Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ντοστογιέφσκι: Δαίμονες και δαιμονισμένοι

Ντοστογιέφσκι: Δαίμονες και δαιμονισμένοι
Μια εξαιρετική παράσταση που γίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το οποίο με αυτόν τον τρόπο τιμά τα πενήντα χρόνια της Μάγιας Λυμπεροπούλου στο θέατρο.

Μια εξαιρετική παράσταση που γίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το οποίο με αυτόν τον τρόπο τιμά τα πενήντα χρόνια της Μάγιας Λυμπεροπούλου στο θέατρο.

Ενα έργο ακραία πολυφωνικό, για ριψοκίνδυνους σολίστες-μηδενιστές, λιμπεραλιστές, αθεϊστές, ανθρώπους και ανθρωπάκια, που μπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι συνειδήσεων, ερμηνεύεται από έναν λαμπρό θίασο.

Μυθιστόρημα που \"δεν γράφτηκε για το παρόν αλλά για το μέλλον\", οι Δαιμονισμένοι (1872) θέτουν πολιτικά και θρησκευτικά ζητήματα, παραμονές των συγκλονιστικών κοινωνικών ανακατατάξεων.

Ο τρομακτικός κόσμος του Ντοστογιέφσκι και η διαχρονικότητα των ερωτημάτων του, η μοναδική τέχνη του στην εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής και η θεατρικότητα με την οποία σκιαγραφεί τα ανθρώπινα ήθη εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση για τους ανθρώπους του θεάτρου.

Η μετάφραση του έργου είναι του Αντρέ Μαρκοβίτς, η θεατρική μεταφορά και σκηνοθεσία της Μάγιας Λυμπεροπούλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Θάλειας Ιστικοπούλου και οι φωτισμού του Λευτέρη Παυλόπουλου. Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Νίκος Μαστοράκης ενώ η χορογραφία είναι της Αγγελικής Στελλάτου.

Παίζουν μεταξύ άλλων: Νικολέτα Βλαβιανού, Βίκυ Βολιώτη, Γρηγόρης Γαλάτης, Στέλιος Γεράνης, Θόδωρος Κατσαφάδος, Μάγια Λυμπεροπούλου, Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, Γιώργος Πυρπασόπουλος.

INFO
Πειραιώς 260, Χώρος Η, Α Μέρος: 23, 25 & 29/07, Β Μέρος: 24, 26 & 30/07, Α & Β Μέρος: 22, 27, 28 & 31/07, Διάρκεια: 3 ώρες το κάθε μέρος, Εισιτήρια: 35 ευρώ (Α και Β Μέρος), 20, 15 ευρώ το μειωμένο.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Δαιμονισμένοι του Ντοστογιέφσκι στη σκηνή Κοτοπούλη - Rex του Εθνικού Θεάτρου
17.01.2017 12:25
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει -σε σκηνοθεσία και πρωτότυπη μουσική του Αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή Θοδωρή Αμπαζή- μια παράσταση βασισμένη στο κορυφαίο μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι, Οι Δαιμονισμένοι.
Κερδίστε 40  διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Το όνειρο ενός γελοίου» στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης!
15.11.2016 15:34
Η παράσταση "Το όνειρο ενός γελοίου", που βασίζεται στο έργο του Ντοστογιέφσκι, παρουσιάζεται στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης, με πρωταγωνιστή τον Θωμά Κινδύνη. Το Θέατρο Μορφές Έκφρασης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την παράσταση το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 9.30 μ.μ., προσφέροντας 40 διπλές προσκλήσεις!
Σημειώσεις από το υπόγειο, του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι στις Θεατρικές Συνθέσεις 2016
25.10.2016 16:43
Ανοίγοντας το "Φεστιβάλ των θεατρικών Συνθέσεων' στο Beton7 με θέμα: ‘’Ρώσοι συγγραφείς – Από τον Ουμανισμό του Πούσκιν στον ποιητικό ρεαλισμό του Τσέχωφ’’ παρουσιάζεται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ώρα 21:00 και για οκτώ παραστάσεις το έργο του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι ‘’Σημειώσεις από το υπόγειο’’ σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Πέρη Μιχαηλίδη.
Το όνειρο ενός γελοίου, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης
17.10.2016 12:37
Το Θέατρο Μορφές Έκφρασης παρουσιάζει το Το όνειρο ενός γελοίου, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, με τον Θωμά Κινδύνη, σε σκηνοθεσία Άννας Σεβαστή Τζίμα.
Ορέστεια του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων
28.07.2016 12:17
Η παράσταση «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» του Αισχύλου, μια συμπαραγωγή της ΛΥΚΟΦΩΣ με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, παρουσιάζεται την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 στις 21.30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων.