Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ράνια Ράγκου: Έκθεση ζωγραφικής

Ράνια Ράγκου: Έκθεση ζωγραφικής
Η Ράνια Ράγκου παρουσιάζει την ατομική της έκθεση, στην γκαλερί a.antonopoulou.art., από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ...

με τίτλο Antidisestablishmentarianism. Πρόκειται για μία έκθεση, αμιγώς ζωγραφικής, όπου εξερευνά τη δυναμική των αντιφάσεων και των μεταμορφώσεων. Επηρεασμένη από εικόνες της πραγματικότητας και του διαδικτύου προσπαθεί να αντιστρέψει την εικόνα και το μήνυμά της, δημιουργώντας νέα τοπία και νέες καταστάσεις. Στην ουσία παίζει με την ικανότητα της αντίληψης μας.

Ιστορίες βίας και εγκληματικότητας μέσα από την δική της επεξεργασία και γραφή μετατρέπονται σε φιλήσυχες, ειρηνικές ακόμα και ρομαντικές εικόνες.

Ουσιαστικά θέτει το ερώτημα αν η μεγαλύτερη «φυλακή» είναι το μυαλό μας και ο τρόπος σκέψης μας. Αν οι απόψεις και οι ιδεολογίες δημιουργούν ένα νοητό κέλυφος, ένα κλουβί, μέσα από το οποίο αντιλαμβανόμαστε τον περίγυρο. Αν οι ομαδοποιήσεις που συνήθως επιβάλλουμε στον συνειδητό τρόπο λειτουργίας της σκέψης μας, τελικά μας εγκλωβίζουν και μας περιχαρακώνουν.

Η ίδια λέει: Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να λέω ιστορίες. Ο τρόπος όμως που προσεγγίζω –κατασκευάζω- την εκάστοτε εικόνα μου -στα περισσότερα έργα μου- ή το θέμα αυτό καθεαυτό, πραγματεύεται την αναζήτηση νέων ρόλων ταυτότητας πέρα από ένα γραμμικό τρόπο σκέψης και προσέγγισης .

Έτσι, η διάλυση μιας εικόνας και η ανασύνθεσή της σε νέες μορφές καθώς και η ύπαρξη «παράδοξων συγκρούσεων ή συμμαχιών» είναι ο κοινός παρανομαστής στα έργα της, όπως ανάλογα μεταπλάθουμε οι Έλληνες έναν εισαγόμενο τρόπο ζωής , βιώνοντας ένα πολιτισμικό κοκτέιλ με δόσεις ενδόξου ιστορικού παρελθόντος, δυτικού καθωσπρεπισμού και επαναστατικότητας.

Την έκθεση επιμελείται ο Θάνος Σταθόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
«somniatus ero»: έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Γκούμα στη γκαλερί Ευριπίδη
15.09.2016 15:29
Η Γκαλερί Ευριπίδη με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του νέου και ταλαντούχου καλλιτέχνη Βασίλη Γκούμα με τίτλο «somniatus ero» την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ.
Έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα στη Γκαλερί Σκουφά
19.05.2016 16:29
Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στις 8.00 μ.μ., εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016. Eπιμέλεια Ελισάβετ Πλέσσα.
Ταξίδι: η δεύτερη ατομική έκθεση του Μίμη Πλέσσα στη γκαλερί Έρση
08.03.2016 16:25
Η Γκαλερί Έρση την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30 παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση Ζωγραφικής του Μίμη Πλέσσα με τίτλο «Ταξίδι».
Mare Monstrum: έκθεση της Μαρίας Γιαννακάκη στη γκαλερί Σκουφά
03.03.2016 16:27
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, στις 19.30, εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Γιαννακάκη με τον τίτλο «Mare Monstrum», υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016.