Ο Σταυρός του Νότου υποδέχεται στην Κεντρική Σκηνή του δύο αγαπημένους καλλιτέχνες. Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος

από τις 8 Οκτωβρίου ενώνουν τις φωνές τους κι ανοίγουν τη φετινή σεζόν στο Σταυρό του Νότου. Οι δυο τους «στην ίδια πόλη υπό βροχήν», υπό μνημονίου και ακραίας οικονομικής συγκυρίας που ήρθαν να προστεθούν στην ήδη συννεφιασμένη βάρβαρη καθημερινότητα.

Δυο μουσικοί διαφορετικών γενεών συναντιούνται ξανά μετά την πρώτη τους κοινή εμφάνιση το 2002 πάλι στη σκηνή του Σταυρού του Νότου. Πιο ώριμοι, με περισσότερες επιτυχίες και τραγούδια, μετρώντας δεκάδες κοινές συναυλίες όλο το φετινό καλοκαίρι, αισθάνονται ότι έχουν ακόμα πολλά να πούνε στο κοινό που τους αγαπάει και τους αγκαλιάζει σε κάθε τους εμφάνιση.

Στην παράστασή τους σημαντικό ρόλο παίζουν οι εξαιρετικοί μουσικοί, σολίστ ο καθένας στο είδος του. Ο Δημήτρης Σινογιάννης, πρύτανης στις κιθάρες, ο δυναμικός Άκης Γαβαλάς στα ντραμς , ο γεμάτος πάθος Χρήστος Βογιατζής με το μπάσο του και τη φωνή του και ο μάγος των πνευστών Θύμιος Παπαδόπουλος. Κι είναι αλήθεια ότι ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας της παράστασης οφείλεται σ΄ αυτούς. Γιατί τα αγαπημένα τραγούδια που ακούγονται παίζονται -πέρα από τη δεξιοτεχνία του Χρήστου, του Δημήτρη, του Θύμιου και του Άκη- με την ψυχή τους.

Για το πρόγραμμα έχουν επιλεγεί τραγούδια που η αγάπη του κόσμου έχει καταστήσει διαχρονικά, επιτυχίες του Χρήστου Θηβαίου αλλά και κομμάτια του Θάνου Μικρούτσικου που έχουν να ακουστούν καιρό, όπως και δουλειές άλλων συνθετών και τραγουδοποιών που ο Θάνος και ο Χρήστος εκτιμούν ιδιαίτερα και φυσικά από την παράσταση δεν θα μπορούσαν να λείψουν αποσπάσματα από το Σταυρό του Νότου, τη δουλειά του Θάνου Μικρούτσικου πάνω στον Νίκο Καββαδία όχι μόνο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή αλλά γιατί δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς.

Αυτά τα τραγούδια αναπόσπαστο κομμάτι πλέον της κάθε εμφάνισης του Θάνου Μικρούτσικου ολοκληρώνουν το ταξίδι απογείωσης που θα συμβεί φέτος στο Σταυρό του Νότου.