Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Μήδεια του Luigi Cherubini

Μήδεια του Luigi Cherubini
Η παράσταση αυτή στο Aρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στις 14 Ιουλίου, είναι η κορύφωση του αφιερώματος στη Μαρία Κάλλας, που διοργανώνει το Ελληνικό Φεστιβάλ.

Η παράσταση αυτή στο Aρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στις 14 Ιουλίου, είναι η κορύφωση του αφιερώματος στη Μαρία Κάλλας, που διοργανώνει το Ελληνικό Φεστιβάλ.

Η Μήδεια ήταν για εννέα χρόνια μέρος του ρεπερτορίου της Κάλλας και την τραγούδησε συνολικά 31 φορές.

Το 1961,στο θέατρο της Επιδαύρου, η Κάλλας είχε σημειώσει την τελευταία θριαμβευτική της εμφάνιση στην Ελλάδα, ερμηνεύοντας άλλη μία φορά το ρόλο της Μήδειας στην περίφημη παράσταση σε σκηνοθεσία του Αλέξη Μινωτή και σκηνικά-κοστούμια του Γιάννη Τσαρούχη.

Η παράσταση αυτή μεταφέρθηκε τον επόμενο χρόνο στη Σκάλα του Μιλάνου.

Στην φετινή παράσταση τη Μήδεια ενσαρκώνει η Ιταλίδα σοπράνο Άννα Kατερίνα Aντονάτσι υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του διάσημου Έλληνα Γιάννη Κόκκου, ο οποίος θριάμβευσε με το ίδιο έργο στη Γαλλία.

Στους υπόλοιπους βασικούς ρόλους εμφανίζονται: Ιάσωνας ο Jon Ketilsson, Γλαύκη η Anna Maria dell’ Oste και Κρέοντας ο Enzo Capuano

Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Λουκάς Καρυτινός.


INFO
Μήδεια του Luigi Cherubini, Aρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 14 Ιουλίου, 21:00. Πληροφορίες κρατήσεις: http://www.greekfestival.gr

Σχετικές ειδήσεις
Μήδεια - μέρος 1ο από την OST Ensemble Theatre company στο ΚΕΤ
18.11.2016 10:56
Η OST Ensemble Theatre company παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, την παράσταση Μήδεια - μέρος 1ο, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Στάθη Γραφανάκη και ερμηνεία της Βασιλικής Σαραντοπούλου.
Ορέστεια του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο 59ο Φεστιβάλ Φιλίππων
28.07.2016 12:17
Η παράσταση «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» του Αισχύλου, μια συμπαραγωγή της ΛΥΚΟΦΩΣ με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, παρουσιάζεται την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουλίου 2016 στις 21.30 στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του 59ου Φεστιβάλ Φιλίππων.
Βασιλιάς Ποδάγρας ή Οιδίπους Τύραννος του Πέρσυ Σέλλεϋ στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
21.06.2016 11:42
Το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανασύρει από την αφάνεια το άπαιχτο έργο του μεγάλου Άγγλου ποιητή και φιλέλληνα Πέρσυ Σέλλεϋ Βασιλιάς Ποδάγρας, το οποίο παρουσιάζει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου στις 5 Ιουλίου 2016.
Πλούτος, του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
13.06.2016 17:06
Ο Γιώργος Κιμούλης,ο Γιάννης Μπέζος και ο Πέτρος Φιλιππίδης, βάζουν «πλώρη» για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, αφού πρόκειται να ανοίξουν την αυλαία του Φεστιβάλ Επιδαύρου, 1 και 2 Ιουλίου 2016, με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη.
Αισχύλου, Ορέστεια σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
31.05.2016 12:53
Αισχύλου, Ορέστεια. 8 & 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο Γιάννης Χουβαρδάς με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας. Πρόκειται για την μοναδική σωζόμενη αρχαία τριλογία. Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες.