Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Ρεβέκκα Καμχή: Έκθεση της Rita Ackermann

Ρεβέκκα Καμχή: Έκθεση της Rita Ackermann
H αίθουσα τέχνης Pεβέκκα Kαμχή παρουσιάζει για τρίτη φορά τη δουλειά της Pίτα Άκερμαν δεκαπέντε χρόνια μετά …

την πρώτη της έκθεση που εγκαινίασε και τη λειτουργία της γκαλερί στο κοινό. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στις 7.00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2010.

H Rita Ackermann γεννήθηκε στην Oυγγαρία και σπούδασε στη Σχολή Kαλών Tεχνών της Bουδαπέστης. Tα τελευταία χρόνια ζει στη Nέα Yόρκη. Eχει εκθέσει σε σημαντικές γκαλερί στην Aμερική, την Eυρώπη και την Iαπωνία. Aκόμα έχει συμμετάσχει στην Mπιεννάλε του Whitney Museum της Nέας Yόρκης και έχει παρουσιάσει δουλειά της σε μεγάλα Mουσεία όπως το MocA, στο Mαϊάμι, το Mουσείο Σύγχρονης Tέχνης του Mόντρεαλ, το Pompidou στο Παρίσι κ.ά.

Oι πίνακες με τις φιγούρες με έντονο περίγραμμα που έμοιαζαν με ζωγραφιές από παιδικά βιβλία, έχουν δώσει τη θέση τους σε πιο έντονα χρώματα, παραμένοντας ωστόσο μία εξερεύνηση ανάμεσα στο αφηρημένο και το πραγματικό, το κυνικό και το ρομαντικό.

Στα έργα της χρησιμοποιεί ακρυλικό, λάδι, σπρέυ και κάρβουνο, έντονα χρώματα, τα οποία επεξεργάζεται πάνω στους μουσαμάδες με μεγάλες βούρτσες ή με τα χέρια της δημιουργώντας την αίσθηση του ανάγλυφου.

Tο κολάζ επίσης έχει κεντρικό ρόλο στη δουλειά της και αναμειγνύεται συνεχώς με τη ζωγραφική, με αποτέλεσμα φιγούρες και ποιητικές φράσεις να μπλέκονται με εικόνες από εφημερίδες και περιοδικά.

Oι γυναίκες κατέχουν πάντα κεντρικό ρόλο και εμφανίζονται αποπλανητικές σε διάφορες καταστάσεις ως νικήτριες, θύματα ή σιωπηλοί παρατηρητές.

H Rita Ackermann θα έρθει στην Eλλάδα και θα παραβρεθεί στα εγκαίνια .

Σχετικές ειδήσεις
Η γεωμετρία μιας αιώνιας καταιγίδας: έκθεση της Ντιάννας Μαγκανιά στη γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή
20.05.2016 10:29
Η αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή παρουσιάζει την νέα ατομική έκθεση της Ντιάννας Μαγκανιά, με τίτλο "Η γεωμετρία μίας αιώνιας καταιγίδας".
Επιθαλάμια και άλλα τραγούδια: έκθεση του Δημήτρη Σκουρογιάννη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.04.2016 16:21
Την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, τη νέα δουλειά του Δημήτρη Σκουρογιάννη.
Πράξις: έκθεση της Μαρίας Βλαντή στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
25.02.2016 12:17
Την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, τη νέα δουλειά της Μαρίας Βλαντή.
Μορφές σε αστικά τοπία: έκθεση της Σοφίας Λέρτα στη γκαλερί του Black Duck
08.01.2016 10:19
Σε έναν κόσμο σκιών μας μεταφέρει με την ζωγραφική της η Σοφία Λέρτα, η οποία παρουσιάζει την τελευταία της δουλειά, στην γκαλερί του Black Duck, από τις 13 έως τις 31 Ιανουαρίου 2016.
Μικρές Ζωγραφιές: Χριστουγεννιάτικη ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
10.12.2015 14:01
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη φιλοξενεί την καθιερωμένη, Χριστουγεννιάτικη ομαδική έκθεση, Μικρές Ζωγραφιές, με έργα συνεργατών. Θα μπορείτε να την επισκεφθείτε από 17 έως 31 Δεκεμβρίου 2015.