Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Παιχνίδια ρόλων: Μια ερωτική κωμωδία του Στέφανου Κακαβούλη

Παιχνίδια ρόλων: Μια ερωτική κωμωδία του Στέφανου Κακαβούλη
Η παράσταση «Παιχνίδια ρόλων» που αποτελεί τη δεύτερη προσπάθεια της ομάδας Dramatis Personae στο θεατρικό χώρο, θα

Παρουσιάζεται από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Μικρή Χώρα. Ένα έργο του Στέφανου Κακαβούλη, που παίζει με τον όρο  της θεατρικής σύμβασης, της έννοιας του ηθοποιού σε σχέση με το ρόλο του και σε σχέση με το κοινό.

Με ύφος καθαρά ανάλαφρο και κωμικό οι τρεις ηθοποιοί και ταυτόχρονα ρόλου του έργου, «παίζουν» μπροστά στους θεατές την ιστορία δύο γονέων που έχουν φτάσει σε συναισθηματικό τέλμα έτσι όπως την φαντάζεται ο εικοσάχρονος γιος τους. Η σκηνή χωρίζεται σε δύο επίπεδα.

Στο παρόν, που βρίσκεται ο γιος, Κωστής, και το παρελθόν που δρουν οι γονείς του. Ο Μάριος και η Τώνια. Στη διάρκεια του έργου γίνεται εμφανές ότι η ιστορία είναι απλώς αφορμή για να στηθεί ένα θεατρικό παιχνίδι από τους συντελεστές της παράστασης, με σκοπό να σχολιαστεί η ανάγκη τόσο των θεατών όσο και των ηθοποιών να μεταφέρουν ή να αναβιώνουν μέσω της σκηνής δικές τους εμπειρίες.
  
Παίζουν οι ηθοποιοί : Μάνθος Καλαντζής , Νάντια Μητρούδη, Στέφανος Φούκας
 
Σκηνοθεσία: Στέφανος Κακαβούλης ,Φωτισμοί: Βασίλης  Κλωτσοτήρας,
Σκηνικά – κοστούμια : Τώνια Μητρούδη, Επιμέλεια μουσικής: Βίκυ Φυσικά
 

Σχετικές ειδήσεις
Κωμωδία μιας άλλης εποχής, του Αλεξέι Αρμπούζωφ, για 2η χρονιά στον Πολυχώρο Διέλευσις
29.09.2016 16:23
Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζεται από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, η παράσταση «Κωμωδία μιας άλλης εποχής» του Αλεξέι Αρμπούζωφ σε μετάφραση απ’ ευθείας από τη ρωσική γλώσσα της Λούλας Γιαννακοπούλου και του Γιούρι Γιαννακόπουλου και σκηνοθεσία Χρυσάνθης Κορνηλίου.
Capriccio Veneziano: μία μουσική κωμωδία στο πλαίσιο του 3ου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»
07.09.2016 17:26
Στο πλαίσιο των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας προσφέρει στο κοινό του, με Ελεύθερη Είσοδο, το “Capriccio Veneziano”, μια απολαυστική μουσική κωμωδία, ελεύθερη μεταγραφή του Σαιξπηρικού «Eμπόρου της Βενετίας» σε καθημερινό, έμμετρο λόγο, από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Βλάσση και την 10μελή του «Ομάδα Θεατρικής Άσκησης».
Ο χορός του θανάτου, του Α. Στρίντμπεργκ από τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας
05.05.2016 10:39
Η δεύτερη παραγωγή του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας για το 2016 είναι το έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, Ο χορός του θανάτου, το οποίο παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ” στο Κρανίδι Ερμιονίδας.
Παιχνίδια ή Ένα φερμουάρ που έχει κολλήσει στο Θέατρο Σταθμός
24.03.2016 10:39
Το θέατρο ΣΤΑΘΜΟΣ, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας “Fresh Play”, ένα πρότζεκτ με σκοπό να αναδείξει νέους Έλληνες θεατρικούς συγραφείς, παρουσιάζει το έργο της εικοσιτετράχρονης Δήμητρας Στάικου “ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ή Ένα φερμουάρ που έχει κολλήσει”.
Ερωτική μονομαχία στο Θέατρο Άνεσις
09.11.2015 11:58
Οι θεατρικές εταιρίες ΘΕΣΙΣ και ΗΛΙΑΣ ΣΑΚΚΑΣ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΘΕΑΜΑΤΑ παρουσιάζουν στο θέατρο ΑΝΕΣΙΣ από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων μέχρι την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016, την γαλλική κωμωδία «ΕΡΩΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ» των Eugene Scribe και Gabriel Jean Baptiste Ernest Legouvé.