Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Dub Trio: Όταν η dub συναντάει το experimental rock

Dub Trio: Όταν η dub συναντάει το experimental rock
Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, οι Dub Trio, το τρίο από το Brooklyn έρχoνται να ξεδιπλώσουν το δυναμικό υβρίδιο

dub/rock/progressive που κάνει τον κόσμο να παραμιλάει για τις ζωντανές τους εμφανίσεις.

Οι Dub Trio επιστρέφουν για μία εμφάνιση στη συμπρωτεύουσα και συγκεκριμένα στο Block 33, με τον 4ο και πλέον δυναμικότερο δίσκο τους (μέχρι τώρα), ένα απίστευτο χαρμάνι ήχων και μουσικών στυλ που ηχογραφήθηκε μέσα σε μόλις 7 μέρες.

Ο δίσκος βρίσκει τα μέλη να ανταλλάσουν μεταξύ τους μουσικά όργανα και να τυραννούν όποιο κουμπί, διακόπτη και πετάλι βρουν μπροστά τους μέχρι να καταλήξουν στη χαρακτηριστική έκφανση της dub μουσικής.

Αν οι αρχαιολόγοι έσκαβαν μετά τον επόμενο παγετώνα και έβρισκαν ένα δίσκο των DubTrio θα ήταν το πλέον αντιπροσωπευτικό μουσικό δείγμα της κοινωνίας της Νέας Υόρκης. Τόσο απροσάρμοστα διαφορετικό αλλά με έναν μυστηριώδη τρόπο μαγευτικά ενδιαφέρον.

Έχουν συνεργαστεί στενά (σε ηχογραφήσεις αλλά και ζωντανές εμφανίσεις) με μια ευρεία γκάμα καλλιτεχνών όπως οι Mike Patton. (περιοδεύουν συχνά μαζί τους και ο Mike αναλαμβάνει να ντύσει τη μουσική τους με την ιδιαίτερη φωνή του).

Επίσης ήταν η μπάντα που αποτελούσε τον συναυλιακό κορμό των Peeping Tom, Rage Against the Machine, Mos Def, Lady Gaga, Tupac Shakur, Matisyahu, Yoko Ono, Fugees, 50 Cent. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι η δύναμη τους έγκειται στην ικανότητα να παντρεύουν φαινομενικά αταίριαχτα μουσικά είδη και να παρουσιάζουν ένα μουσικό αποτέλεσμα απίστευτης στιβαρότητας, που πάντα πρέπει να παίζεται σε μεγάλη ένταση.


Τη δυνατότητα να πιάσουν λοιπόν τα επιθυμητά decibel λοιπόν θα έχουν στις 4 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη όταν και θα μας αποδείξουν περίτρανα γιατί θεωρούνται ένα από τα πιο εκρηκτικά live acts παγκοσμίως.

Ο drummer Joe Tomino, ο μπασίστας Stu Brooks και ο κιθαρίστας D.P. Holmes σας καλούν σε ένα ηχητικό πείραμα που θα παντρέψει ζωντανά στη σκηνή metal, dub, punk και reggae ρυθμούς ωθώντας τα απαίδευτα αυτάκια μας σε νέες ανεξερεύνητες ηχητικές κατευθύνσεις.

Σχετικές ειδήσεις
Βραδιές γεμάτες μουσική στο Hard Rock Cafe Athens
15.09.2016 14:56
Το Hard Rock Cafe Athens υποδέχεται την καινούργια σεζόν με πολύ μουσική! Στεγασμένο στον εμβληματικό χώρο στην Αδριανού 52, το Hard Rock Cafe Athens παρουσιάζει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που υπόσχεται να χαρίσει στους λάτρεις της rock, μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία!
Οι Trio De Jazz live στο El Convento Del Arte
28.03.2016 13:35
Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, οι Trio De Jazz επανέρχονται στη μουσική σκηνή του El Convento Del Arte, για μία μόνο ζωντανή εμφάνιση.
Ο Λάμπρος Παπαλέξης, Χτισμένες των Θεμελίων και Mickey Pantelous live στο Ρομάντσο
26.02.2016 12:27
Ένα rock μουσικό συνονθύλευμα με μερικές blues πινελιές και αρκετή ποίηση, υπόσχονται δύο από τις πιο γνωστές rock φιγούρες της εγχώριας μουσικής σκηνής
Ο Έρωτας στα χρόνια της Οπερέτας: Το Trio Lirico στη Μουσική Βιβλιοθήκη
23.02.2016 13:58
Ο πολιτιστικός φορέας «ΛΙΤΡΙΒΙ – Κοιν.Σ.ΕΠ.» σας προσκαλεί να ταξιδέψετε μαζί του στη μουσική παράσταση με τίτλο «Ο Έρωτας στα χρόνια της Οπερέτας» την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, στις 20:30, στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη».
Από Την Λέσβο Στις Κυκλάδες: μουσική παράσταση στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
08.01.2016 12:13
Μια εξαιρετική ομάδα ταλαντούχων μουσικών και τραγουδιστών φιλοξενεί το Γυάλινο UPSTAGE την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.