Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Πόλεμος, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πόλεμος, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Η φετινή παράσταση της Hellenic Dance Company έχει τον γενικό τίτλο WAR και θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Νίκου Σκαλκώτα από τις 25 έως και τις 29 Ιουνίου 2007.
Η φετινή παράσταση της Hellenic Dance Company έχει τον γενικό τίτλο WAR και παρουσιάζεται στην αίθουσα Νίκου Σκαλκώτα από τις 25 έως και τις 29 Ιουνίου 2007.


Πρόκειται για μία ξεχωριστή παράσταση σε χορογραφίες των: Martha Graham, Pascal Rioult, Jasmin Vardimon, Hofesh Shechter, Λίντα Καπετανέα και Jozef Frucek.

Κι αν ο τίτλος της παράστασης ξενίζει, αρχικά, καθώς μια ευγενής τέχνη όπως ο χορός καταπιάνεται με τον πόλεμο η κ. Παυλίνα Βερεμή, διευθύντρια της Κρατικής Σχολής Χορού, διευκρινίζει τις προθέσεις και τους σκοπούς των συντελεστών της παράστασης.

\"Πιστεύοντας ότι ζούμε σε μια εποχή αυξανόμενης επιθετικότητας, αυτό ακριβώς θέλαμε να πετύχουμε: να αιχμαλωτίσουμε τη σκέψη του κοινού και να το κάνουμε, πέρα από το να απολαύσει εξαιρετικά έργα εκτελεσμένα από τη νέα, ταλαντούχα γενιά των Ελλήνων χορευτών, να σκεφτεί τον παραλογισμό της βίας, την ψυχική και πραγματική ερήμωση που προκαλεί ο πόλεμος\".

Αναμφίβολα πρόκειται για μια αναπάντεχη επιλογή θέματος η οποία όμως έχει όλα τα εχέγγυα μιας άψογα εκτελεσμένης παράστασης καθώς υπογράφεται από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ.).

Η Κ.Σ.Ο.Τ. ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα εκπαίδευσης και λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουγείου Πολιτισμού, προσφέροντας δωρεάν φοίτηση στους σπουδαστές της. Στόχος της είναι η δημιουργία επαγγελματιών χορευτών, χορογράφων και καθηγητών χορού στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης έχει ιδρύσει την πρώτη Βιβλιοθήκη Χορού στην Ελλάδα και την Ελληνική Ομάδα Σύγχρονου Χορού (Hellenic Dance Company), που έπειτα από τρία χρόνια λειτουργίας ως επαγγελματική ομάδα, φέτος εντάχθηκε και επίσημα στους θεσμούς του Υπουργείου Πολιτισμού.

INFO

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Νίκου Σκαλκώτα
25 έως 29 Ιουνίου 2007
Σχετικές ειδήσεις
Μήδεια - μέρος 1ο από την OST Ensemble Theatre company στο ΚΕΤ
18.11.2016 10:56
Η OST Ensemble Theatre company παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, την παράσταση Μήδεια - μέρος 1ο, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Στάθη Γραφανάκη και ερμηνεία της Βασιλικής Σαραντοπούλου.
The Entertainer του John Osborne σε ζωντανή μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
20.10.2016 16:18
Με το έργο Τhe Entertainer του Τζον Όσμπορν [John Osborne] συνεχίζονται για δεύτερη σεζόν οι απευθείας μεταδόσεις των παραστάσεων της Θεατρικής Ομάδας του Κέννεθ Μπράνα (Κenneth Branagh Theatre Company–KBTC) από το Θέατρο Γκάρρικ του Λονδίνου.
Ρωμαίος και Ιουλιέττα από το Kenneth Branagh Theatre Company σε ζωντανή μετάδοση στο Μέγαρο
04.07.2016 17:09
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μετά τις ιδιαίτερα επιτυχημένες απευθείας μεταδόσεις θεατρικών παραστάσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας (National Theatre Live) αλλά και μπαλέτων από το Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας (The Bolshoi Ballet Live from Moscow), εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο μεταδόσεων.
Hangmen, του Martin McDonagh από το NT Live σε απευθείας μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής
25.02.2016 17:08
Μετά τη θεαματική επιτυχία που σημείωσε στο Royal Court Theatre του Λονδίνου, το έργο Hangmen [Δήμιοι], η νέα κωμωδία του βραβευμένου με όσκαρ Martin McDonagh [Μάρτιν Μακ Ντόνα], μεταφέρεται στο Wyndham’s Theatre του West End και μεταδίδεται ζωντανά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 9:00 το βράδυ (με αγγλικούς υπότιτλους).
Όπως σας αρέσει, του Σαίξπηρ από το Νational Theatre Live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.02.2016 11:38
Η απολαυστική κωμωδία Όπως σας αρέσει του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ επιστρέφει ύστερα από 30 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και μεταδίδεται σε μαγνητοσκόπηση από το Olivier Theatre του Λονδίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στις 9:00 το βράδυ (με ελληνικούς υπότιτλους σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ).