Από τις 24 Σεπτεμβρίου έως και τις 3 Οκτωβρίου 2010, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με

Θέμα «Η μαγεία στην μυθολογία, στον αρχαίο και στο χριστιανικό κόσμο», παρουσιάζονται στο φιλόξενο Café Merlin του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη, έργα ζωγραφικής παιδιών που έχουν παρακολουθήσει τους οκτάμηνης διάρκειας Κύκλους Εικαστικών Εμπειριών του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (http://www.childrensartmuseum.gr/).

Στα έργα των παιδιών εμφανίζονται πολύχρωμοι και τεράστιοι δράκοι γεμάτοι αρχέγονους συμβολισμούς. Ο μύθος της Περσεφόνης επαναπροσδιορίζεται και παρουσιάζεται σε παραμυθένιες εικόνες. Τα έργα «προσκαλούν» το κοινό να απολαύσει τη δεξιοτεχνία, την ευρηματικότητα και την αστείρευτη φαντασία των παιδιών.

Το έναυσμα αυτής της συνεργασίας δόθηκε με αφορμή τη συμμετοχή και των δύο Μουσείων στο Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών φορέων Ιστορικού κέντρου Αθηνών (http://www.athensmuseums.net/), με στόχο τη διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων.