Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

Ο Frankestein στο θέατρο ΠΚ: Τελευταίες παραστάσεις

Ο Frankestein στο θέατρο ΠΚ: Τελευταίες παραστάσεις

Στο θέατρο ΠΚ ολοκληρώνονται οι τελευταίες παραστάσεις του Frankenstein, που παρουσιάζει, το   χοροθέατρο Migma, το Σάββατο ... 

18 & την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου.

 

Το χοροθέατρο Migma εμπνέεται από το μύθο του Frankenstein, και παρουσιάζει στο θέατρο ΠΚ  μια παράσταση με εναλλακτική οπτική, η οποία διαδραματίζεται μέσα σε ένα λευκό κουτί - ένα μεγεθυμένο δοχείο εργαστηρίου πειραμάτων, όπου οι συντελεστές της παραδίδονται στα χέρια του Dr. Victor Frankenstein.

 

Το υδάτινο στοιχείο συνδυασμένο με το χορό, το λόγο και τα ακροβατικά στιγμιότυπα θα βάλουν το θεατή στον πειρασμό να ξεχάσει την τετριμμένη κατά τα άλλα ιστορία του τέρατος του Frankenstein και να δώσει έμφαση στο ουσιαστικό ζήτημα στο οποίο εμβαθύνει η παράσταση. Η τεχνολογία, η επιστήμη και η ευρηματικότητα του ανθρώπινου νου δε θα μπορέσουν ποτέ να επαναφέρουν τη μία και μοναδική ανθρώπινη ψυχή.

 

Τη σκηνοθεσία και χορογραφία υπογράφει ο Παύλος Κουρτίδης με μια πλειάδα αξιόλογων χορευτών και ηθοποιών ενώ τη μουσική σύνθεση έχει επιμεληθεί ο Σταύρος Μαρκόνης.

 

Συντελεστές: Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Παύλος Κουρτίδης, Μουσική σύνθεση: Σταύρος Μαρκόνης, Κοστούμια: Tricia Daniels, Φωτισμός: Απόστολος Τσιτσώνης, Ειδικές κατασκευές: Λέων Βήτα , Φωτογραφία: Δημήτρης Σωτηρόπουλος.

Ερμηνεύουν: Ζωή Σωτηροπούλου, Όλια Μουρουζίδου, Ξανθή Αθανασοπούλου, Νίκος Κουκάκης, Κάντια Χαρδαλιά, Ντένις Μεταξάς, Παύλος Κουρτίδης.

 

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας η παράσταση θα επιστρέψει από τις 26 Μαρτίου και για 20 μόνο παραστάσεις!

Σχετικές ειδήσεις
Τελευταίες παραστάσεις για τη «Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη στο Εθνικό Θέατρο
30.11.2016 17:27
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ολοκληρώνονται με τεράστια επιτυχία οι παραστάσεις του έργου «Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη.
Ο  Αγαπητικός της βοσκοπούλας: Τελευταίες παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο
05.09.2016 13:37
Τελευταίες παραστάσεις για τον «Αγαπητικό της Βοσκοπούλας», την παράσταση του ΚΘΒΕ που αγκάλιασε, αγάπησε και καταχειροκρότησε το κοινό αυτό το καλοκαίρι. Η απόλυτη ιστορία αγάπης, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, ολοκληρώνει το "ταξίδι της" στις 9 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τώρα, 8.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τις 29 παραστάσεις του διαχρονικού έργου του Δημητρίου Κορομηλά!
Αντιγόνη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη: Τρεις τελευταίες παραστάσεις τον Σεπτέμβριο
24.08.2016 14:58
Με τρεις τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα ολοκληρώνεται η καλοκαιρινή περιοδεία για την ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή που σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης και παρουσιάστηκε για δεύτερη χρονιά. Αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τη διαχρονικότητα και τη δύναμη του Σοφόκλειου λόγου, η παράσταση είχε συγκινητική υποδοχή σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο όπου παίχτηκε κερδίζοντας θερμά επαινετικά σχόλια από κοινό.
Σταματία, το γένος Αργυροπούλου: τελευταίες παραστάσεις στην Αττική
24.08.2016 13:05
Η παράσταση Σταματία, το γένος Αργυροπούλου του Κώστα Σωτηρίου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με την Ελένη Ουζουνίδου, επιστρέφει από 31 Αυγούστου στην Αττική για λίγες τελευταίες παραστάσεις.
Οι Κυνικοί στον Άδη: 2 τελευταίες παραστάσεις στο Εργαστήρι Μαιρηβή
04.04.2016 16:51
Ολοκληρώνονται και φέτος οι παραστάσεις θεάτρου κούκλας, από Έλληνες κουκλοπαίκτες στο "Εργαστήρι Μαιρηβή", με την παράσαση Οι Κυνικοί στον Άδη.