Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Dub Trio: Όταν η dub συναντάει το experimental rock

Dub Trio: Όταν η dub συναντάει το experimental rock
Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, οι Dub Trio, το τρίο από το Brooklyn έρχoνται να ξεδιπλώσουν το δυναμικό υβρίδιο

dub/rock/progressive που κάνει τον κόσμο να παραμιλάει για τις ζωντανές τους εμφανίσεις.

Οι Dub Trio επιστρέφουν για μία εμφάνιση στη συμπρωτεύουσα και συγκεκριμένα στο Block 33, με τον 4ο και πλέον δυναμικότερο δίσκο τους (μέχρι τώρα), ένα απίστευτο χαρμάνι ήχων και μουσικών στυλ που ηχογραφήθηκε μέσα σε μόλις 7 μέρες.

Ο δίσκος βρίσκει τα μέλη να ανταλλάσουν μεταξύ τους μουσικά όργανα και να τυραννούν όποιο κουμπί, διακόπτη και πετάλι βρουν μπροστά τους μέχρι να καταλήξουν στη χαρακτηριστική έκφανση της dub μουσικής.

Αν οι αρχαιολόγοι έσκαβαν μετά τον επόμενο παγετώνα και έβρισκαν ένα δίσκο των DubTrio θα ήταν το πλέον αντιπροσωπευτικό μουσικό δείγμα της κοινωνίας της Νέας Υόρκης. Τόσο απροσάρμοστα διαφορετικό αλλά με έναν μυστηριώδη τρόπο μαγευτικά ενδιαφέρον.

Έχουν συνεργαστεί στενά (σε ηχογραφήσεις αλλά και ζωντανές εμφανίσεις) με μια ευρεία γκάμα καλλιτεχνών όπως οι Mike Patton. (περιοδεύουν συχνά μαζί τους και ο Mike αναλαμβάνει να ντύσει τη μουσική τους με την ιδιαίτερη φωνή του).

Επίσης ήταν η μπάντα που αποτελούσε τον συναυλιακό κορμό των Peeping Tom, Rage Against the Machine, Mos Def, Lady Gaga, Tupac Shakur, Matisyahu, Yoko Ono, Fugees, 50 Cent. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι η δύναμη τους έγκειται στην ικανότητα να παντρεύουν φαινομενικά αταίριαχτα μουσικά είδη και να παρουσιάζουν ένα μουσικό αποτέλεσμα απίστευτης στιβαρότητας, που πάντα πρέπει να παίζεται σε μεγάλη ένταση.


Τη δυνατότητα να πιάσουν λοιπόν τα επιθυμητά decibel λοιπόν θα έχουν στις 4 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη όταν και θα μας αποδείξουν περίτρανα γιατί θεωρούνται ένα από τα πιο εκρηκτικά live acts παγκοσμίως.

Ο drummer Joe Tomino, ο μπασίστας Stu Brooks και ο κιθαρίστας D.P. Holmes σας καλούν σε ένα ηχητικό πείραμα που θα παντρέψει ζωντανά στη σκηνή metal, dub, punk και reggae ρυθμούς ωθώντας τα απαίδευτα αυτάκια μας σε νέες ανεξερεύνητες ηχητικές κατευθύνσεις.

Σχετικές ειδήσεις
Το Ziad Rajab Trio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13.01.2017 11:54
Ιδιαίτερα ανανεωμένες και εμπλουτισμένες, oι Γέφυρες διευρύνουν ακόμη περισσότερο την επαφή τους με τους μουσικούς πολιτισμούς του κόσμου. Η νέα χρονιά αρχίζει με ένα οδοιπορικό στα μουσικά σταυροδρόμια της Μεσογείου.
Paterelis - Tabakis - Papagiannoulis trio στη μουσική πλατφόρμα PIREOS 138
04.01.2017 13:23
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο PIREOS 138 τη μουσική πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει βήμα σε curators από το χώρο της μουσικής να παρουσιάσουν και να συστήσουν το κοινό σε νέους ήχους και μουσικούς πειραματισμούς.
Ο Γιώργος Κοντραφούρης καλεσμένος του Alex Drakos Trio στο Bios
03.01.2017 16:19
Το Alex Drakos Trio μας προσκαλεί σε μια μουσική περιπέτεια κάθε Παρασκευή στο Tesla Bar του Bios. Αυτήν την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 καλεσμένος του trio o Γιώργος Κοντραφούρης μοιράζεται τη σκηνή μαζί τους σε μια μοναδική σύμπραξη.
Κυριακάτικο πρωινό στην Κ.Ο.Θ. με τους Artvarious
15.12.2016 16:38
Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το ιδιαίτερα αξιόλογο τετραμελές μουσικό σύνολο ‘ArtVarious’, το οποίο έχει μία οχτάχρονη πορεία στα μουσικά πράγματα της χώρας, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει πλήθος έργων μουσικής δωματίου, πολλά εκ των οποίων τα παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, αναδεικνύοντας παράλληλα και σπάνιες συνθέσεις, τόσο της φωνητικής, όσο και της οργανικής μουσικής.
Βραδιές γεμάτες μουσική στο Hard Rock Cafe Athens
15.09.2016 14:56
Το Hard Rock Cafe Athens υποδέχεται την καινούργια σεζόν με πολύ μουσική! Στεγασμένο στον εμβληματικό χώρο στην Αδριανού 52, το Hard Rock Cafe Athens παρουσιάζει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που υπόσχεται να χαρίσει στους λάτρεις της rock, μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία!