Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Κίνηση και έκφραση

Κίνηση και έκφραση
Η ομάδα χορού The Forsythe Company αποτελεί το ιδεώδες «όχημα» για μια εξερεύνηση στις ιδιαίτερες μορφές έκφρασης, με τις παραστάσεις τους Three Atmospheric Studies και Heterotopia στην Πειραιώς 260.

Η ομάδα χορού The Forsythe Company αποτελεί το ιδεώδες «όχημα» για μια εξερεύνηση στις ιδιαίτερες μορφές έκφρασης, με τις παραστάσεις τους Three Atmospheric Studies και Heterotopia στην Πειραιώς 260.

Οι συντελεστές της παράστασης έχουν πολύ δουλειά για φέτος το καλοκαίρι! Οι δυο διαφορετικές παραστάσεις τους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον χώρο Πειραιώς 260 στην Αθήνα, θα προκαλέσουν ρίγη συγκίνησης στους λάτρεις της κίνησης και των έντονων συναισθημάτων.

Η πρώτη τους εμφάνιση στις 6, 7 και 8 Ιουλίου είναι με την παράσταση Three Atmospheric Studies, ένα χορευτικό τρίπτυχο που αντλεί την έμπνευσή του από ευρύ φάσμα εικονογραφικών παραδόσεων. Κίνηση, στοχασμός, επιβλητικές εικόνες πολέμου…

Η δεύτερη τους χορευτική απόπειρα, είναι με την παράσταση Heterotopia, ένα έργο του William Forsythe. Η παράσταση, από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου, κινείται μεταξύ περφόρμανς και εγκατάστασης, σε μια μίξη ιδιωμάτων που κινητοποιεί διαφορετικά τις προσλαμβάνουσες του θεατή.

Λόγος διαπεραστικός, κίνηση, απρόβλεπτη δράση με φωνές και σώματα που συχνά ακούγονται χωρίς να καταλαβαίνεις τι λένε.

INFO
Πειραιώς 260 (χώρος Δ): Πειραιώς 260, Ταύρος, τηλ.: 210 3272000
Εισιτήρια: 15 ευρώ, 25 ευρώ.
Προπώληση: στο ταμείο του Πειραιώς 260, μέσω της ιστοσελίδας: www.hellenicfestival.gr, τηλεφωνικά στο 210 3272000

Σχετικές ειδήσεις
Αισχύλου «Ικέτιδες», για πέντε παραστάσεις στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα
15.09.2016 12:11
Η Εταιρεία Δραματικής Έκφρασης και Θεραπείας «Παλμός» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ικέτιδες» του Αισχύλου, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, σκηνοθεσία Λάμπρου Γιώτη, μουσική Σαβίνας Γιαννάτου, μόνο για πέντε παραστάσεις στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα, από 21 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 9:00μμ.
Ερωτόκριτος, του Βιτσέντζου Κορνάρου για δύο παραστάσεις στο Χυτήριο
12.09.2016 12:51
Ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων, παρουσιάζει τον ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ. Ο Ερωτόκριτος, του Βιτσέντζου Κορνάρου, ένα από τα σημαντικότερα έργα της Κρητικής λογοτεχνίας, επιστρέφει για 2 παραστάσεις στις 25 και 26 Σεπτέμβριου στο ΧΥΤΗΡΙΟ, σε σκηνοθεσία Μενέλαου Τζαβέλλα. Η παράσταση που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία τρείς σεζόν στην Αθήνα και στην Κρήτη, έχει πάρει βραβεία καλύτερης παράστασης και σκηνοθεσίας από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!
Το Δέντρο, του Γιώργου Μανιώτη στο Θέατρο Ελεύθερη Έκφραση
30.03.2016 17:06
Το Θέατρο Ελεύθερη Έκφραση φιλοξενεί για λίγες παραστάσεις το έργο Το Δέντρο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μανιώτη.
The Daily Tribunal, από την Rooster Theatre Company στο Black Box
23.10.2015 11:36
Μετά την πρώτη επιτυχημένη τους παρουσία πέρσι στη Θεσσαλονίκη οι Rooster Theatre Company επιστρέφουν με την καινούρια τους παραγωγή “The Daily Tribunal”, για τέσσερις μόνο παραστάσεις στο BlackBox.