Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Όπως η Θέλμα και η Λουΐζ

Όπως η Θέλμα και η Λουΐζ

Η Fidelite Productions παρουσιάζει την κωμωδία του Αμερικανού John Ford Noonan, «Όπως η Θέλμα και η Λουίζ», στο

 

Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη, «Αίθουσα Κάρολος Κουν» από την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου. Η μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία είναι της Εμμανουέλας Αλεξίου, με πρωταγωνίστριες την Άννα Αδριανού και τη Μαρία Γεωργιάδου.

Πρόκειται για ένα έργο - ύμνο στη γυναικεία φιλία. Οι δύο ηρωίδες της παράστασης υποδύονται δυο γυναίκες ταλαιπωρημένες απ’ τους κατ’ εξακολούθηση άπιστους συζύγους τους.

Ακόμα κι αν τα γεγονότα στρέφονται εναντίον τους, εκείνες με τη στάση τους ανατρέπουν τα πάντα και αντί να γίνουν άσπονδοι εχθροί αυτές κατορθώνουν να γίνουν οι καλύτερες φίλες.

Με ρυθμούς γρήγορους, καταιγιστικούς και κινηματογραφική ροή, το έργο  «Όπως η Θέλμα και η Λουίζ» κατορθώνει το ακατόρθωτο, γεφυρώνοντας τη διαφορετική γλώσσα που μιλούν μερικές φορές οι γυναίκες με τους άντρες.

Σημαντικός παράγων σ’ αυτό είναι η καταλυτική παρουσία του Γιάννη Ζουγανέλη, σ’ ένα κινηματογραφικό ρόλο έκπληξη. Το έργο «Όπως η Θέλμα και η Λουίζ» του John Ford Noonan  πρωτοανέβηκε στo Astor Place Theatre της Νέας Υόρκης το 1979, με τίτλο «A coupla white chicks sitting around talking», με πρωταγωνίστριες τη Σούζαν Σαράντον και την Εϊλήν Μπρέναν. Στο θεατρικό αυτό έργο βασίστηκε και το σενάριο της κινηματογραφικής ταινίας «Θέλμα και Λουίζ» το 1991.


Συντελεστές:
Μετάφραση - Σκηνοθεσία- Διασκευή: Εμμανουέλα Αλεξίου
Σκηνικά- Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Video art: Πιέρρος Ανδρακάκος
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Παραγωγός: Ρούλα Νικολάου
Μουσική Επιμέλεια: Πάνος Βελούζος, Εμμανουέλα Αλεξίου
Χορογραφίες: Ισίδωρος Σιδέρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέφανος Μαρκάκης

Πρωταγωνιστούν: Άννα Αδριανού, Μαρία Γεωργιάδου
Κινηματογραφική παρουσία: Γιάννης Ζουγανέλης

Σχετικές ειδήσεις
Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω, του Ντάριο Φο στο Θέατρο Τέχνης
27.01.2017 12:22
Το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει από τις 27 Φεβρουαρίου στη σκηνή της Φρυνίχου, ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα του Ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη.
Πετάει-πετάει, στο θέατρο Χυτήριο
21.11.2016 12:28
Από τις 24 Νοεμβρίου η «πτήση του γέλιου» θα προσγειώνεται στο Θέατρο Χυτήριο και οι θεατές θα αποβιβάζονται για να παρακολουθήσουν την πιο φρέσκια κωμωδία «ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ» σε μετάφραση Βάσιας Παναγοπούλου, διασκευή Στέλιου Παπαδόπουλου & Γιώργου Βάλαρη και σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη.
Πρωταγωνίστριες, του Ken Ludwig στο Θέατρο Ακάδημος
02.09.2016 15:27
Το Θέατρο Ακάδημος παρουσιάζει την παράσταση, Πρωταγωνίστριες, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη από την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016. Πρόκειται για την –άπαικτη στην Ελλάδα - σπαρταριστή κωμωδία του Ken Ludwig ‘’Leading Ladies’’.
Επιτρέποντες: Η κωμωδία του Μενάνδρου από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε περιοδεία
30.06.2016 10:54
Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ετοιμάζεται και φέτος για την μεγάλη θερινή του περιοδεία και ανεβάζει ένα έργο ανάλαφρο, με πολλά κωμικά στοιχεία και παρεξηγήσεις: την κωμωδία του σπουδαίου αρχαίου ποιητή Μενάνδρου «Επιτρέποντες», σε μετάφραση Τάσου Ρούσσου, σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, μουσική Στάθη Δρογώση.
Χάρις Αλεξίου  “Χειρόγραφο”: Η επιτυχία φέρνει παράταση!
31.03.2016 10:10
Συνεχίζεται για μερικές ακόμη παραστάσεις το "Χειρόγραφο" της Χάρις Αλεξίου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε από το κοινό, στο “Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου” στον Κεραμεικό.