Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Sylvie Guillem, Russel Maliphant: Push & Solo- hift - Two

Sylvie Guillem, Russel Maliphant: Push & Solo- hift - Two
Μια μοναδική συνάντηση χορού θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθήνας

στις 13 14 ή 15 Οκτωβρίου ή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, δύο μέρες αργότερα, στις 17 και 18 του μήνα.

Με «Αυτό που θα μείνει στη μνήμη μας σαν η καλύτερη παράσταση της καριέρας τους» κατά τον διεθνή τύπο, έρχονται στην Ελλάδα δύο «ιερά τέρατα» της παγκόσμιας χορευτικής σκηνής!

Από τη μία η μεγαλύτερη εν ζωή χορεύτρια, η προστατευόμενη του Ρούντολφ Νουρέγιεφ , η Μούσα του Κένεθ Μακ Μίλαν και του Γουίλιαμ Φορσάιθ, η πρίμα μπαλαρίνα της Όπερας του Παρισιού, του Τόκυο, της Κόβεν Γκάρντεν και της Μετροπόλιταν Όπερας της Νέας Υόρκης. Η μοναδική Συλβί Γκιγιέμ!

Η διάσημη Γαλλίδα super star με τις πρωτόγνωρες δεξιότητες που άλλαξαν τα πρότυπα των σωματότυπων και τα γενικότερα δεδομένα στον κλασσικό χορό, εκτόξευσαν τη φήμη της και την καθιέρωσαν ως κορυφαία των κορυφαίων στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Η περίφημη «αύρα» της, η «απαράμιλλη τεχνική» της, η «ανατριχιαστική ευλυγισία» της, η «εξωπραγματική ταχύτητα και ισορροπία», αλλά και το χιούμορ, τα πασίγνωστα καπρίτσια της ακόμη και η ιστορική πλέον διαφήμιση του «Rolex» με τους «δείκτες – πόδια» στις «έξι – ακριβώς», δόμησαν στο όνομά της τον γνωστότερο σύγχρονο σκηνικό μύθο!

Από την άλλη το χοτ είδωλο της τελευταίας δεκαετίας, ο φημισμένος χορευτής και χορογράφος Ράσελ Μάλιφαντ, που έχει τιμηθεί το 2003 με το βραβείο Λώρενς Ολίβιε, ενώ το 2004 απέσπασε το πρώτο βραβείο στα Critic’s Circle National Dance Award!

Ο καλλιτέχνης που συνεργάσθηκε ταυτόχρονα ως πρώτος χορευτής αλλά και χορογράφος, με σημαντικές ομάδες όπως το Royal Ballet, το Batsheva Ensemble, το μπαλέτο της Λωραίνης και το μπαλέτο της Λυών και με σπουδαίους συναδέλφους του όπως οι Robert Lepage, Adam Cooper, Agnes Oaks κλπ. Ο πρωτοπόρος δημιουργός που άνοιξε νέους δρόμους στο σύγχρονο χορό, παντρεύοντας στοιχεία και τεχνικές του κλασικού μπαλέτου με τη γιόγκα, την καποέιρα, το τάι-τσι.

Ιδρύοντας ένα καινούριο «χορογραφικό λεξιλόγιο» μια καθαρή κομψή νέα γλώσσα, με απαιτητική σωματικότητα, υπαινικτικό αισθησιασμό και μαγνητική ενέργεια. Ένα νέο δεδομένο στην κοινωνία της μοντέρνας και ανατρεπτικής κινησιολογικής τέχνης, που στη σύμπραξή της με τον προσωπικό κώδικα της Συλβί Γκιγιέμ, δημιουργούν μια άκρως επιτυχή μείξη, μια «συγκλονιστική συνεύρεση του Μέλλοντος με την Ιστορία».

Μια μεγάλη παράσταση που στη διεθνή της περιοδεία υμνήθηκε από τους κριτικούς και λατρεύτηκε από το κοινό. «Συν – χορογράφος» - όπως τον αποκάλεσαν από κοινού η Συλβί Γκιγιέμ και ο Ράσελ Μάλιφαντ, ένας από τους διασημότερους φωτιστές του κόσμου, ο περίφημος Μάικλ Χαλς!

Σχετικές ειδήσεις
Ο Ziya Azazi στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
07.10.2016 15:36
Ο Ziya Azazi, ο σύγχρονος Δερβίσης που ενώνει την Ανατολή με τη Δύση, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για μία παράσταση στις 15 Οκτωβρίου 2016.
Σπάρτακος από τα Μπαλέτα Μπολσόι σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής
07.03.2016 14:30
Ένα από διασημότερα επικά έργα του νεοκλασικού ρωσικού μπαλέτου, τον Σπάρτακο, σε μουσική Αράμ Χατσατουριάν και χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς, θα απολαύσουν οι φίλοι του χορού την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Γαϊτανάκι από φιλιά, από το Λύκειο Ελληνίδων Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.02.2016 16:19
Το Γαϊτανάκι και το Αλογάκι, η ζωηρή παράδοση της Ελληνικής Αποκριάς, θα ζωντανέψουν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής και θα τυλιχτούν μαζί με τα φιλιά σε μία μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση με παραδοσιακά τραγούδια!
Conceal | Reveal από τον Russell Maliphant στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.02.2016 14:48
Ο φημισμένος χορευτής και χορογράφος, Russell Maliphant επιστρέφει στην Ελλάδα για να παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη νέα του παράσταση με τίτλο Conceal|Reveal (Απόκρυψη|Αποκάλυψη).
Το China Anhui Art Troupe στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21.01.2016 11:04
Ένα από τα πιο φημισμένα καλλιτεχνικά συγκροτήματα της Κίνας, το China Anhui Art Troupe, επισκέπτεται την Ελλάδα για μία και μοναδική παράσταση την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με χορό, παραδοσιακή μουσική και τραγούδια.