Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ο Sébastien Roux στο About, στο πλαίσιο του MIR Festival

Ο Sébastien Roux στο About, στο πλαίσιο του MIR Festival
Με ένα live αποκλειστικής ακουστικής διαδικασίας / Séance d\'écoute και ένα σινε-κονσέρτο πάνω σε μια ταινία ...

του Kurt d’Haesseleer, ο Γάλλος Sébastien Roux, που εργάζεται στο IRCAM ως βοηθός των Georges Aperghis και Gérard Pesson, με πολλές σημαντικές καλλιτεχνικές συνεργασίες στο ενεργητικό του, έρχεται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του φετινού MIR Festival.

Ο Sébastien Roux θα παρουσιάσει στο About ένα live «αποκλειστικής ακουστικής διαδικασίας» (16 Σεπτεμβρίου). Στη σειρά αυτών των «ηχητικών προβολών», όπως τις χαρακτηρίζει, τις οποίες πραγματοποιεί από το 2005 προσαρμοσμένες κάθε φορά στις ειδικές συνθήκες του χώρου που τον φιλοξενεί, ο Sébastien Roux προτείνει στο κοινό συνθέσεις του σε συνθήκες που ευνοούν την απόλυτη αφοσίωση στην αίσθηση της ακοής. Μέρος αυτών των συνθηκών περιλαμβάνει την άνετη τοποθέτηση των θεατών μέσα στο χώρο και το σκοτάδι.

Θα παρουσιάσει επίσης ένα live set παίζοντας πάνω σε μια ταινία του Βέλγου καλλιτέχνη βίντεο Kurt d’Haesseleer (17 Σεπτεμβρίου), η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για το MIRfestival.

Αν και καλλιτεχνικός διευθυντής του WERKATNK, ενός εργοστασίου τέχνης και νέων μέσων στο Μπίρμπεκ του Βελγίου, ο d’Haesseleer δημιουργεί ταυτόχρονα τα δικά του βίντεο και τις διαδραστικές εγκαταστάσεις που παρουσιάζονται σε όλο τον κόσμο.

Ταυτόχρονα σχεδιάζει βίντεο για παραστάσεις θεάτρου, όπερας και χορού, αλλά κάνει και τις δικές του περφόρμανς. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς δημιουργούς, όπως το Ensemble Ictus, ο Georges Aperghis και ο Guy Cassiers.

Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις
Σταύρος Λάντσιας, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος & Γιώργος Καλούδης στην Αγγλικανική Εκκλησία
20.01.2017 14:09
Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, ώρα 20:30, στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών, ο πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με βάση τις μελωδικές του συνθέσεις. Μια σπάνια ευκαιρία να απολαύσετε τους φυσικούς ήχους των μουσικών οργάνων σ΄ έναν χώρο εξαιρετικής ακουστικής.
Ο Τηλέμαχος Μούσας, η Νάσια Γκόφα και ο Νίκος Γιούσεφ στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών
30.12.2016 12:25
Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, ώρα 20:30, στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών, εγκαινιάζεται για το 2017, η επιτυχημένη σειρά συναυλιών Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο, η οποία διέτρεξε όλο το 2016 με καλεσμένους μια πλειάδα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, σε έναν χώρο περίφημης ακουστικής, αγκαλιάζοντας όλα τα είδη της μουσικής.
Ο Brian Eno έρχεται με το «πλοίο» του στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση!
27.09.2016 10:25
Ο Brian Eno, θεμελιωτής της ambient μουσικής, μάς καλεί να βυθιστούμε στην τρισδιάστατη ηχητική εμπειρία της νέας του ακουστικής εγκατάστασης The Ship, από 3 έως 23 Οκτωβρίου 2016, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
Με τα χρώματα της Ελλάδας: Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Loutraki Festival 2016
05.08.2016 15:42
Με ένα ουράνιο μουσικό τόξο με χρώματα από την Ελλάδα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στην Πανσέληνο, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, στο πλαίσιο του Loutraki Festival.
Η Joss Stone για μία μοναδική συναυλία στο Sani Festival
08.07.2016 16:42
Η Βρετανίδα μουσικός Joss Stone έρχεται στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση στο Λόφο της Σάνης, στο πλαίσιο του φετινού Sani Festival.