Το καλοκαίρι τελείωσε και ήρθε η ώρα για ένα δυνατό comeback στην underground σκηνή. To Defcon Festival θα πραγματοποιηθεί

για τρίτη χρονιά και αναμένεται να είναι η πιο δυναμική και loud! Με αξιόλογα ονόματα από όλη την Ελλάδα και κοινό που «διψάει» για καλή μουσική. Η Trailblazer Records και όλες οι μπάντες που θα συμμετέχουν στο festival υπόσχονται ένα σούπερ διήμερο!

Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Οκτωβρίου στο ΑΝ club στα Εξάρχεια! Το πρόγραμμα αναλυτικά για τις δύο μέρες είναι το εξής:

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου

GRASSROLL
Δημιουργήθηκαν το 2007 και οι στόχοι τους ήταν απλοί… Πολλά live, mosh pits και south rock! To 2009 ηχογράφησαν ένα demo με 3 κομμάτια και αυτόν τον καιρό είναι κλεισμένοι στο studio ηχογραφώντας καινούργιο υλικό.

PARAFIESTAS
Κατάγονται από την Λάρισα και παίζουν δυνατό rock προσθέτοντας σε αυτό όλα τα μελωδικά στοιχεία του metal. Μια πολύ ενδιαφέρουσα μπάντα με σπάνιες αλλά δυνατές εμφανίσεις!

SCREAMINAL
Οι Screaminal παίζουν ένα κράμα από death metal, hardcore και metalcore. Έχοντας κάνει την παρουσία τους αισθητή στο χώρο του underground με πολλά live εκ των οποίων και support σε μπάντες όπως οι Bury Your Dead, οι Cataract και οι Black Dahlia Murder υπόσχονται ένα δυνατό live.

REJECTION
Οι Rejection δημιουργήθηκαν το 2004 στην Κόρινθο και παίζουν metal. Μετά από κάποιες αλλαγές στο line up και την κυκλοφορία μερικών demo κομματιών έχουν έτοιμο το πρώτο τους album, \”Hollow Prays\” από το οποίο και θα μας παρουσιάσουν υλικό!

HIDDEN IN THE BASEMEMT
Οι HITB με έδρα την Λάρισα βαδίζουν σε rock/metal μονοπάτια. Στα χνάρια συγκροτημάτων όπως οι Machine Head η μπάντα δίνει live γεμάτα ενέργεια και είναι σε συνεχή επικοινωνία με το κοινό. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν και ένα ΕP με τρία χαρακτηριστικά κομμάτια της μουσικής τους.

AGNES VEIN
Οι headliners της βραδιάς που θα μας επισκεφθούν από τη Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκαν το 2001. Το πρώτο τους demo \”Chaos And Law\” κυκλοφόρησε το 2003. Το 2007 και μετά από μια αλλαγή στη θέση του drummer ηχογράφησαν το πρώτο τους full length album το \”Duality\” το οποίο κυκλοφόρησε όμως αργότερα, τον Μάρτιο του 2010. Doom αισθητική και ηχοτοπία εμποτισμένα με πειραματισμό αλλά και ποιό σκληρούς ήχους που φτάνουν και στο black metal. Τα live τους είναι καθηλωτικά και με φοβερή δυναμική και ήχο. Ό, τι καλύτερο για το κλείσιμο της πρώτης μέρας του φεστιβάλ.
 
Σάββατο 9 Οκτωβρίου

INHUMAN POISON
Ένα τετραμελές Hardcore/Punk σχήμα από την Αθήνα που ξεκίνησε το 2009. Με στοιχεία crust αλλά και ska στην μουσική τους θα δώσουν ένα δυναμικό ξεκίνημα στη 2η μέρα του φεστιβάλ.

PUPPETS
Οι Puppets παίζουν metalcore με έντονα στοιχεία από hardcore και πιo classic metal στοιχεία.

OVERPAIN
Η σκυτάλη περνάει στους Overpain από Θεσσαλονίκη. Παίζουν καθαρό hardcore γεμάτο πάθος, θυμό και στίχους βγαλμένους απ\’την καρδιά, όπως λένε χαρακτηριστικά και οι ίδιοι. Δημιουργήθηκαν το 2007 και έχουν κάνει αρκετά live καθώς και support στους θρυλικούς Madball. Η εμφάνιση τους αναμένεται δυναμική και φορτισμένη!

MY OWN SACRAMENT
Δημιουργήθηκαν το 2008 στην Αθήνα και αφού έδωσαν μερικά live κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo. Η παρουσία τους στο φετινό schoollwave άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και το κοινό περιμένει με πολύ ενδιαφέρον την εμφάνισή τους στο DEFCON Vol.3.

HARSH DEMISE
Δημιουργήθηκαν το 2007 και παίζουν metal με στοιχεία progressive και core. Μετά από μια αλλαγή στη θέση του τραγουδιστή και αρκετά live η μπάντα μπήκε στο studio για την ηχογράφηση του ντεμπούτου τους από το οποίο θα μας παρουσιάσουν υλικό με \”original μελωδίες, χαρακτηριστικό ήχο και αφοσίωση\”.

UNMASKING THE BETRAYER
H μπάντα παίζει μουσική με στοιχεία από πολλά metal ιδιώματα και αυτό δίνει και το χαρακτήρα στη μουσική της μια και στην ουσία δεν μπορεί να καταχωρηθεί κάτω από μια συγκεκριμένη ταμπέλα, αν και προτιμούν τον όρο death metal. Έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με μπάντες όπως οι Black Dahlia Murder, οι Caliban και οι Emmure υπόσχονται ένα δυναμικό κλείσιμο στο φετινό DEFCON.