Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Sacred Monsters

Sacred Monsters
Η ιστορική σκηνή του Ηρωδείου φιλοξενεί δυο Ιερά Τέρατα του χορού, την Sylvie Guillem και τον Akram Khan, σε μια συγκλονιστική παράσταση χορού στις 29 και 30 Ιουνίου.

Η ιστορική σκηνή του Ηρωδείου φιλοξενεί δυο Ιερά Τέρατα του χορού, την Sylvie Guillem και τον Akram Khan, σε μια συγκλονιστική παράσταση χορού στις 29 και 30 Ιουνίου.

Ο καυτός ήλιος εξαντλεί τα κορμιά, «στραγγίζει» τις αισθήσεις, εξουθενώνει τους μυς. Ηρώδειο . Παράσταση χορού. Τα αθλητικά σώματα, φαίνονται αλώβητα, υπερβαίνουν τους αφόρητους βαθμούς Κελσίου και φέρουν εις πέρας την καλλιτεχνική τους αποστολή.

Κάπως έτσι, επαγγελματικά, θα κινηθούν και τα δυο ιερά τέρατα, Sylvie Guillem και Akram Khan. Το εκπληκτικό δίδυμο των βρετανών χορευτών, ετοιμάζεται να απογειώσει με τις επιδόσεις του το κοινό που θα κλείσει θέση να τους απολαύσει στις 29 και 30 Ιουνίου στο Ηρώδειο.

Η παράσταση Sacred Monsters (σ.σ. Ιερά τέρατα), ενώνει σαν γέφυρα την ανατολή και τη δύση. Guillem και Khan, μοναδικά φαινόμενα της χορευτικής σκηνής, ανταλλάσσουν μέσα από τη συνάντησή τους εμπειρίες και μνήμες, με οδηγό την κοινή επιθυμία για πειραματισμούς και ανανέωση.

Η θηλυκή παρτενέρ, με την ύψιστη δεξιοτεχνική της ικανότητα στο μπαλέτο, παίρνει το ρίσκο να εξερευνήσει τον ασιατικό τρόπο προς την τελειότητα αντλώντας δύναμη από την ευθραυστότητά της.

Ο Khan, από τη πλευρά του, έλκεται από τη \"διχοτομία των αντιθέτων\", τον Κρίσνα και τον Σίβα, για να ισορροπήσει μαγικά ανάμεσα στον ινδικό χορό και το πειραματικό εργαστήρι του σύγχρονου χορού.

Δυο Sacred Monsters δαμάζουν το ιερό τέρας της σκηνής.

INFO
Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ, 40 ευρώ, 60 ευρώ, 80 ευρώ, 100 ευρώ.
Προπώληση: Στο ταμείο του Ηρωδείου, μέσω της ιστοσελίδας: www.hellenicfestival.gr, τηλεφωνικά στο 210 3272000

Σχετικές ειδήσεις
Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη, του Δήμου Αβδελιώδη στο Θέατρο της ΑΣΚΤ
07.12.2016 14:56
Η συγκλονιστική παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη, που ξεκίνησε από πέρσι σαν παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και καθήλωσε χιλιάδες θεατές μετά από sold out παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην Ρουμανία, στην Κύπρο και το Βιετνάμ, όπου αποθεώθηκε από το Διεθνές Διπλωματικό Σώμα 27 Πρεσβειών στην ιστορική Όπερα του Ανόι και έγινε παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός αναδεικνύοντας την αρχαία ελληνική γλώσσα, σε ζωντανή γλώσσα, πρώτη φορά ύστερα από δυόμιση χιλιάδες χρόνια, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, για 15 μόνο παραστάσεις, κάθε Παρασκεύη, Σάββατο και Κυριακή από 16 Δεκεμβρίου 2016.
Smiley, μια ιστορία αγάπης του Guillem Clua στο Blackbox
23.09.2016 12:30
Στο Blackbox, θα παρουσιάζεται το "Smiley" του Guillem Clua από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και τις 9 Οκτωβρίου 2016 και μόνο για 10 παραστάσεις.
Τα ραδίκια ανάποδα, του Γιώργου Γαλίτη στο Θέατρο Βράχων
10.06.2016 15:51
Το Θέατρο Βράχων φιλοξενεί την κωμωδία του Γιώργου Γαλίτη, Τα ραδίκια ανάποδα, για μία παράσταση την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016.
Παράταση για δύο παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης
03.06.2016 16:52
Το Θέατρο Τέχνης ανακοινώνει ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης η παράσταση «Άσμα Ασμάτων – Μία Νύχτα κάτω από τ’ άστρα» της Όλιας Λαζαρίδου παρατείνεται για δύο επιπλέον βράδια στο Υπόγειο (Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Ιουνίου) και η παράσταση «Noir» της ομάδας «Κι όμΩς κινείται» θα πραγματοποιήσει μια επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στη σκηνή της Φρυνίχου.
Οδύσσεια - Νέκυια, της Φένιας Παπαδόδημα στο Elaiωnas Festival 2016
31.05.2016 13:40
Το Elaiωnas Festival 2016 φιλοξενεί για μια και μόνο βραδιά, τη Κυριακή 12 Ιουνίου στις 21.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα με ελεύθερη είσοδο, την παράσταση «Οδύσσεια - Νέκυια» της Φένια Παπαδόδημα.