Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

K.N. Πάτσιος: The Divine Comedy

K.N. Πάτσιος: The Divine Comedy
Η νέα εκθεσιακή ενότητα του Κωνσταντίνου Πάτσιου δανείζεται τον τίτλο της, σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, από μία

από τις “πιο ρομαντικές ιστορίες που έχουν γραφτεί”, τη Θεία Κωμωδία . Ο τίτλος της έκθεσης που θα παρουσιαστεί στη fizz gallery είναι “The Divine Comedy”.

Το 1321 ο Δάντης ολοκληρώνει το λογοτεχνικό του αριστούργημα που θα γίνει στην πορεία ένα από τα σημαντικότερα κείμενα στην ιστορία της λογοτεχνίας  και θα σηματοδοτήσει την μετάβασή της ιταλικής λογοτεχνίας από τη λατινική στην ιταλική γλώσσα.

Ο Δάντης ταξιδεύει συνοδευόμενος από αυτόν που θεωρεί δάσκαλό του, μέσα από το καθαρτήριο και την κόλαση για να φτάσει να συναντήσει τη Βεατρίκη στον Παράδεισο, στον οποίο εισέρχεται μόνο αφού αυτή συγχωρεί όλες τις επίγειές του αμαρτίες. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο ποιητής συναντά καταστάσεις, οι οποίες περιγράφουν την ταραχώδη πολιτική και ηθική κατάσταση της σύγχρονής του Ιταλίας.

Ο Κωνσταντίνος Πάτσιος μέσα από την εξερεύνηση των δυνατοτήτων της ζωγραφικής γλώσσας και τον εμπλουτισμό της με διαφορετικές τεχνικές και ιδιώματα οδηγεί το θεατή σε συναντήσεις με εικόνες και καταστάσεις, με σύμβολα και χαρακτήρες που συνδέονται τόσο με την παιδική και εφηβική ηλικία της γενιάς του καλλιτέχνη, όσο και με τη σύγχρονη ιστορία.

Τα έργα του δημιουργούν μια συνεχή και δυναμική μετατόπιση από το προσωπικό στο κοινωνικό κάνοντας ταυτόχρονα αναφορές σε διαφορετικά κινήματα της τέχνης, από το εξπρεσιονισμό και τον ρεαλισμό ως το dada και την pop art. Ο καλλιτέχνης πλάθει με τη ζωγραφική φόρμες και εικόνες που ισορροπούν μεταξύ γνώριμου και καινούργιου τοποθετώντας παράλληλα υπό αμφισβήτηση, με μη επιθετικό τρόπο, τις σχέσεις του θεατή με τη δεδομένη ποπ κουλτούρα.

Ο Κωνσταντίνος  Πάτσιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Από το 2002 έως το 2007 σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ζωγραφική με καθηγητές τον Γ. Ψυχοπαίδη και τον Μ. Σπηλιόπουλο και γλυπτική με τον Ν. Τρανό. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ εικαστικών τεχνών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως το 2007 στην έκθεση «Contemporary Istanbul» και το 2009 στην Art Athina. Το 2009 παρουσίασε το project Sugar Mao, σε επιμέλεια Μαρίνας Φωκίδη στα πλαίσια του Re Map 2 και την ίδια χρονιά παρουσίασε έκθεση στη γκαλερί artis causa στη Θεσσαλονίκη σε επιμέλεια Μαρίας Κενενίδου. Αυτή είναι η δεύτερη ατομική του έκθεση στη fizz gallery. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

(Επιμέλεια: Αλέξιος Παπαζαχαρίας - Θεωρητικός της Τέχνης)

 

Η έκθεση θα παρουσιαστεί από τις 7 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2010 στη Fizz Gallery.

Σχετικές ειδήσεις
Sticky Fingers, έκθεση στην Blender Gallery
03.02.2017 10:05
Η Blender Gallery εγκαινιάζει στις 15 Φεβρουαρίου 2017 την έκθεση των Κωνσταντίνου Μπερδέκλη, Δημήτρη Ντόκου και Κωνσταντίνου Πάτσιου, με τίτλο Sticky Fingers.
FAKE®, έκθεση στη γκαλερί The Pulse
02.12.2016 11:19
Η γκαλερί The Pulse εγκαινιάζει στις 15 Δεκεμβρίου 2016 την έκθεση FAKE®, στην οποία συμμετέχουν ο φωτογράφος Francois L’Hotel, ο αρχιτέκτονας Διονύσης Σοτοβίκη και ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Πάτσιος.
Scenes from the Golden Room: έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου στο The Westin Athens
13.09.2016 16:52
H Blender Gallery παρουσιάζει μια σειρά επιλεγμένων έργων του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου, από το «Μεγάλο Χρυσό Δωμάτιο» και την έκθεση «Τάλως – Απεικονίσεις του Τεχνητού Ανθρώπου», στο lobby του The Westin Athens, στον Αστέρα Βουλιαγμένης.
ALlmost Divine: έκθεση του Άγγελου Μαυραειδή στη Μύκονο
12.08.2016 10:33
Στην ανακαινισμένη Αίθουσα Σ. Συριώτη του Δήμου Μυκόνου θα φιλοξενείται από τις 21 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2016 η 1η ατομική έκθεση ζωγραφικής "ΑLLmost Divine" του Άγγελου Μαυραειδή.
The Lost Parthenon: έκθεση του Κωνσταντίνου Πάτσιου στο Παρίσι
22.02.2016 17:06
Μετά την ατομική του έκθεση “The Twisted Odyssey” στο Λονδίνο, ο Κωνσταντίνος Πάτσιος παρουσιάζει τη νέα σειρά έργων του με τίτλο “The Lost Parthenon", στη Melkart Gallery, στο Παρίσι, τον Απρίλιο του 2016, υπό την επιμέλεια της Λεώνη Γαβρία.