Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Κύκλος των Περιπλανήσεων και των Εικόνων

Ο Κύκλος των Περιπλανήσεων και των Εικόνων
Το πρώτο μέρος της έκθεσης φωτογραφίας και ζωγραφικής με τίτλο, \"Ο Κύκλος των Περιπλανήσεων …

και των Εικόνων\" παρουσιάζει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων από 20 μέχρι 29 Σεπτεμβρίου 2010 στην αίθουσα «Ν. Γύζης» του Πνευματικό Κέντρου.

Η ξεχωριστή έκθεση διοργανώνεται από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων (Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε).

Στη φωτογραφική ομάδα των «Ταξιδευτών του Χρόνου» του Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε. συμμετέχουν 16 έφηβοι και νέοι μαζί με τον εκπαιδευτή τους, φωτογράφο, Δημήτρη Μ. Μπούκα και παρουσιάζουν στο κοινό τη νέα τους δουλειά με 63 έργα. Η έκθεση αυτή αποτελεί το πρώτο μέρος ενός οδοιπορικού που διαδραματίζεται στον Ελλαδικό χώρο, αλλά και στο εξωτερικό.

Με εικόνες της καθημερινότητάς μας μέσα από την εικονική πλευρά του αστικού τοπίου της πόλης που ζούμε, αλλά και φωτογραφίες από καλοκαιρινές διακοπές, γεμάτες χρώμα, δροσιά και ευαισθησία πάντα με την ξεχωριστή ματιά των δημιουργών τους.

Παράλληλα με την έκθεση φωτογραφίας θα λειτουργήσει και μία μικρή έκθεση ζωγραφικής με έργα πέντε μελών της ομάδας των «Ταξιδευτών του Χρόνου» που αποφάσισαν να εκθέσουν αυτή τη χρονιά με τη βοήθεια της εικαστικού Μάγδας Ταμμάμ.  «Ένα ταξίδι στην περιπέτεια της ζωγραφικής», την ονομάζουν,  μέσα από έργα γνωστών ζωγράφων του 20ου αιώνα.

Με την έκθεση αυτή η ομάδα των Ταξιδευτών του Χρόνου του εργαστηρίου φωτογραφίας του Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε. γιορτάζει τα 12 χρόνια συνεχούς και δημιουργικής παρουσίας της στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Εφήβων (Κ.Ε.Ψ.Υ.Ε) είναι Μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης εφήβων και νέων της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, του οποίου διευθυντής είναι ο Γ. Κολαΐτης, Επίκουρος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής. 

Με αυτή την έκθεση στόχος δεν είναι μόνο η προβολή των εκπαιδευομένων του Κέντρου στη φωτογραφία, αλλά και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα που σχετίζονται με την προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Σχετικές ειδήσεις
ΜΑΠΑ: έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στον Πολυχώρο Area 364
09.12.2016 14:26
Ο Πολυχώρος Area 364 παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, των Μάιπα Πέτρου και Πάλλη Γιάννη, με τίτλο ΜΑΠΑ.
Déjà vu: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο cafe-bar Mob
26.09.2016 12:32
Mία κρυφή αποστολή, 65 φωτογραφίες, άπλετο φως. Το Photoglobe Seminars αναλαμβάνει αυτήν τη φορά μία σημαντική, κρυφή αποστολή: Να «φωτίσει» με φωτογραφίες του έναν όροφο στην πόλη.
Έκθεση απτικών εικόνων από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών
01.07.2016 13:56
Το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών, σε συνεργασία με την Πανουκρανική Φιλανθρωπική Οργάνωση «Face to the Truth», με την ευκαιρία του εορτασμού των χιλίων ετών του Ρώσικου Μοναστηριού στο Άγιο Όρος, διοργανώνει έκθεση απτικών εικόνων για άτομα με τύφλωση και αναπηρία στην όραση.
Changes: Θεματική έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery
04.05.2016 15:22
Από τις 8 έως και τις 20 Μαΐου 2016, 20 διεθνείς φωτογράφοι θα παρουσιάζουν φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται διαφόρων ειδών αλλαγές στη Blank Wall Gallery.
Αθύρματα Εικόνων: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Έρση
13.04.2016 13:43
Η Γκαλερί Έρση την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στις 7.00 μμ εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση Ζωγραφικής - Γλυπτικής με τίτλο Αθύρματα Εικόνων.