Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Εταιρεία Θεάτρου ΧώΡΟΣ: Ο απόκοπος

Εταιρεία Θεάτρου ΧώΡΟΣ: Ο απόκοπος
Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο Σχολείον στις 13 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στην Κρήτη και τη Ρόδο. Στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των Δημητρίων.  

Η Εταιρεία Θεάτρου ΧώΡΟΣ καταπιάνεται με τον Απόκοπο του Μπεργαδή που θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών και θα περιοδεύσει στην Κρήτη και τη Ρόδο. Στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των Δημητρίων.

Ο Απόκοπος είναι ένα ποίημα των αρχών του 16ου αιώνα, γραμμένο σε 558 ομοιοκατάληκτους στίχους από τον κρητικό ποιητή Μπεργαδή, σε μεσαιωνική δημώδη γλώσσα με κάποιους αρχαϊσμούς και κρητικούς ιδιωματισμούς

Η παράσταση αυτή είναι ένα προοίμιο με το οποίο ο Χώρος επιχειρεί την προσέγγιση της Κρητικής λογοτεχνίας. Απώτερος σκοπός είναι να προετοιμαστεί ο θίασος για την προσέγγιση της Ερωφίλης του Γ. Χορτάτση.

 

Τη σκηνοθεσία της παράστασης Απόκοπος έχει ο Σίμος Κακάλας την ευθύνη του σκηνικού και του κουκλοθέατρου ο Στάθης Μαρκόπουλος, τις μάσκες επιμελήθηκε η Τίνα Παραλή και τη μουσική ο Κωστής Παπάζογλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δήμητρα Κούζα, Έλενα Μαυρίδου και ο Θεόδωρος Οικονομίδης.

Η Εταιρεία Θεάτρου «ΧώΡΟΣ» ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2004 στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη θεατρική παραγωγή της ήταν Η Γκόλφω του Σπ. Περεσιάδη. Η παράσταση συμπλήρωσε έως σήμερα πέντε εκδοχές, έχει στο ενεργητικό της τρεις εκτεταμένες περιοδείες και πάνω από 140 παραστάσεις.

Παράλληλα με τη νέα παραγωγή του ΧώΡΟΥ τον Απόκοπο του Μπεργαδή, η \"Golfo 2.3 beta\" συνεχίζει την περιοδεία της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  

 

INFO

 

Απόκοπος του Μπεργαδή, από την Εταιρεία Θεάτρου ΧώΡΟΣ, 13-15 Ιουλίου Θέατρο Σχολείον, Χώρος Β, ώρα 21:00, τηλέφωνο 2310 501868,πληροφορίες:www.horos-theatro.gr

Σχετικές ειδήσεις
Κυμβελίνος, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Εξαρχείων
21.10.2016 16:39
Στην έκτη της παραγωγή η Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων παρουσιάζει στο Θέαρεο Εξαρχείων την αινιγματική περιπετειώδη κωμωδία του Σαίξπηρ «Κυμβελίνος» σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν.
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της παράστασης «Μιά πέτρα λάθος» στο Θέατρο Τέχνης!
13.10.2016 10:06
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θεόδωρου Γράμψα «Μιά πέτρα λάθος». Το Θέατρο Τέχνης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της παράστασης την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 9.15, προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Μιά πέτρα λάθος, του Θεόδωρου Γράμψα στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
01.08.2016 13:31
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν τον Οκτώβριο στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θεόδωρου Γράμψα «Μιά πετρα λάθος».
Αντιγόνη του Σοφοκλή από την εταιρεία θεάτρου Τέχνη & Δράση στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016
17.06.2016 14:14
Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσιάζει την Δευτέρα 4 Ιουλίου, την τραγωδία ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή, από την εταιρεία θεάτρου ΤΕΧΝΗ & ΔΡΑΣΗ σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.
Ο Ορέστης σε μετάφραση του Γιάννη Τσαρούχη στην Εταιρεία Θεάτρου Χώρος
24.03.2016 11:31
Η Εταιρεία Θέατρου Χώρος παρουσιάζει τον Ορέστη, σε μετάφραση Γιάννη Τσαρούχη και σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα.