Ti θέλουν σήμερα τα παιδιά για να ψυχαγωγηθούν; Αρκούν τα πολύχρωμα και εντυπωσιακά παιχνίδια για να τα ενθουσιάσουν; Μάλλον όχι πια.

Η νέα εποχή, δημιούργησε ολοκαίνουριες ανάγκες, προτιμήσεις και απαιτήσεις. Τα περισσότερα παιδιά έχουν πλέον πρόσβαση σχεδόν στα πάντα.

Ενημερώνονται, προβληματίζονται και αρχίζουν να διαμορφώνουν άποψη, πολύ νωρίτερα από ότι οι προηγούμενες γενιές. Καταλαβαίνουν πολλά και διψάνε για να μάθουν ακόμη περισσότερα. Ονειρεύονται έναν πιο όμορφο και δίκαιο κόσμο, μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Αντιλαμβάνονται τα άφθονα αδιέξοδα του σύγχρονου κόσμου μας και είναι έτοιμα να συμβάλουν στην εξεύρεση λύσεων, να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τους δοθούν τα κατάλληλα ερεθίσματα και φυσικά η απαραίτητη έμπνευση. Από ποιους; Από όλους εμάς και κυρίως από εκείνους τους μεγάλους που ξέρουν πώς να κάνουν τη διαφορά!

Αυτή η συνειδητοποίηση μας έδωσε την ιδέα για τη διοργάνωση και την υλοποίηση της Μικρόπολις, μίας πόλης θαύμα, για παιδιά ηλικίας 6-13 ετών που θέλουν να διασκεδάσουν με την καρδιά τους και να ψυχαγωγηθούν ποιοτικά, παράλληλα όμως να μάθουν, να ευαισθητοποιηθούν και να δραστηριοποιηθούν.

Η Μικρόπολις δεν είναι το πρώτο φεστιβάλ που διοργανώνουμε για παιδιά. Είναι όμως το μεγαλύτερο και πραγματικά μοναδικό στο είδος του. Τα τελευταία δύο χρόνια η διοργάνωση του School Fest μας δίδαξε πολλά. Γνωρίσαμε καλύτερα τα παιδιά, τα θέλω, τις προτιμήσεις και τις πραγματικές τους ανάγκες. Είδαμε στην πράξη πως η ψυχαγωγία που τα συναρπάζει είναι εκείνη που τους προσφέρει δυνατότητες δημιουργίας, καλλιτεχνικής έκφρασης, ανταλλαγής απόψεων, συμμετοχής. Mετά από 10 και πλέον χρόνια δυναμικής παρουσίας στο χώρο της παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών επικοινωνίας, η Μικρόπολις αποτελεί για εμάς το επόμενο μεγάλο βήμα, σίγουρα όχι μόνο για φέτος και όχι αποκλειστικά στην Αθήνα.

Και ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη Μικρόπολις μία πραγματικά ξεχωριστή διοργάνωση, μοναδική στο είδος της; Ο συνδυασμός της γνώσης και της ποιοτικής ψυχαγωγίας μέσω Καινοτόμων Εκπαιδευτικών Δράσεων που υλοποιούνται από γνωστές για το έργο τους Μη Κυβερνητικές Περιβαλλοντικές και Ανθρωπιστικές Οργανώσεις, Ινστιτούτα και Πανεπιστήμια, με εγκεκριμένο και πολλές φορές βραβευμένο εκπαιδευτικό έργο. Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στην Ελλάδα ένα τέτοιο πολυδιάστατο φεστιβάλ και μάλιστα τόσο μεγάλου βεληνεκούς.

Η Μικρόπολις πρωτοπορεί και ενώνει για χάρη των παιδιών δεκάδες αγαπημένους Μη Κερδοσκοπικούς Φορείς, το Υπουργείο Παιδείας, Δημοτικούς αλλά και Πολιτιστικούς φορείς, που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια μας, κάτι που σίγουρα δεν είναι τυχαίο.

Βασικός στόχος της Μικρόπολις και της Reason to: είναι να προσφέρει μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση της παιδικής ψυχαγωγίας, πάντοτε με έμφαση στην υψηλή ποιότητα παραγωγής και την άψογη διοργάνωση. Να προάγει αξίες, ιδεώδη και πρακτικές που θα συμβάλουν σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής για όλα τα παιδιά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η Μικρόπολις θα έχει ελεύθερη είσοδο για τα παιδιά, κάτι που βέβαια δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την πολύτιμη υποστήριξη των χορηγών και φίλων της, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Επιπλέον, μέρος των εσόδων του φεστιβάλ αλλά και πρώτες ύλες θα δοθούν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για παιδιά, ενώ θα υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις.

Από 23 μέχρι και 26 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) ο μοναδικός αυτός χώρος θα μεταμορφωθεί σε Μικρόπολις, μια πόλη θαύμα για τους αυριανούς ενεργούς πολίτες! Τις δύο πρώτες μέρες θα φιλοξενηθούν Δημοτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα ενώ το Σαββατοκύριακο η Μικρόπολις θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό.

Info:

Ο κ. Γιάννης Γουρτζελάς είναι ιδιοκτήτης της Reason to:, μέλος του Ομίλου Εταιρειών PR Activities.