης ξανά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
03.03.2016 14:50
Για 4 συνεχόμενες Παρασκευές, ξεκινώντας από τις 11 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, η λαϊκή κιθάρα του Δημήτρη Μυστακίδη θα είναι ΞΑΝΑ η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage.