Τρεις ταινίες της Filmopolis αλλάζουν τις ημερομηνίες εξόδου τους, ενώ δύο από αυτές θα κάνουν πρεμιέρα στο

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρα Conn-X.

Η πρώτη ταινία είναι οι Ευλογημένες Ψυχές (Blessed) της Άνα Κόκκινος, η οποία θα βγει στις αίθουσες στις 7 Οκτωβρίου, ενώ η προβολή στις Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X θα γίνει το Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, στο Αττικόν Cinemax Class, παρουσία της Ανα Κόκκινος.

Η ταινία έχει μία Επίσημη Συμμετοχή Φεστιβάλ Τορόντο 2009 και ένα Βραβείο Σεναρίου Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν 2009.

Σύνοψη
Στη διάρκεια μιας μέρας και μιας νύχτας επτά παιδιά περιπλανώνται στους δρόμους σε μια αστική οδύσσεια. Μόνο που δε θα βρουν όλα το δρόμο της επιστροφής. Το ξημέρωμα έρχεται και παρακολουθούμε την ίδια μέρα, αυτή τη φορά από την οπτική της κάθε μητέρας.
Οι Ευλογημένες Ψυχές είναι μια ταινία για τις μητέρες και τα παιδιά, την αγάπη και την ομορφιά, το να χάνεις τον προσανατολισμό σου και να ξαναβρίσκεις το δρόμο για το σπίτι.

Συντελεστές
Παραγωγή: Αλ Κλαρκ, Σκηνοθεσία: Ανα Κόκκινος, Σενάριο: Αντριου Μπόβελ, Μελίσα Ριβς, Πατρίσια Κορνίλιους και Χρήστος Τσιόλκας, βασισμένο στο θεατρικό έργο των ιδίων (σε συνεργασία με την Αϊρίν Βέλα), «Who’s Afraid of the Working Class?», Φωτογραφία: Τζεφ Μπέρτον, Μοντάζ: Τζιλ Μπίλκοκ, Μουσική: Τσεζάρι Σκουμπιζέφσκι.

Πρωταγωνιστούν: Φράνσις Ο’Κόνορ, Μιράντα Οτο, Ντέμπορα-Λι Φερνές, Βικτώρια Χαραλαμπίδου, Σόφι Λόου, Αναστέιζια Μπαμπούσουρας, Χάρισον Γκίλμπερτσον, Ιμον Φάρεν, Ιβα Λαζάρο, Ριφ Αϊρλαντ.

Η δεύτερη ταινία είναι η Σκοτεινή Καρδιά (Heartless) του Φίλιπ Ρίντλεϊ, με ημερομηνία εξόδου στις 21 Οκτωβρίου και προβολή στις Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, στο Αττικόν Cinemax Class.

Η ταινία έχει Βραβείο Σκηνοθεσίας και Ανδρικής Ερμηνείας στο Fantasporto.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ψυχολογικό θρίλερ, ανάμεσα στο σκοτεινό παραμύθι και την απειλητική πραγματικότητα.

Η ταινία Σκοτεινή Καρδιά σηματοδοτεί την επιστροφή του Φίλιπ Ρίντλεϊ στον κινηματογράφο μετά από μια δεκαετία. Είναι ένα σκοτεινό και γεμάτο αγωνία ψυχολογικό θρίλερ με σκηνικό το σύγχρονο Ανατολικό Λονδίνο, έναν πολύπλοκο λαβύρινθο με τοξική ομορφιά.

Σύνοψη
Ο Τζέιμι ζει αποτραβηγμένος από τον κόσμο, κρύβοντας επιμελώς από τα περίεργα μάτια το πορφυρό σημάδι, στο σχήμα της καρδιάς, που σκεπάζει το μισό του πρόσωπο. Όταν, όμως, η βίαιη πραγματικότητα απειλήσει τους ανθρώπους που αγαπά, ο Τζέιμι θα μεταμορφωθεί σ’ έναν αδίστακτο εκδικητή.

Συντελεστές
Παραγωγή: Ρίτσαρντ Ρέιμοντ, Πίπα Κρος, Σενάριο – Σκηνοθεσία: Φίλιπ Ρίντλεϊ («Διάφανο Δέρμα», «The Passion of Darkly Noon»), Φωτογραφία: Ματ Γκρέι, Μοντάζ: Κρις Γκιλ, Πολ Νάιτ, Μουσική: Ντέιβιντ Τζούλιαν.

Πρωταγωνιστούν: Τζιμ Στέρτζες , Κλεμάνς Ποεζί, Νόελ Κλαρκ, Τζόζεφ Μολ, Νικίτα Μίσρι, Εντι Μάρσαν, Τίμοθι Σπολ

Και η τελευταία ταινία – εκτός φεστιβάλ – είναι τα (Γ)Λυκάκια (Alpha & Omega), που θα ξεκινήσει να προβάλεται στους κινηματογράφους στα ελληνικά και σε 3D, από τις 27 Οκτωβρίου.

Σύνοψη
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ιδανικού ταξιδιού με το αυτοκίνητο; Το οτοστόπ, οι καντίνες με ανθυγιεινά φαγητά, οι θυμωμένες αρκούδες, οι αγκαθωτοί σκαντζόχοιροι, μια χήνα με μανία για το γκολφ και μια πάπια που της κουβαλάει τα μπαστούνια!

Η Κέιτ και ο Χάμφρι είναι δυο γλυκά λυκάκια που προσπαθούν να βρουν το δρόμο για το σπίτι τους, όταν οι δασοφύλακες τους μεταφέρουν με τη βία στην άλλη άκρη της χώρας. Ο Χάμφρεϊ είναι λύκος Ωμέγα, περνά τις μέρες του λέγοντας εξυπνάδες, διασκεδάζοντας με τους ρέμπελους φίλους του και παίζοντας ηλεκτρονικά με τους αργόσχολους σκίουρους.

Η Κέιτ είναι λύκος Αλφα: το καθήκον, η πειθαρχία και οι αεροπλανικές κινήσεις που έχει μάθει από τη Λάρα Κροφτ είναι η κινητήρια δύναμή της. Το μότο του Χάμφρεϊ; «Ελάτε να σπάσουμε πλάκα!». Το μότο της Κέιτ, «Εγώ είμαι τ’ αφεντικό». Κι έχουν ακόμα πολλά χιλιόμετρα να διανύσουν μαζί!
Πίσω στη λυκο-πόλη τους, δύο αντίπαλες αγέλες λύκων ετοιμάζονται για μεγάλη μάχη. Μόνο η Κέιτ και ο Χάμφρεϊ μπορούν να επαναφέρουν την ειρήνη. Μόνο που, πρώτα, θα πρέπει να μάθουν ν’ ανέχονται ο ένας τον άλλον!

Συντελεστές: Παραγωγή: Ρίτσαρντ Ριτς, Κεν Κατσουμότο, Στιβ Μουρ, Σκηνοθεσία: Αντονι Μπελ, Μπεν Γκλακ, Σενάριο: Κρίστοφερ Ντενκ, Στιβ Μουρ, Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ντόναλντ Α. Τάουνς, Μοντάζ: Τζόζεφ Λ. Καμπάνα, Μουσική: Τζέι Φερς, Τρέισι ΜακΝάιτ.