Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Buena Vista Social Club: Η θρυλική ορχήστρα από την Κούβα έρχεται!

Εκτύπωση
Buena Vista Social Club: Η θρυλική ορχήστρα από την Κούβα έρχεται!
Η Εκκύκλημα παρουσιάζει σε μία και μοναδική μαγική βραδιά τους θρυλικούς Buena Vista Social Club στο Κέντρο

Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254 Κτίριο 56.

Η Κουβανέζικη μουσική στέλνει στην χώρα μας τους καλύτερους εκπροσώπους της, την μοναδική 11μελή ορχήστρα των BUENA VISTA SOCIAL CLUB, για να μας λικνίσει σε ρυθμούς (son montunos, danzon, cha cha cha, boleros και Cuban Jazz).

Το πώς προέκυψαν οι Buena Vista Social Club ήταν πραγματικά ένα απρόσμενο μουσικό γεγονός.

Το θρυλικό συγκρότημα έφερε στο προσκήνιο η διάσημη ταινία του Wim Wenders και η προσωπική ενασχόληση του κιθαρίστα Ry Cooder ο οποίος ταξίδεψε το 1996 στην Κούβα και βρήκε ορισμένους από τους κορυφαίους παλιούς μουσικούς της Αβάνας. Η ηχογράφηση του Buena Vista Social Club στα Egrem Studios έκανε παταγώδη επιτυχία και τότε προέκυψε η απόλυτη μαγεία, η καταπληκτική ατμόσφαιρα κουβανέζικης μουσικής που μας συνεπήρε όλους.

Οι Buena Vista Social Club που θα έρθουν στη χώρα μας μεγάλωναν διαρκώς σε δημοσιότητα με την μουσική τους και την ποιότητα των συμμετεχόντων. Ένα ‘κατόρθωμα’ της κουβανέζικης μουσικής το οποίο προέβαλε παγκοσμίως την Κούβα, τους μουσικούς της και την αυθεντική πολιτιστική κληρονομιά που την περιβάλλει.

Η μεγάλη διεθνής αναγνώριση του γκρουπ αποτυπώθηκε στο άλμπουμ ‘Rhythms Del Mundo’, με την συνεργασία των Coldplay, U2, Arctic Monkeys, Kaiser Chiefs, Sting, Jack Jonson, Franz Ferdinand, Maroon 5, Dido & Faithless το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, επιβεβαιώνοντας ακόμα μία φορά το μέγεθος, την ποιότητα και το εύρος των καλλιτεχνών των Buena Vista Social Club.  

Οι Buena Vista Social Club θα εμφανιστούν στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010.

 

Εκτύπωση
Σχετικές ειδήσεις
O ήχος της φιλίας από το κορεατικό συγκρότημα GongMyoung στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
10.10.2014 10:26
Ένας μακρινός πολιτισμός, άγνωστος στην Ελλάδα για τους περισσότερους, αποκαλύπτεται. Το νεανικό συγκρότημα Γκονγκ Μιουνγκ από τη Δημοκρατία της Κορέας, το πιο εμπνευσμένο σύνολο κρουστών στη χώρα του, με σημαντική παρουσία στη διεθνή μουσική σκηνή, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 15 Οκτωβρίου για μια μοναδική συναυλία-γνωριμία με τη σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής κορεάτικης μουσικής.
Yoel Soto & La Cucaracha feat. Rosanna Mailan live στο Floral
03.10.2014 12:33
La Cucaracha, η πιο σημαντική κουβανέζικη μπάντα τα τελευταία 6 χρόνια στην Ελλάδα, παρουσιάζει στο Floral την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014, ένα ποικίλο ρεπερτόριο που περιλαμβάνει τραγούδια από το πλούσιο μωσαϊκό της κουβανέζικης μουσικής σκηνής, τα οποία έχουν τραγουδήσει μεγάλοι ερμηνευτές της Κούβας όπως: Trio Matamoros, Benny Moré και Buena Vista Social Club, καθώς και συνθέσεις και διασκευές του Υoel Soto, από γνωστά τραγούδια της Salsa Somántica, ο οποίος και διευθύνει τη μπάντα.
Gala Mozart από τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων
22.07.2014 16:50
Μουσικές από τα επικά έργα, ενός από τους μεγαλύτερους μουσικούς συνθέτες της κλασικής μουσικής, του Wolfgang Amadeus Mozart, θα πλημμυρίσουν τον κήπο του Κέντρου Τεχνών την Πέμπτη 24 Ιουλίου, σε μία συναυλία με την οποία η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα αποχαιρετήσει το κοινό για τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο.
Λήθη: Συναυλία μουσικής δωματίου στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου
04.04.2014 10:43
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», παρουσιάζουν τη Δευτέρα 7 Απριλίου, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» τη συναυλία μουσικής δωματίου, Λήθη.
Διπλές Γλωσσίδες: Συναυλία μουσικής δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Θέατρον
10.02.2014 17:02
Ο αρκετά ασυνήθιστος συνδυασμός ξύλινων πνευστών με διπλή γλωσσίδα (όμποε, αγγλικό κόρνο και φαγκότο) με το τσέμπαλο, το «βασιλιά» των μουσικών οργάνων της εποχής του Μπαρόκ, πρωταγωνιστεί στη δεύτερη συναυλία μουσικής δωματίου που διοργανώνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου στις 20.30, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ».