Με ένα live αποκλειστικής ακουστικής διαδικασίας / Séance d\’écoute και ένα σινε-κονσέρτο πάνω σε μια ταινία …

του Kurt d’Haesseleer, ο Γάλλος Sébastien Roux, που εργάζεται στο IRCAM ως βοηθός των Georges Aperghis και Gérard Pesson, με πολλές σημαντικές καλλιτεχνικές συνεργασίες στο ενεργητικό του, έρχεται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του φετινού MIR Festival.

Ο Sébastien Roux θα παρουσιάσει στο About ένα live «αποκλειστικής ακουστικής διαδικασίας» (16 Σεπτεμβρίου). Στη σειρά αυτών των «ηχητικών προβολών», όπως τις χαρακτηρίζει, τις οποίες πραγματοποιεί από το 2005 προσαρμοσμένες κάθε φορά στις ειδικές συνθήκες του χώρου που τον φιλοξενεί, ο Sébastien Roux προτείνει στο κοινό συνθέσεις του σε συνθήκες που ευνοούν την απόλυτη αφοσίωση στην αίσθηση της ακοής. Μέρος αυτών των συνθηκών περιλαμβάνει την άνετη τοποθέτηση των θεατών μέσα στο χώρο και το σκοτάδι.

Θα παρουσιάσει επίσης ένα live set παίζοντας πάνω σε μια ταινία του Βέλγου καλλιτέχνη βίντεο Kurt d’Haesseleer (17 Σεπτεμβρίου), η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για το MIRfestival.

Αν και καλλιτεχνικός διευθυντής του WERKATNK, ενός εργοστασίου τέχνης και νέων μέσων στο Μπίρμπεκ του Βελγίου, ο d’Haesseleer δημιουργεί ταυτόχρονα τα δικά του βίντεο και τις διαδραστικές εγκαταστάσεις που παρουσιάζονται σε όλο τον κόσμο.

Ταυτόχρονα σχεδιάζει βίντεο για παραστάσεις θεάτρου, όπερας και χορού, αλλά κάνει και τις δικές του περφόρμανς. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς δημιουργούς, όπως το Ensemble Ictus, ο Georges Aperghis και ο Guy Cassiers.

Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.