Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Η γυναίκα της Ζάκυθος

Η γυναίκα της Ζάκυθος
Η παράσταση αυτή είναι ένας φόρος τιμής στον Διονύσιο Σολωμό με αφορμή τα 150 χρόνια από το θάνατο του. Τη Δευτέρα 23 την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Ιουλίου, στο Θέατρο Βράχων Αννα Συνοδινού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υμηττού.

Η παράσταση αυτή είναι ένας φόρος τιμής στον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό με αφορμή τα 150 χρόνια από το θάνατο του. Τη Δευτέρα 23, την Τρίτη 24 kαι την Τετάρτη 25 Ιουλίου, στο Θέατρο Βράχων Αννα Συνοδινού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υμηττού.

Η γυναίκα της Ζάκυθος είναι ένα έργο με το οποίο ο Σολωμός περιπλανιέται στη σκοτεινή επικράτεια του Κακού.

Οι μεταμορφώσεις του Σατανά, η ενσάρκωση του Κακού ως Γυναίκα της Ζάκυθος και ο Ιερομόναχος Διονύσιος, δημιουργούν ένα τρίγωνο μέσα στο οποίο βασιλεύει η κακία και το καλό απουσιάζει.

Η τελική συντριβή του Κακού που επιτυγχάνεται με το θάνατο της Γυναίκας της Ζάκυθος, παραμένει αμφίσημη και μετεωρίζει τη βεβαιότητά για μια αμιγή έκβαση.

Με μια πένα βουτηγμένη στο πάθος ο ποιητής αντιμετώπισε τους εχθρούς του σε ένα πεδίο υπερφυσικής αλληγορίας. Στο κεφάλι του συγκρούονταν άγγελοι και δαίμονες, ενώ κάτω από τα πόδια του έτρεμε η γη από τις κανονιές των Τούρκων απέναντι.

Η παράσταση είναι σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Σωτήρης Χατζάκης, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Έρση Δρίνη, η μουσική της Σαβίνας Γιαννάτου και οι φωτισμοί του Αντώνη Παναγιωτόπουλου. Παίζουν: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Σαβίνα Γιαννάτου, Σωτήρης Χατζάκης.


ΙΝFO
Δευτέρα 23,Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Ιουλίου, στο Θέατρο Βράχων Αννα Συνοδινού.
Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 25 €, 20 € φοιτητικό
Προπώληση: Δήμος Υμηττού, Ιανός, Metropolis
Πληροφορίες: www.festival-ymittou.gr

Σχετικές ειδήσεις
Η γυναίκα... στο μουσείο από το ΚΘΒΕ στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο
20.01.2017 15:43
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Η γυναίκα…στο μουσείο» στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, σε σκηνοθεσία Ιορδάνη Αϊβάζογλου, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στις 20.00.
Στρίγγλα Γυναίκα, της Γλύκας Στόιου στο Θέατρο Underground
19.01.2017 13:11
Η «Στρίγγλα γυναίκα» της Γλύκας Στόιου είναι ένας γυναικείος μονόλογος που ανεβαίνει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Underground.
01.12.2016 15:05
«Η Γυναίκα / Το Ρούχο» είναι ο τίτλος της performance που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη στο Θέατρο Φούρνος, από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Σάββατο και Κυριακή.
Η Τέλεια Γυναίκα, του Ιάκωβου Μυλωνά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.05.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει το έργο του Ιάκωβου Μυλωνά, με τίτλο Η Τέλεια Γυναίκα.
Η Γυναίκα της Ζάκυνθος, του Δ. Σολωμού στο Booze Cooperativa
17.03.2016 11:40
Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί στην παράσταση Η Γυναίκα της Ζάκυθος, το έργο του Διονύσιου Σολωμού, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Φωτεινής Καπελλάκη και της Κατερίνας Παπαγεωργίου.