Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Οι περιπέτειες του πρίγκιπα Ράμα

Οι περιπέτειες του πρίγκιπα Ράμα
Η Ινδία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Ενα σύνθετο πολυθέαμα από τη μακρινή μαγευτική και πολύχρωμη χώρα της ανατολής, ξεδιπλώνεται μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κοινού στις 14 και 15 Ιουλίου.

Η Ινδία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Ενα σύνθετο πολυθέαμα από τη μακρινή μαγευτική και πολύχρωμη χώρα της ανατολής, ξεδιπλώνεται μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κοινού στις 14 και 15 Ιουλίου.

Το διάσημο μπαλινέζικο θέατρο με τους χορούς, τις μουσικές, τα κοστούμια, τις μάσκες και τα μεγαλειώδη τελετουργικά δρώμενα ζωντανεύει για πρώτη φορά στο Ηρώδειο μέσα από ένα θέαμα που παντρεύει την πλούσια παράδοση του Μπαλί με την καινοτομία και απευθύνεται σε κάθε θεατή.

Οι Samara Ulangun παρουσιάζουν στις 14 και 15 Ιουλίου το ινδικό έπος Ραμαγιάνα που μας παραπέμπει στα αιώνια ερωτήματα των μεγάλων αφηγηματικών παραδόσεων, στη μάχη του καλού με το κακό, στη δύναμη του πεπρωμένου (κάρμα).

Ο μελωδικός πλούτος του γκαμελάν, τα σφυροκοπήματα ξύλινων κρουστών, η επέλαση πολεμικής μουσικής, ο καθαρτήριος «διάλογος» μεταλλόφωνων και πνευστών, μαζί με το χορογραφημένο σύνολο Kecak δημιουργούν ένα πολύχρωμπ μωσαϊκό ήχων και εικόνων.


INFO
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 20 ευρώ, 30 ευρώ, 40 ευρώ, 60 ευρώ
Προπώληση: Ταμείο του Ωδείου Ηρώδου Αττικού, μέσω της ιστοσελίδας: www.hellenicfestival.gr, τηλεφωνικά στο 210 3272000

Σχετικές ειδήσεις
Mon Petit Prince: Μία παράσταση για ενήλικες με ανήλικη ματιά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
09.09.2016 17:27
Αυτό το φθινόπωρο, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπογδάνος, σε δραματουργική συνεργασία με τον Βασίλη Μαυρογεωργίου, αφηγούνται την πασίγνωστη ιστορία του παιδιού που δεν μεγαλώνει, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ρόλο του άφυλου Μικρού Πρίγκιπα. Μια παράσταση-πτήση στα βαθύτερα υπόγεια του ουρανού, και κατ'επέκταση του εαυτού, εκεί που συνήθως ανακαλύπτει κανείς το νόημα της ζωής, εξερευνώντας τα σκοτάδια της ύπαρξης.
Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016: «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Θέατρο του Αττικού Άλσους
25.08.2016 14:50
O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στο Θέατρο του Αττικού Άλσους και των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016», την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 στις 9μ.μ. την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.
Η περίφημη Hangzhou Yue Opera Theatre στα Αισχύλεια 2016
04.08.2016 11:19
Μια φαντασμαγορική, γοητευτική παράσταση που μεταφέρει την μαγεία της Ανατολής, παρουσιάζει η περίφημη Hangzhou Yue Opera Theatre, στις 28 Αυγούστου 2016 στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2016, στο Παλαιό Ελαιουργείο στην παραλία της Ελευσίνας.
Socrates Now: Για 5ο Συνεχές Καλοκαίρι κάτω από την Ακρόπολη!
05.07.2016 14:07
Μετά από 415 παραστάσεις-συζητήσεις, μπροστά σε περισσότερους από 200.000 θεατές, σε 20 χώρες και σε 8 γλώσσες, το διαχρονικό αριστούργημα του Πλάτωνα «Η Απολογία του Σωκράτη» επιστρέφει για 5ο συνεχές θριαμβευτικό καλοκαίρι στην Αθήνα.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!