Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

This is not a love song: Βίντεο-εγκατάσταση του Άγγελου Φραντζή

This is not a love song: Βίντεο-εγκατάσταση του Άγγελου Φραντζή
Το ΒΕΤΟΝ7 gallery παρουσιάζει τη βίντεο – εγκατάσταση του Άγγελου Φραντζή με υλικό από την

ταινία ‘Μέσα στο δάσος’. Τα εγκαίνια της έκθεσης – εγκατάστασης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου στις 20.00 το βράδυ.

Το έργο σε μια συνειρμική, ελεύθερη δομή, αφήνει το θεατή να φτιάξει την δική του αφήγηση . Τα πλάνα παρουσιάζονται στις οθόνες ατόφια, χωρίς cuts, σαν να παρακολουθεί ένα υλικό που βρέθηκε τυχαία.

Σαν να πρέπει μόνος του να βρει το νήμα των σχέσεων των 3 ηρώων και να αποκαταστήσει αυτός την ανεπάρκεια της μνήμης. Το πάτωμα της gallery καλύπτεται με χώμα και φύλλα έτσι ώστε τα βήματα του θεατή να αποσταθεροποιηθούν.

Το σκοτάδι, η μουσική και οι ήχοι συντελούν και αυτοί με την σειρά τους σε αυτήν την αποσταθεροποίηση. Σε αυτό το βύθισμα σε έναν κόσμο όπου τα πρόσωπα γίνονται δέντρα και τα φύλλα αποκτούν σπασμούς προσώπων που επιθυμούν.
 
Είναι η ανατομία της ίδιας της ερωτικής επιθυμίας. Δυο αγόρια κι ένα κορίτσι, πρόσωπα αρχετυπικά σε ένα παγανιστικό ταξίδι όπου η φύση καθοδηγεί αισθήσεις και συναισθήματα. Ελάχιστοι διάλογοι , σιωπή, ήχοι.

Φόβος, ελευθερία, ένστικτο, επιθυμία, πανσεξουαλικότητα και πάντα κάτι που μοιάζει να κοιτάει από ψηλά. Ζώντας στη φύση και δημιουργώντας το σενάριο με τους ηθοποιούς μέρα με τη μέρα, το «Μέσα στο δάσος» μοιάζει με ένα ντοκιμαντέρ πάνω στην υπερβατικότητα των αισθήσεων.

Βουτηγμένο σε μια ανοίκεια ατμόσφαιρα και γυρισμένο με το video μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, με μια εικόνα που μοιάζει με ψηφιακό super-8 γεμάτο έντονα χρώματα και βίαιες φόρμες ανιχνεύει μια γραφή σεξουαλική πάνω στην υλικότητα των συναισθημάτων. Μια υλικότητα ακατέργαστη σαν βράχος, σαν νερό ή σαν ουρανός.

Σχετικές ειδήσεις
«περιοδικός», ατομική έκθεση του Julien Cadoret στο Beton 7
20.01.2017 14:13
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Julien Cadoret με τον τίτλο “περιοδικός”. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία, περφόρμανς, εγκατάσταση in situ, σχολιάζοντας και διερευνώντας την κοινωνία και τις τρέχουσες πολιτιστικές πρακτικές.
The mind is a gap, η εγκατάσταση των Τάκη Ζερδεβά και Μάκη Φάρου στο Beton7
08.12.2016 10:10
Το Beton7 Gallery παρουσιάζει την εγκατάσταση των Τάκη Ζερδεβά και Μάκη Φάρου με τίτλο Τhe mind is a gap.
ΠρόΣΩΠΑ: Έκθεση ψηφιακής φωτογραφίας του Δημήτρη Μεσσίνη στο Τελλόγλειο
12.09.2016 14:34
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ ανοίγει τη νέα σεζόν με την έκθεση ψηφιακής φωτογραφίας «ΠρόΣΩΠΑ» του φωτοειδησεογράφου Δημήτρη Μεσσίνη, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20.00.
Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας: εικαστική εγκατάσταση στο Μουσείο Μπενάκη
14.06.2016 14:26
Την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 12:00 - 14:00 εγκαινιάζεται στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1), η εικαστική εγκατάσταση του γνωστού καλλιτέχνη Αλέκου Λεβίδη με τίτλο «Αλέκος Λεβίδης. Μνήμη Παλμύρας». Η εγκατάσταση θα φιλοξενείται στην αίθουσα των ρωμαϊκών γλυπτών του Μουσείου και θα παραμείνει εκεί έως τις 28 Αυγούστου 2016.
Crossing Borders - Becoming European: Εγκατάσταση της Ελενας Εφέογλου στην Myrό Gallery
24.05.2016 14:27
Η Myrό Gallery παρουσιάζει στον χώρο της Βιτρίνας της την εγκατάσταση της Έλενας Εφέολγου με τίτλο "Crossing Borders - Becoming European", από την Πέμπτη 2 Ιουνίου έως και το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016.